• Etusivu
  • Energia

Taloyhtiölle säästöä lämmityskuluissa ilman remonttia

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Wattinen
Julkaistu 16.04.2020Päivitetty 12.10.2023
20204_64064.jpg

Wattinen ei vaadi suurta remonttia. Asentamiseksi riittää pelkkä termostaattien vaihto asunnoissa.

Älyteknologia mahdollistaa lämmitysenergian kulutuksen ja lämmityksen kustannusten vähentämisen taloyhtiöissä.

Tähän asti helppoja keinoja niiden pienentämiseen ei ole ollut tarjolla. Wattinen-älylämmityspalvelun käyttöönotossa ei tarvita suurta energiaremonttia. Tekoälyyn perustuva lämmityksen ohjaus voidaan ottaa käyttöön kevyellä asennuksella. Wattisen asentamiseksi riittää pelkkä termostaattien vaihto asunnoissa, joka tehdään muutamassa minuutissa. Se on siis paljon yksinkertaisempi keino verrattuna muihin tunnettuihin konsteihin, kuten kaukolämmön laitteistojen uusimiseen, eristeiden lisäämiseen, ikkuna- tai oviremonttiin tai koko lämmitysmuodon vaihtamiseen.

Wattinen ei tingi asumismukavuudesta

Wattisen avulla taloyhtiö voi vähentää jopa 10-30 prosenttia lämmitysnergian kulutuksesta. Se on kysytty palvelu erityisesti vanhemmissa kerrostaloissa, joissa on saatettu taistella jo pitkään epätasaisen lämmityksen kanssa - osassa asuntoja voi olla jatkuvasti kylmä ja osassa kuuma.

Wattinen tasaa koko kerrostalon lämmityksen niin, että jokaisessa asunnossa ja huoneessa on asukkaalle sopivin lämpö.
Wattinen tasaa koko kerrostalon lämmityksen niin, että jokaisessa asunnossa ja huoneessa on asukkaalle sopivin lämpö.

Wattinen-älylämmityspalvelu säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan, jolloin turha energiankulutus vähenee automaattisesti. Wattinen myös tasaa koko kerrostalon lämmityksen niin, että jokaisessa asunnossa ja huoneessa on asukkaalle sopivin lämpö. Wattisen ydin on oppiva tekoäly, joka kerää jatkuvasti tietoa muun muassa tilan lämpövaraavuudesta ja sääennusteesta. Kyseisten tietojen avulla järjestelmä päättelee, miten rakennuksen kunkin huoneen lämmitystä pitää ohjata. Wattinen voi säästää lämmityksessä myös silloin, kun asukkaat nukkuvat tai ovat poissa kotoa.

Lämmityksen tarvetta on Suomessa ympäri vuoden, mikä näkyy taloyhtiöiden kukkaroissa. Lämmityksen älykkäälle opitimoinnille on tarvetta. Asuntojen energiatehokkuutta parantamalla voidaan tehdä myös ilmastotekoja. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla yli puolet hiilidioksidipäästöistä aiheutuu HSY:n mukaan rakennusten lämmittämisestä.

Taloyhtiöiden yhtiökokouksissa asumisen kustannukset nousevat aina keskusteluun. Wattisen käyttöönotto ei vaadi yhtiökokouksen päätöstä.

Haluatko tietää lisää Wattisesta?

Pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle tai isännöitsijälle

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Wattinen
Energia
automaatio
lämmitys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20202_62927.jpg
Kodeissa tehdään nyt isoja ilmastotekoja; mukavuudesta tinkimättä
Rakennusten lämmittäminen tuottaa valtaosan kaupunkien ilmastopäästöistä. Siksi asukkaiden taloyhtiöissä tekemät yhteiset päätökset voivat vaikuttaa merkittävästi päästöjen vähenemiseen. Älykkään teknologian avulla voidaan saada aikaan tuntuvia muutoksia. Eivätkä muutokset välttämättä vaadi suuria remontteja tai tinkimistä asumismukavuudesta.
201911_61253.jpg
Isännöitsijät kohtaavat viikoittain asuntojen lämmitysongelmia
Motivan arvion mukaan jopa kolmessa neljästä kerrostalosta lämmitysjärjestelmä on mennyt vuosien saatossa epätasapainoon, jolloin osassa asuntoja on kuuma ja samaan aikaan toisissa puetaan villasukkia jalkaan.DNA:n teettämän kyselyn* perusteella käytännössä kaikki (96 %) isännöitsijät kohtaavat työssään asuntojen lämmitykseen liittyviä ongelmia. Lähes kolme kymmenestä (29 %) kyselyyn vastanneesta isännöitsijästä kertoi, että näitä ongelmia on heidän taloyhtiöissään vähintään viikoittain.
201910_60302.jpg
Kerrostaloasuja! Näin karsit jopa kolmanneksen lämmitysenergiasta.
Merkittävä osa taloyhtiöissä kerättävästä hoitovastikkeesta menee lämmityskulujen kattamiseen. Lämmityskulujen leikkaaminen asumismukavuudesta tinkimättä olisi monelle taloyhtiön osakkaalle ja asukkaalle mieluinen ratkaisu, joka näkyisi selkeinä säästöinä taloyhtiöasumisen arjessa.Asuntoja ei tarvitse pitää viileämpinä, vaan niitä lämmitetään fiksummin. Tämä tarkoittaa, että kodeissa on aina sopiva lämpötila, rahaa säästyy ja hiilijalanjälki pienenee.
20209_66579.jpg
Asumiskulut ja yhdenvertaisuus taloyhtiöissä
Monissa taloyhtiöissä on jo siirrytty tai ollaan siirtymässä yhteisestä vastuusta yksilön vastuuseen, jolloin tasapuolisuus taloyhtiöissä toteutuu entistä paremmin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton