Laadukas sähköauton latausratkaisu taloyhtiöihin valtuutetulta jälleenmyyjäkumppanilta

Laadukas sähköauton latausratkaisu taloyhtiöihin valtuutetulta jälleenmyyjäkumppanilta

Sähköisen liikenteen lisääntyessä myös tarve autojen lataamiseen kasvaa. Tutkimusten mukaan yli 90% latauksesta tapahtuu kotona tai työpaikalla, siis silloin kun auto on pysäköitynä pidemmän aikaa. Sähköautot yleistyvät myös Suomessa ja taloyhtiöissä käydään keskustelua, miten asukkaat voivat ladata sähköautojaan. Ensto panostaa vahvasti sähköautojen latauslaitteisiin ja sertifioi sähköalan ammattilaisia valtuutetuiksi jälleenmyyjikseen Sähköauton latauslaitteiden asentajasertifiointi -koulutuksella.

Taloyhtiöiden sähköisten latausratkaisujen kasvavaan tarpeeseen kehitettiin Enstolla Sähköauton latauslaitteiden valtuutettu jälleenmyyjä -konsepti, jossa tarkasti valikoidut sähköalan huippuammattilaiset, myyjät ja asentajat koulutetaan taloyhtiöiden sekä omakotitalojen sähköauton latauslaitteiden tuotteistoon, kartoitukseen, asentamiseen, käyttöönottoon ja huoltamiseen. He saavat koulutuksestaan sertifioinnin, mikä valtuuttaa heidät Enston jälleenmyyjäkumppaneiksi.

- Kehitämme tuotteitamme vastaamaan kysyntää ja laadukkailla sähköauton latausratkaisuilla teemme taloyhtiöt tyytyväiseksi yhteistyössä jälleenmyyjiemme kanssa, myyntipäällikkö Margit Salminen Enstolta kertoo.

Sähköautojen kanta Q1/2020:

  • Teknologiateollisuuden mukaan sähköautokanta vahvassa kasvussa Q1/2020
  • Sähköautokanta kasvoi +93% verrattuna Q1/2019
  • Sähköautoja ensirekisteröitiin 2,5 kertaa enemmän vuoden 2019 vastaavaan ajankohtaan verrattuna

Varautuminen sähköautojen lataukseen on yleistymässä Varautuminen sähköautojen lataukseen on yleistymässä 

Sähköauton latauspiste taloyhtiöön

Taloyhtiössä hanke alkaa kartoituksella, jossa selvitetään asukkaiden kiinnostus ja lähivuosien tarpeet sähköauton lataamiseen. Kun tarve on tiedossa, asiantuntija tekee kartoituksen taloyhtiön nykytilanteen pohjalta, millainen latausratkaisu on toimivin ja mitä toimia se edellyttää.

- Käyttäessään valtuutettuja jälleenmyyjiämme taloyhtiöt saavat kokonaisvaltaisen ja asiantuntevan palvelun samasta paikasta. Alueellinen ja valtuutettu jälleenmyyjä tekee taloyhtiöön tarvekartoituksen ja tarjoaa sen pohjalta sopivimman ratkaisun. Valtuutettu jälleenmyyjämme myy, asentaa, käyttöönottaa, ylläpitää sekä huoltaa Enston latausasemat. Myönnämme valtuutettujen jälleenmyyjien asentamille latausasemillemme kolme vuotta normaalia pidemmän ja laajemman takuun eli takuuaika on yhteensä viisi vuotta, Salminen hehkuttaa.

- Asentajamme saavat koulutuksessa alan uusimman tiedon myös älylaitteisiin ja palveluihin. Tarjoamme luotettavat, tehokkaat ja modulaariset sähköauton latauslaitteet, jotka ovat yhteensopivia älyverkkoihin ja pilvipalveluihin. Enstolla on käytössä sähköauton latauspisteiden ja käyttäjien intuitiivinen lataus- ja hallintapalvelu Ensto EV Manager, joka mahdollistaa nopean ja tehokkaan hallinnan, latauspisteiden operoinnin, käyttäjäkohtaisen valvonnan sekä kulutustietojen raportoinnin. EV Manager sopii latauspisteiden omistajille aina taloyhtiöistä yrityksiin, Salminen esittelee.

Tutustu Ensto EV Manager

Tukea sähköautojen latausinfran rakentamiseen

Kustannusten kattamiseen on tarjolla myös julkista tukea. ARA myöntää avustusta asuinrakennuksen omistaville yhteisöille sähköautojen latauspisteiden edellyttämiin kiinteistöjen sähköjärjestelmiin kohdistuviin muutoksiin. Avustuksella on jatkuva haku ja vuodelle 2020 on varattu yhteensä 5,3 miljoonan euron määrärahat. Avustuksella edistetään sähköautojen kotilatausmahdollisuuksien yleistymistä ja siten sähköautojen määrällistä kasvua kansallisen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaisesti.

Kuka voi hakea avustusta? Avustus on tarkoitettu asuinrakennuksen omistaville yhteisöille (mm. taloyhtiöt, vuokrataloyhteisöt) sekä niiden omistamille pysäköintiyhtiöille. Edellytyksenä avustukselle on, että yhteisö rakentaa valmiuden vähintään viidelle latauspisteelle. Avustusta voi saada myös latauslaitteiden hankintaan.

Avustettavia kustannuksia:

  • tarvekartoitus
  • hankesuunnittelu, jos hanke toteutuu
  • sähköpääkeskukseen tarvittavat muutostyöt
  • sähköliittymän tyypin muutos
  • putkitukset ja kaapeloinnit
  • niihin liittyvät tavanomaiset maanrakennustyöt
  • latauslaitteet vain, jos ne ovat tuen saajan omistuksessa

Enston sähköauton latauslaitteiden asentajasertifiointi

Ensto on vastuullinen kotimainen toimija, joka kouluttaa sekä sertifioi jälleenmyyjäyrityksen asentajat tuotteiston, osaamisen ja elinkaaren hallinnan osalta. Sertifiointi sisältää tuoteratkaisu- sekä asentajakoulutuksen ja koulutuksesta asentaja saa käyttöönsä CertifiedbyEnsto -kortin. Asentajasertifiointi, Certified by Ensto -kortti sekä säännöllinen koulutus ja asennustöiden suorittaminen takaavat tuotteen ja asennuksen laadun taloyhtiöille. Koulutus uusitaan kahden vuoden välein ajantasaisuuden vuoksi. Yhteistyössä Enston ja valtuutettujen jälleenmyyjien kanssa laaditaan käytännön suunnitelma, johon Ensto tarjoaa priorisoidun tukiprosessin, laajan kumppaniverkon sekä markkinointitukea. Valtuutetuille Jälleenmyyjille sähköauton latauslaitteiden asentajasertifiointi tarjoaa mahdollisuuden myös uuteen liiketoimintaan.

Enston valikoima laadukkaiden sähköauton latausratkaisujen suhteen kasvaa ja kehittyy koko ajan.
- Olemme johtava sähköautojen latauslaitteiden sekä palveluiden asiantuntija ja keskitymme älykkääseen sähköauton lataukseen. Ympäristöystävälliset ratkaisumme sähköautojen lataukseen ovat suunniteltu helpottamaan elämää kodeissa ja yrityksissä, Salminen toteaa.

Vaihtoehtoisesti ota yhteys tai voit tilata myös esitteen:

Margit Salminen, Ensto, Myyntipäällikkö, sähköauton lataus
margit.salminen(at)ensto.com


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
25.5.2020