Miten sinun taloyhtiösi menestyisi Energiahaasteessa?

Asumisen kustannukset ovat nousseet jatkuvasti ja energia on taloyhtiöiden kulueristä suurimpia. Energiankulutuksen vähentäminen on tärkeää taloyhtiöiden talouden kannalta, mutta sillä on ratkaiseva rooli myös Suomen ilmastotavoitteiden saavuttamisessa.

Energiahaaste 2021 kutsuu pääkaupunkiseudun kerrostaloyhtiöt toteuttamaan kaupunkien päästötavoitteita – ja samalla pienentämään omaa lämmityslaskuaan.Energiahaaste 2021 kutsuu pääkaupunkiseudun kerrostaloyhtiöt toteuttamaan kaupunkien päästötavoitteita – ja samalla pienentämään omaa lämmityslaskuaan.

Millaisia mahdollisuuksia taloyhtiöillä on vaikuttaa asumiskustannuksiin?

Energiankulutukseen voidaan vaikuttaa käytännössä kolmella tasolla: 

  • Kulutustottumusten muutokset
  • Järjestelmien säätötoimet
  • Energiatalouden parantaminen korjaushankkeiden tai uudistusten osana

Onko juuri sinun taloyhtiösi Energiahaaste 2021 voittaja?

Wattinen järjestää pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa) kerrostaloyhtiöille avoimen Energiahaaste 2021 -kilpailun. Kilpailun tavoitteena on pyrkiä vähentämään taloyhtiöiden kaukolämpöenergian kulutusta eli saamaan aikaan säästöjä ja minimoimaan kaupunkien ilmastopäästöjä. Voittajayhtiö pudottaa tämän lämmityskauden (mittausjakso 1.12.2020-28.2.2021) aikana lämmitysenergian kulutustaan eniten, fiksuimmin ja kustannustehokkaimmin ja mielellään asumismukavuudesta tinkimättä. Keinot ovat vapaat, eikä kilpailuun osallistuminen edellytä minkään yksittäisen ratkaisun käyttöä. Jos talohtiössäsi on vesikiertoinen patterilämmitys, ilmoita taloyhtiösi mukaan!

Lue lisää kilpailun säännöistä

Jokainen Energiahaasteeseen ilmoitettu taloyhtiö voittaa

Jokaiselle kilpailuun osallistuvalle taloyhtiölle tehdään kaukolämmön kulutustiedoista analyysi, joka auttaa tunnistamaan parhaat säästökohteet. Analyysi mm. kertoo miten kulutus jakautuu tilojen lämmittämisen ja veden lämmittämisen kesken ja miten taloyhtiö vertautuu muihin saman aikakauden kiinteistöihin. Taloyhtiömaailman asiantuntijoista koostuva Palkintoraati saa arvioitavakseen 10 eniten kaukolämmön kulutustaan vähentänyttä finalistia. Arvioinnissa huomioidaan energiansäästöjen lisäksi niiden saamiseksi tehdyt investoinnit ja säästöjen vaikutukset asumismukavuuteen. Voittaja on selvillä 30.4.2021 mennessä.

Voittanut taloyhtiö saa palkinnoksi joulukuun 2021 kaukolämmöt maksutta sekä Energiahaaste 2021 voittaja -tittelin.

Tutustu muihin palkintoihin

Ilmoita taloyhtiö mukaan Energiahaasteeseen

Täytä ilmoittautumislomake

Haluatko tietää lisää? Jätä yhteydenottopyyntö.


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
9.11.2020