Putkiremontti, joka maksaa itsensä takaisin. Miten se on mahdollista?

Putkiremontti, joka maksaa itsensä takaisin. Miten se on mahdollista?

Putkiremontti on yksi taloyhtiön suurimmista ja kalleimmista remonteista. Suomalainen Pilaster Oy on kehittänyt tavan, jolla putkiremontti voidaan toteuttaa asukasystävällisesti ja samalla kohottaa kiinteistön arvoa. Pilaster-remontissa suurin osa töistä suoritetaan kerrostalon ulkopuolella, jolloin rappukäytävät pysyvät siisteinä ja asuntojen vesikatkot lyhyinä. Säästöjä saadaan, kun putkiremonttiin yhdistetään energiaremontti, mikä mahdollistaa myös energiatukien hakemisen.

Pilaster-moduulit asennetaan kerrostalon ulkoseinään.Pilaster-moduulit asennetaan kerrostalon ulkoseinään.

Kustannustehokas tapa toteuttaa linjasaneeraus

Pilaster-järjestelmän moduuleihin saadaan sijoitettua huoneistokohtaisesti kerrostalon kaikki putket, sähkö- ja kaapeliverkko, ilmanvaihtokone ja poistoilmalämpöpumppu. Järjestelmään voidaan yhdistää myös aurinkopaneelit, jolloin päästään hyödyntämään lisää uusiutuvaa energiaa.

Keittiöiden ja kylpyhuoneiden uusiminen putkiremontin yhteydessä on järkevää. Jos kuitenkaan siihen ei ole tarvetta, pystytään Pilaster-putkiremontti toteuttamaan vesieristeitä rikkomatta, jolloin pystytään säästämään hyväkuntoiset kylpyhuoneet.

Pilaster-remontti on perinteistä putkiremonttia huomattavasti nopeampi. Yksittäisessä asunnossa remontti kestää noin 5 viikkoa. Vesikatkot yksittäisessä asunnossa ovat lyhyitä – päivän tai parin mittaisia. 

Huoltotoimenpiteet on helppo toteuttaa, koska kaikki putkistot, kanavat ja poistoilmalämpöpumput sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa. Myös asuntokohtaisten ilmanvaihtokoneiden suodattimet saadaan vaihdettua rakennuksen ulkopuolelta.Huoltotoimenpiteet on helppo toteuttaa, koska kaikki putkistot, kanavat ja poistoilmalämpöpumput sijaitsevat rakennuksen ulkopuolella ja moduulit ovat avattavissa. Myös asuntokohtaisten ilmanvaihtokoneiden suodattimet saadaan vaihdettua rakennuksen ulkopuolelta.

Pilaster-putkiremontin yhteydessä toteutettu energiaremontti mahdollistaa yli 75 % energiansäästön kiinteistön lämmityksessä. Taloyhtiöön asennetaan asuntokohtaiset Pilaster AIR-poistoilmalämpöpumput, jotka maksavat itsensä takaisin 5-7 vuoden aikana. Sen jälkeen saatavalla energiansäästöllä pystytään maksamaan koko remontin hintaa takaisin. Näin toteutetaan kiinteistön tehokas energiaremontti, ​joka mahdollistaa valtion ARA-energia-avustuksen hakemisen. Avustuksen suuruus on 4 000-6 000 € per asunto.

Hoitovastikkeesta jopa puolet menee yleensä kaukolämmön kuluihin. Järjestelmän ansiosta voidaan hoitovastiketta pienentää huomattavasti. Samalla asunnon arvo nousee ja kiinteistöstä tulee kiinnostava myös sijoittajien silmissä. Energiaremontin tuoma asuntokohtainen ilmanvaihto sekä viilennysominaisuus lisäävät asumismukavuutta, mikä vähentää taas vuokralaisten vaihtuvuutta ja vuokratuloja voidaan korottaa.

Asukkaan ja vuokranantajan kannalta Pilaster-remontti on paras mahdollinen toteutus, koska asunnosta ei tarvitse muuttaa remontin ajaksi pois. Näin asukkaan ei tarvitse etsiä vara-asuntoa remontin ajaksi ja vuokranantaja ei menetä vuokratuloja.

Pilaster-remontin ansiosta parhaimmillaan asuntojen arvot nousevat enemmän kuin remontin kustannukset ovat olleet. Tämä on mahdollista kustannustehokkaan toteutustavan ja lisääntyneen asumismukavuuden ansiosta.

Lue lisää Pilaster-remontista >>

Pilaster-järjestelmä mahdollistaa energiatukien saannin

Pilaster-järjestelmän käyttöönotto tuo suuret energiasäästöt taloyhtiölle. Samalla saadaan ajanmukainen talotekniikka, kiinteistön arvo nousee sekä ylläpitokustannukset pienenevät ja asumisolosuhteet paranevat. Pilaster-remontissa on mahdollista hyödyntää energia-avustus (hakuohjeet ARA:n sivuilla). Taloyhtiö voi saada avustusta remonttiin, kun kiinteistön energiatehokkuutta parannetaan. Pilasterin avulla energia-avustusta voi saada jo heti suunnitteluvaiheesta.

Pilaster-remontti on samalla putkiremontti, energiaremontti ja ilmanvaihtoremontti. Kaikki remontit voidaan toteuttaa kustannustehokkaasti kerralla tai osissa. Energiansäästö ja talotekniikan uusiminen auttavat kiinteistöä vastaamaan nykyisiä ja tulevia tarpeita. Samalla kiinteistö voidaan muuttaa haluttaessa jopa hiilineutraaliksi ja energiaa tuottavaksi. Kaukolämmölle saadaan vaihtoehtoiset energialähteet, kuten maalämpö ja aurinkokennot, ovat yhdistettävissä Pilaster-järjestelmään. Taloyhtiö maksaa energiansäästöllä investoinnit, joten energiansäästön ja energiatukien myötä Pilaster-järjestelmä on ”kokonaisedullisin” ratkaisu.


Haluatko lisätietoa, mitä mahdollisuuksia Pilaster tarjoaa kiinteistöllesi?

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
24.8.2020