Älylämmityspalvelu tuo ratkaisun kerrostalojen lämmitysongelmiin

Kahdessa pääkaupunkiseudun kerrostalokohteessa on kärsitty erilaisista epätasaisen lämmityksen tuomista haitoista tai muista lämmitykseen liittyvistä ongelmista. Asuntoihin asennettiin älylämmityspalvelu Wattinen. Lue käyttökokemuksia, miten palvelun asentaminen vaikutti kohteiden asumismukavuuteen ja energiatehokkuuteen.

KOHDE 1 / Yli 100-vuotias kerrostalokiinteistö / Katajanokka, Helsinki

Tuoko Wattinen lämpötilaharmonian?

Yli satavuotiaassa talossa tarkenee - usein liiankin hyvin. Nelihenkisessä perheessä toivotaan, että Wattinen mahdollistaisi normaalin sisätilapukeutumisen tämän hetken ympärivuotisen ranta-asumuodin sijaan sekä joustavan huonekohtaisen lämpötilan säätämisen asukkaiden mieltymyksen mukaan. 

Lue käyttökokemuksia
kohteesta 1
katajanokka_koontisivu_1200x1200

KOHDE 2 / Vuonna 2014 rakennettu kerrostalo / Kauniainen

Taloudellisuutta ja viihtyisyyttä asumiseen

Uudehkossa kerrostalossa ylimmän kerroksen kolmiossa termostaatit ovat ääriasennossa, mutta siitä huolimatta patterit ovat talvisin tasaisen haaleita ja asunnossa viileää sekä vetoista. Toisinaan kyseinen asunto sekä muutkin yhtiön asunnot ovat tyhjillään, joten lämpötilan laskeminen olisi järkevää jo taloudelliseltakin kannalta.

Lue käyttökokemuksia
kohteesta 2

kauniainen_raportti1_720x720

Testiajan päätyttyä:

Testi toteutettiin kahdessa eri-ikäisessä kiinteistössä. Molemmat testaajat olivat erittäin tyytyväisiä Wattisen palveluun ja halusivat jatkaa Wattisen älylämmityksen käyttöä myös testiajan jälkeen.


Mikä on älylämmityspalvelu Wattinen

Wattinen on vesikiertoiseen patteriverkostoon soveltuva älylämmityspalvelu, joka tasapainottaa lämpöenergian jakamista tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti, ei vain kertatoimenpiteenä. Se myös säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta ja sen myötä ilmastopäästöjä. Samalla asumismukavuus paranee.

Hyödyt asukkaalle

  • Parempi asumismukavuus, tasainen lämpö
  • Termostaatti näyttää valitun lämpötilan selkeästi Celsius-asteina
  • Lämmityksen ajastus: sopiva lämpötila eri vuorokaudenaikoina, esimerkiksi lämpötilan pudotus yöaikaan
  • Helppo ja kätevä lämmityksen säätö suoraan termostaatista tai älypuhelinsovelluksella
  • Energiansäästöjen kautta taloyhtiön rahaa säästyy muihin toivottuihin hankkeisiin
  • Energiaa säästäessä syntyy myös vähemmän ilmastopäästöjä ja asukkaat voivat Wattisen avulla tehdä taloyhtiöstään vähäpäästöisemmän
  • Hiilijalanjäljen pienentämiseksi ei tarvitse luopua mukavuudesta.

Lämmitysongelmia? Pyydä lisätietoja asiantuntijalta

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
19.10.2020