Taloyhtiölle säästöä lämmityskuluissa ilman remonttia

Älyteknologia mahdollistaa lämmitysenergian kulutuksen ja lämmityksen kustannusten vähentämisen taloyhtiöissä.

Tähän asti helppoja keinoja niiden pienentämiseen ei ole ollut tarjolla. Wattinen-älylämmityspalvelun käyttöönotossa ei tarvita suurta energiaremonttia. Tekoälyyn perustuva lämmityksen ohjaus voidaan ottaa käyttöön kevyellä asennuksella. Wattisen asentamiseksi riittää pelkkä termostaattien vaihto asunnoissa, joka tehdään muutamassa minuutissa. Se on siis paljon yksinkertaisempi keino verrattuna muihin tunnettuihin konsteihin, kuten kaukolämmön laitteistojen uusimiseen, eristeiden lisäämiseen, ikkuna- tai oviremonttiin tai koko lämmitysmuodon vaihtamiseen.

Wattinen ei vaadi suurta remonttia. Asentamiseksi riittää pelkkä termostaattien vaihto asunnoissa.Wattinen ei vaadi suurta remonttia. Asentamiseksi riittää pelkkä termostaattien vaihto asunnoissa.

Wattinen ei tingi asumismukavuudesta

Wattisen avulla taloyhtiö voi vähentää jopa 10-30 prosenttia lämmitysnergian kulutuksesta. Se on kysytty palvelu erityisesti vanhemmissa kerrostaloissa, joissa on saatettu taistella jo pitkään epätasaisen lämmityksen kanssa - osassa asuntoja voi olla jatkuvasti kylmä ja osassa kuuma.
 

Wattinen tasaa koko kerrostalon lämmityksen niin, että jokaisessa asunnossa ja huoneessa on asukkaalle sopivin lämpö.Wattinen tasaa koko kerrostalon lämmityksen niin, että jokaisessa asunnossa ja huoneessa on asukkaalle sopivin lämpö.

Wattinen-älylämmityspalvelu säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan, jolloin turha energiankulutus vähenee automaattisesti. Wattinen myös tasaa koko kerrostalon lämmityksen niin, että jokaisessa asunnossa ja huoneessa on asukkaalle sopivin lämpö. Wattisen ydin on oppiva tekoäly, joka kerää jatkuvasti tietoa muun muassa tilan lämpövaraavuudesta ja sääennusteesta. Kyseisten tietojen avulla järjestelmä päättelee, miten rakennuksen kunkin huoneen lämmitystä pitää ohjata. Wattinen voi säästää lämmityksessä myös silloin, kun asukkaat nukkuvat tai ovat poissa kotoa.

Lämmityksen tarvetta on Suomessa ympäri vuoden, mikä näkyy taloyhtiöiden kukkaroissa. Lämmityksen älykkäälle opitimoinnille on tarvetta. Asuntojen energiatehokkuutta parantamalla voidaan tehdä myös ilmastotekoja. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla yli puolet hiilidioksidipäästöistä aiheutuu HSY:n mukaan rakennusten lämmittämisestä.

Taloyhtiöiden yhtiökokouksissa asumisen kustannukset nousevat aina keskusteluun. Wattisen käyttöönotto ei vaadi yhtiökokouksen päätöstä.

Haluatko tietää lisää Wattisesta?

Pyydä ilmainen esittely

Yksi Wattisen käyttöön ottaneista taloyhtiöistä on Helsingin Meilahdessa sijaitseva 1940-luvulla rakennettu kerrostalo.

Lue lisää, miten kohteessa katkaistiin lämmitysongelmien korjauskierre.

Asukkaat voivat helposti asettaa ja ajastaa kotinsa jokaisen huoneen lämpötilan elämäänsä sopivaksi.Asukkaat voivat helposti asettaa ja ajastaa kotinsa jokaisen huoneen lämpötilan elämäänsä sopivaksi.

Pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle tai isännöitsijälle


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
20.4.2020