Vanhassa kerrostalossa asutaan nyt mukavammin ja säästetään energiakustannuksissa

Etu-Töölössä Helsingissä sijaitsevassa yli 90-vuotiaassa kerrostalossa haluttiin tasoittaa lämmityksen epätasapainoa ja lisätä asumismukavuutta. Ylimmissä kerroksissa asukkaat olivat kärsineet jo vuosia viileydestä, kun taas alemmissa asunnoissa nautittiin lämmöstä.

Museokadun kerrostaloon asennettiin Helsingissä Wattisen älylämmityspalvelu tasoittamaan lämmityksen epätasapainoa ja lisäämään mukavuutta asumiseen. Samalla saatiin säästöjä energiakustannuksiin.Museokadun kerrostaloon asennettiin Helsingissä Wattisen älylämmityspalvelu tasoittamaan lämmityksen epätasapainoa ja lisäämään mukavuutta asumiseen. Samalla saatiin säästöjä energiakustannuksiin.

Taloon oli aiemmin toteutettu putkiremontti, jonka jälkeen lämmityksen tasapainotusta ei ollut tehty. Näin ollen lämpöä ei riittänyt ylimpiin kerroksiin.
- Lämmitysjärjestelmän tasapainotus on teknisesti työläs operaatio, joten halusimme ensin kokeilla kevyempää ja edullista vaihtoehtoa, Museokadun taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja Torsten Lehtinen sanoo.

Museokadun kiinteistöön asennettiin Wattisen älykäs lämmityspalvelu, jolla tasataan epätasaista lämmitystä. Wattinen etäohjaa Museokadun kohteessa pattereiden termostaatteja 53 huoneistossa. Wattisen asennus sujui nopeasti ja vaivattomasti.
- Vanha termostaatti ruuvattiin irti ja tilalle laitettiin uusi älytermostaatti, Lehtinen tiivistää.

Talvella asennetun lämmityspalvelun jäljiltä on saatu kokemusta jo useamman kuukauden ajalta.

Raportit kertovat, että Museokadulla on säästetty lämmitysenergiaa parhaimmillaan noin 10 prosenttia. Luvuissa on otettu huomioon leudon talven vaikutukset.

Jatkossa Wattinen tuo vielä lisää säästöjä, kun asukkaat voivat kännykkäsovelluksen avulla pudottaa helposti lämpötilaa, kun ovat esimerkiksi poissa kotoa tai laskea makuuhuoneen lämpötilaa yöaikaan. Vasta osa asukkaista on ottanut sovelluksen käyttöön.

Talo myös lämpenee Wattisen myötä nyt aiempaa tasaisemmin, mikä on parantanut asumismukavuutta.
- Kuuma vesi ei kuitenkaan jaksa kiertää aivan ylös asti, ja jotta ylimpiin kerroksiin saadaan täysin tyydyttävä lämpö, on tekninen tasapainotus tehtävä, Lehtinen kertoo.

Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmen mukaan Wattisen asentamisen jälkeen tasapainotustyökin on helpompaa, sillä tasapainotuksessa voidaan hyödyntää Wattisen keräämää dataa venttiilien säädöistä ja saavutetuista lämpötiloista, jolloin varsinaisessa tasapainotustyössä keskeiset säätökohteet paikannetaan nopeammin.
 

Tutustu lisää Wattiseen ja sen etuihin
Kodin lämmitystä voi säätää etänä, olet sitten mökillä tai matkoilla.Kodin lämmitystä voi säätää etänä, olet sitten mökillä tai matkoilla.

Wattinen on DNA Oyj:n tarjoama palvelu kerrostalon energiatehokkaaseen ja asukaslähtöiseen lämmityksen hallintaan. Taloyhtiösi saa täyden palvelun paketin kätevästi kiinteällä kuukausimaksulla, ilman määräaikaista sitoutumista. Aloitus- ja kuukausimaksu riippuu kerrostalon koosta ja lämmityspattereiden määrästä.

Näin saat Wattisen kerrostaloosi

  1. Ole yhteydessä ja pyydä ilmainen esittely taloyhtiön hallitukselle ja isännöitsijälle.

  2. Tarjous tehdään taloyhtiön tietojen ja kiinteistön katselmoinnin perusteella.

  3. Taloyhtiön hallituksen päätös ja haluttaessa asukkaiden kuuleminen. Wattisen hankinta ei useimmiten edellytä yhtiökokouksen päätöstä.

  4. Wattinen asentaa talosi nykyisten patteritermostaattien tilalle uudet älytermostaatit sekä lämmityksen ohjausjärjestelmän.

  5. Wattinen opastaa asukkaille ja taloyhtiön edustajille, miten lämmitystä ajastetaan ja ohjataan.


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
31.8.2020