Talotekniikan uudistaminen tuo huoltovarmuutta poikkeusoloissakin

Talotekniikan uudistaminen tuo huoltovarmuutta poikkeusoloissakin

Putkiremontti taloyhtiössä aiheuttaa usein huolta ja murhetta. Pelätään rahan menoa, työn toteutusta ja ennen kaikkea työnkestoa, koska useimmiten putkiremontin aikana asunnossa ei voi asua. Suomalainen Pilaster Oy on kuitenkin kehittänyt talotekniikkajärjestelmän, jolla pystytään toteuttamaan putkiremontti häiriöttömästi ja nopeasti.

Pilaster-moduulit sulautuvat rakennuksen julkisivuun ja monet luulevatkin moduulien olleen aina osa julkisivua.Pilaster-moduulit sulautuvat rakennuksen julkisivuun ja monet luulevatkin moduulien olleen aina osa julkisivua.

Pilaster Oy:n toimitusjohtaja Janne Kantola koki perinteisen linjasaneerauksen ja joutui muuttamaan kolmeksi kuukaudeksi putkiremontin alta pois. Alkusysäyksenä Pilaster-järjestelmälle toimi putkiremontin viivästyneet aikataulut ja puolentoista vuoden yhtämittainen pöly ja meteli kiinteistössä. Hän sai idean ulkomaanmatkallaan viemäriputkien sijoittamisesta rakennuksen ulkoseinään niin sanottuihin pilastereihin. Turkulainen yritys kehitti ratkaisua eteenpäin ja syntyi Pilaster-järjestelmä, jonka moduuleihin voidaan sijoittaa huoneistokohtaisesti kerrostalon kaikki putket, sähkö- ja kaapeliverkko, ilmanvaihtokone ja poistoilmalämpöpumppu. Järjestelmään voidaan yhdistää myös aurinkopaneelit, jolloin päästään hyödyntämään lisää uusiutuvaa energiaa.

Pilaster-moduuleihin voidaan sijoittaa huoneistokohtaisesti kerrostalon kaikki putket, sähkö- ja kaapeliverkko, ilmanvaihtokone ja poistoilmalämpöpumppu.Pilaster-moduuleihin voidaan sijoittaa huoneistokohtaisesti kerrostalon kaikki putket, sähkö- ja kaapeliverkko, ilmanvaihtokone ja poistoilmalämpöpumppu.

Pilaster-järjestelmällä taloyhtiöille pystytään tarjoamaan edistyksellinen talotekniikkaratkaisu, johon sisältyy asukasystävällisen ja siistin putkiremontin lisäksi sisäilmaongelmien poisto ja asuntokohtainen lämmitys-/viilennysjärjestelmä, energiansäästö sekä digitaaliset asuntokohtaiset etähallittavat ratkaisut. Remontti pystytään toteuttamaan pääosin rakennuksen ulkopuolella, jolloin asuntojen sisällä tehtävät työt ja purkutöiden asbestihaitat vähenevät. Remontin myötä asukasviihtyvyys paranee, sisäilmaan saadaan mullistava parannus ja energiansäästö on huima, lämmöntalteenottoyksikön avulla.

Korjaa kiinteistö kustannustehokkaasti – Pilaster-järjestelmä mahdollistaa energiatukien saannin

Pilaster-järjestelmän käyttöönotto tuo suuret energiasäästöt taloyhtiölle. Samalla saadaan ajanmukainen talotekniikka, kiinteistön arvo nousee sekä ylläpitokustannukset pienenevät ja asumisolosuhteet paranevat. Pilaster-remontissa on mahdollista hyödyntää energia-avustus (hakuohjeet ARA:n sivuilla). Taloyhtiö voi saada avustusta remonttiin, kun kiinteistön energiatehokkuutta parannetaan. Pilasterin avulla energia-avustusta voi saada jo heti suunnitteluvaiheesta.

Pilaster-remontti on samalla putkiremontti, energiaremontti ja ilmanvaihtoremontti. Kaikki remontit voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti kerralla tai osissa. Energiansäästö ja talotekniikan uusiminen auttavat kiinteistöä vastaamaan nykyisiä ja tulevia tarpeita. Samalla kiinteistö voidaan muuttaa haluttaessa jopa hiilineutraaliksi ja energiaa tuottavaksi. Kaukolämmölle saadaan vaihtoehtoiset energialähteet, kuten maalämpö ja aurinkokennot, ovat yhdistettävissä Pilaster-järjestelmään. Taloyhtiö maksaa energiansäästöllä investoinnit, joten energiansäästön ja energiatukien myötä Pilaster-järjestelmä on ”kokonaisedullisin” ratkaisu.


Jätä yhteydenottopyyntö

Puhdas sisäilma ja pienempi hiilijalanjälki

Pilaster-järjestelmällä asukkaille saadaan huoneistokohtaiset Pilaster AIR -poistoilmalämpöpumput, jotka pienentävät merkittävästi koko kiinteistön energiankulutusta ja hiilijalanjälkeä. Pilaster AIR sisältää myös asuntokohtaisen ilmanvaihtolaitteen, jolla parannetaan sisäilmaa ja ilmanvaihtoa. Ilmanvaihto on huonekohtainen ja sisäilma puhdasta. Jokainen asukas pystyy säätelemään asuntonsa lämmitystä ja viilennystä itse. Pilasterin digitalotekniikka tarjoaa asukkaille säätö- ja seurantalaitteet ilmanvaihtoon, lämmitykseen, viilennykseen ja vedenkulutukseen.

Taloyhtiölle Pilaster-remontti tuo suuria säästöjä muun muassa energiankulutuksessa. Etähallittavilla poistoilmalämpöpumpuilla optimoidaan taloyhtiön energiankulutus, joiden avulla yhtiövastikkeet alenevat ja kiinteistön hiilijalanjälki pienenee. Järjestelmän käyttämä sähkö voidaan tuottaa uusiutuvalla energialla esimerkiksi aurinkopaneelien avulla. Aurinkosähköä voidaan hyödyntää mm. asuntojen viilennyksessä.

Pilasterin energiaratkaisut alentavat yhtiövastiketta ja pienentävät kiinteistön hiilijalanjälkeä.

Ilmanvaihdon ja digitalotekniikan yhdistelmällä energiankulutus saadaan optimoitua parhaalle tasolle. Etähallintalaitteet vähentävät käyntejä asunnoissa ja reaaliaikaista kulutusta pystytään seuraamaan paremmin. Vesi- ja sähkölaskut kohdistuvat entistä paremmin huoneistokohtaisesti ja asukkaat pystyvät seuraamaan omaa kulutustaan. Asukkaat pystyvät hallitsemaan huoneistonsa lämmitystä ja ilmanvaihtoa sekoittamatta koko taloyhtiön järjestelmiä. Turvallisuutta kiinteistöön saadaan moduuleissa sijaitsevilla vesi- ja palohälytysjärjestelmillä. Mahdollisen vesivahingon sattuessa järjestelmä sulkee veden tulon ja savuhälytyksen sattuessa ilmastointi sulkeutuu.

Lue lisää talotekniikasta >>

Poikkeusoloissakin voidaan huolehtia huoltotoimista turvallisesti

Pilaster-järjestelmän huoltaminen on helppoa, koska kaikki putkistot, kanavat ja lämmitys-/viilennysjärjestelmät sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa. Myös asuntokohtaisten ilmanvaihtokoneiden suodattimet saadaan vaihdettua rakennuksen ulkopuolelta. Ilmanvaihtosuodattimien säännöllinen vaihto on tärkeää ja varsinkin poikkeusoloissa niiden toimivuus on ehdotonta. Huoltomiehen ei tarvitse tulla asuntoon sisälle vaihtamaan ilmanvaihtokoneen suodattimia, vaan vaihto pystytään suorittamaan täysin rakennuksen ulkopuolella. Asuntokohtaisella ilmanvaihdolla taataan myös puhdas ja terveellinen sisäilma. Asuntoon saadaan raikasta ilmaa suoraan ulkoa, eikä se kierrä muiden asuntojen kautta. Suodattimet puhdistavat ulkoa tulevasta ilmasta bakteerit ja hiukkaset, jolloin ilma on terveellistä hengittää.

Järjestelmän huoltaminen on helppoa, koska kaikki putkistot, kanavat ja lämmitys-/viilennysjärjestelmät sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa.Järjestelmän huoltaminen on helppoa, koska kaikki putkistot, kanavat ja lämmitys-/viilennysjärjestelmät sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa.
Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
21.7.2020