Pikkuremontistakin parempi sähköasentajan avulla

Huoneiston remontissa sähköistyksen tason nostaminen pienin muutoksin on yleensä osakkeenomistajan vastuulla. Asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa toki huolehtimaan siitä, että muutostyöt tehdään hyvän rakennustavan mukaisesti vaadittavat ennakkoilmoitukset hoitaen.

9P4A6056 1920x1080

Moni haluaa tehdä työn itse, jolloin saa iloa suunnittelusta ja tekemisestä kustannustenkin pysyessä kurissa. Suosittu harrastus onkin kierrellä rautakaupassa ideoimassa ja tarkastelemassa niin materiaaleja kuin tarvikkeitakin.

Mitä saan tehdä itse?

Kun kodin toimivuuden tasoa kohennetaan, jo pieneenkin projektiin liittyy jokin sähkötyö kuten pistorasian lisääminen ja valaisimen tai valokytkimen vaihtaminen uuteen. Rautakaupan hyllystä löytyvät tarvittavat osat helposti, mutta useimmiten ilman tärkeää muistutusta: sähkötyöt kuuluvat ainoastaan asianmukaiset oikeudet omaavalle ammattilaiselle.

Vain muutama työ kuten jännitteettömän valokytkimen ja pistorasian kannen irrotus maalausta tai tapetointia varten on omatoimiselle osaajalle sallittua. Ohjeistus muistuttaa, että tottumattoman tai epävarman ei pidä näihinkään toimiin ryhtyä.

Sähköasennuksia kytkentöineen saa tehdä vain henkilö, jolla on viranomaisen myöntämä pätevyys ja joka on määrävälein uusinut sähkötyöturvallisuuskoulutuksensa. Tällä pyritään varmistamaan sekä asentajan oma työturvallisuus että hengen ja omaisuuden turva sähköistysten käyttäjille.

Asentaja käymään jo ennen aloitusta

Sähköasentaja kannattaa pyytää käymään jo suunnitteluvaiheessa ennen kuin mitään remonttitöitä aloitetaan. Häneltä saa ideoita, joilla lopputuloksesta tulee vieläkin toimivampi ja tyylikkäämpi kuin osattiin edes ajatella.

Rautakaupan valikoima on vain suppea otos ammattilaisten ulottuvilla olevasta yli 250 000 sähkötarvikkeesta! Laadukkaan tuotteen erottaminen halpakopioista on sähköturvallisuuden kannalta oleellista. Varsinkaan verkko-ostoksiin ei kannata sortua, vaan valita sähköasentajan kanssa tarvetta parhaiten vastaavat testatut tuotteet, joille valmistaja tai maahantuoja on antanut STUL-takuun.

Lähialueen ammattilaisten yhteystiedot ovat Löydä sähkömies -palvelussa, jossa mukana olevat yritykset ovat kaikki Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n jäseniä. Lisäksi he ovat mukana Luotettava kumppani -ohjelmassa ja antavat asennustöistä asianmukaiset dokumentit sekä kuitin kotitalousvähennystä varten.

Lisätietoja ja sähköurakoitsijoita: www.löydäsähkömies.fi

asennus (7) 1080x1920.JPG
Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
28.9.2020