Taloyhtiöön toimiva jätepiste – mitä suunnittelussa pitää huomioida?

Taloyhtiöön toimiva jätepiste – mitä suunnittelussa pitää huomioida?

Taloyhtiön jätepiste on asukkaiden säännöllisessä käytössä, joten sillä on välitön vaikutus asukkaiden tyytyväisyyteen ja arjen toimivuuteen. Parhaimmillaan roskien vieminen ja lajittelu on helppoa, ja jätepiste on niin siisti, edustava ja turvallinen, että se sopii luontevaksi osaksi viihtyisää asuinympäristöä.

Monesti taloyhtiön piha-alue on pieni, jolloin jätepisteen tehokkaan tilankäytön ja muunneltavuuden tärkeys korostuu. Kun tilaa ei ole hukattavaksi, suunnitteluvaiheessa kannattaa kartoittaa tarkkaan esimerkiksi roskien lajittelutarpeet sekä jäteastioiden optimaalinen koko ja määrä. Yksilöllisillä ratkaisuilla ja huolellisella suunnittelulla saavutetaan toimivin ja kustannustehokkain jätepiste.
 

Jätepiste on tärkeää mitoittaa oikein.

Jätteiden asianmukaisen lajittelun mahdollistaminen on selkeä merkki taloyhtiön vastuullisuudesta.

Jätteiden asianmukaisen lajittelun mahdollistaminen on selkeä merkki taloyhtiön vastuullisuudesta.

Tarpeisiin nähden liian suuret jäteastiat vievät turhaan arvokasta tilaa, kun taas liian pienet täyttyvät nopeasti ja lisäävät tyhjennyskuluja. Täpötäydet roska-astiat taas aiheuttavat helposti ikäviä ongelmia; jäteastian ulkopuolelle jääneiden roskien takia ympäristö muuttuu epäsiistiksi ja esimerkiksi rotista voi tulla ylimääräinen riesa.

Myös jätepisteen paikka pitää suunnitella tarkkaan, sillä väärin sijoitettu jätepiste on hankala – ja pahimmillaan jopa vaarallinen – sekä asukkaille että tyhjentäjille. Jätepisteen sijoittaminen ja etäisyys rakennuksiin kannattaakin aina varmistaa paikalliselta rakennus- ja paloviranomaiselta.
 

Tiesitkö? Paloturvallisuuden varmistamiseksi taloyhtiöön voidaan valita palosuojattu jäteastiasuoja. Lue lisää jätepisteen paloturvallisuudesta täällä >>>.

Jätepiste sijaitsee monesti pihan paraatipaikalla, mikä onkin usein logistisesti järkevintä. Siksi pihapiirin viihtyisyyden kannalta on tärkeää, että jätepiste on siisti ja tyylikäs.

Jätepiste sijaitsee monesti pihan paraatipaikalla, mikä onkin usein logistisesti järkevintä. Siksi pihapiirin viihtyisyyden kannalta on tärkeää, että jätepiste on siisti ja tyylikäs.

Maisemasuunnittelijan apua kannattaa hyödyntää

Mikäli jätepisteen sijoittelu ja maatyöt mietityttävät, projektiin on hyvä ottaa mukaan ammattitaitoinen maisemasuunnittelija. Suunnittelija tekee tarkat 2D- ja 3D-havainnekuvat, ja jätepisteen remontin suunnitelmat saadaan lisättyä tarkasti taloyhtiön huoltotietoihin.

Huolellisella suunnittelulla, tarpeiden kartoittamisella ja yksityiskohtaisilla työselosteilla on mahdollista saavuttaa kustannussäästöjä. Jätepisteiden suunnittelun yhteydessä voidaan tehdä suunnitelmat kätevästi valmiiksi myös muista pihan tulevista uudistustöistä.

Etsi lähin maisemasuunnittelija

Jätepisteiden suunnittelussa ja sijoittelussa saat apua myös Lehtovuoren asiantuntijoilta.

Jätä yhteydenottopyyntö

Modul Maxi on tilatehokas uutuus

Lehtovuoren uusi Modul Maxi on markkinoiden kustannus- ja tilatehokkain astiasuoja kahdelle 600 litran jäteastialle. Useammasta astiasuojasta voidaan muodostaa eri tarpeisiin sopiva siisti ja yhtenäinen kokonaisuus. Myös ulkonäköä voidaan muokata eri väreillä ja verhoiluvaihtoehdoilla kohteeseen sopivaksi.

Astiasuojan täyttöluukku on helppo avata pitkästä kahvasta ja luukku pysyy auki yläasennossa kaasujousien avulla. Ovissa on erikoissaranat, jotka mahdollistavat oven nostamisen ylöspäin, mikäli jäätä tai lunta on kertynyt oven kynnyksen eteen.

Hyödynnä kevätkampanjan tarjoukset nyt!

Lehtovuoren kevään kampanjatarjoukset ovat voimassa 31.5.2020 asti. Hintoihin lisätään arvonlisävero 24 % sekä rahti toteutuneen mukaan. Kaikki Modul-jäteastiasuojat ovat kotimaisia, Ylöjärvellä valmistettuja laatutuotteita.

Kiinnostuitko? Pyydä Lehtovuorelta tarjous!

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
27.4.2020