• Etusivu
  • Remontti

Pitääkö lupaus Arvo-kourun raidattomuudesta?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 06.11.2020Päivitetty 09.11.2020
202011_67420.jpg

Talven lähestyessä on aika tarkistaa myös rännien kunto. Jos lehdet ym. roskat ovat tukkineet kourut ja syöksyt, ne on hyvä puhdistaa ennen pakkasia. Jos tukkeutunut sadevesijärjestelmä jäätyy, seurauksena saattaa olla vesivahinko.

Miten puhdistaa rännien likaraidat?

Kourujen syyshuollon aikaan katse voi kiinnittyä myös rännien ulkolaitojen rumiin likaraitoihin. Noki, siitepöly, pihka ja muu lika voi tarttua pintaan niin tiukasti, ettei pelkkä vedellä suihkuttaminen riitä. Puhdistusta voi tehostaa sienellä tai harjalla hinkkaamalla ja käyttämällä soveltuvaa pesuainetta, esimerkiksi Panssaripesua tai Peltipesua. Huuhtele rännit runsaalla vedellä ennen kuin lika kuivaa uudestaan pintaan kiinni.

Arvo-kouru ei raidoitu

Jos haluaa lopullisesti päästä eroon likaraidoista, kannattaa valita sadevesijärjestelmäksi Vesivekin alumiininen Arvo-kouru. Se on markkinoiden ainoa saumaton, ruostumaton ja raidoittumaton kouru. Raidattomuus perustuu Arvon ulkoreunan ainutlaatuiseen muotoiluun, joka estää likaisen veden valumisen laitoja pitkin. Arvon puolipyöreä, syvä profiili sekä sileät mutkat maksimoivat veden virtauksen, mikä vähentää myös roskien kertymistä ja tukoksien syntymistä.

Lue lisää Arvo-kourusta >>

Miltä näyttävät kaksi vuotta vanhat Arvo-kourut?

Lempääläiselle Anne Salliselle asennettiin Vesivek-katto sekä valkoiset Arvo-kourut noin kaksi vuotta sitten. Anne oli lopen kyllästynyt alkuperäisiin, kantikkaisiin ränneihin, jotka tukkiutuivat ja valuttivat vettä yli laidan. Eivätkä raidalliset rännit Annen kauniissa ja hyvinhoidetussa puutarhassa mitkään pihapiirin kaunistuksetkaan olleet. Anne kertoo parin vuoden jälkeen kokemuksiaan uusista Arvo-kouruista.

– Kyllä oli oikeasti viimeinen hetki ryhtyä katto ja ränniremonttiin. Ja olen hyvin tyytyväinen, että kun rännit vaihdettiin, niin laitettiin sitten kerralla parhaat mahdolliset. Kyllä näillä nykyisillä keleillä rännien tulee olla kunnossa, kun miettii viime talvenkin myrskyjä ja sateita, Anne toteaa.

Jatkuva rännien tyhjääminen ja puhdistaminen on Annen helpotukseksi jäänyt unholaan. Ainoastaan kerran hän on ottanut rännien jiirikohdasta takapihan puolelta lehtikasan pois. Lehdet, roskat ja koivunsiemenet humahtavat komeasti sateella veden mukana alas syöksyistä, jolloin ne on helppo kerätä pois sadevesikaivojen ritilästä. Ulkopuolelta rännit loistavat edelleen puhtaan valkoisina, joten lupaus raidattomuudesta on pitänyt paikkansa.

Huolet hälvenivät uuden katon ja Arvojen myötä

Uusi katto on muutoinkin hälventänyt Annen huolia. Takapihan terassin yllä olevat lumiesteet pysäyttävät nyt lumen, joten Annen ei tarvitse pelätä lumen putoavan niskaan. Myös nuohoojalta on tullut kiitosta, kun uudet tikkaat ja kulkusillat helpottavat työtä. Naapurikin ihastui Annen uuteen kattoon ja tilasi Vesivekiltä viime kesänä samalaisen mustan Teräs-Tapio-katon sekä mustat Arvo-kourut.

Vasemmalla Annen vanhat, raidoittuneet kourut. Oikealla kaksi vuotta vanhat Arvot, jotka hohtavat valkoisena.
Vasemmalla Annen vanhat, raidoittuneet kourut. Oikealla kaksi vuotta vanhat Arvot, jotka hohtavat valkoisena.
– Edelleen kun käännyn tähän kotikadulle ja saavun pihaan, niin ihastelen kuinka uudelta koko talo nyt näyttää mustan katon ja valkoisten rännien kera. Vaikka Arvot olivat tavallisia kouruja hieman suurempi investointi, niin kyllä ne ovat olleet hintansa väärti, Anne toteaa tyytyväisenä.
Annen kaunis ja vehreä piha sai arvoisensa katon ja sadevesijärjestelmän.
Annen kaunis ja vehreä piha sai arvoisensa katon ja sadevesijärjestelmän.
Vesivek Oy
Remontti
sadevesijärjestelmät
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20216_70986.jpg
Näin sujui rännien asennus porilaisessa taloyhtiössä - Katso kuvat
Myrskyn jälkeen, sateisena ja toukokuun lopulle epätyypillisen viileänä päivänä alkoi porilaisessa rivitaloyhtiössä ränniremontti. Toimittajan tullessa paikalle klo 8.15 asentajat olivat jo saaneet melkeinpä kaikki vanhat rännit alas. Itseäni hämmästytti suuresti se, että kaikki vanhat rännit ja rännien osat oli kauniisti pinottuina rivitaloasuntojen pihoilla. Mikään ei ollut hujan hajan pitkin pihaa. Ehkä kaoottisempiin rakennustyömaihin tottuneena odotin epäjärjestystä, mutta toisin kävi.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
20181_51350.jpg
Alumiinikourut 90-luvun omakotitaloon
Jyväskyläläisen perheen omakotitalo valmistui vuonna 1990 komealle rantatontille, jollaisia Jyväskylän seudulla oli silloin vielä tarjolla. Siihen aikaan valittiin sadevesijärjestelmiin paljon muovipinnoitettuja teräspeltirännejä, ja sellaisen myös jyväskyläläinen perhe valitsi. Uudempi asia oli silloin, että rännit sai saumattomina, jolloin rännien puhtaanapito oli helpompaa.
20214_70356.jpg
Haluatko raidattomat ja puhtaat rännit?
Kesän ja mahdollisesti järjestettävien kesäjuhlien lähestyessä ryhdytään monissa omakotitaloissa puutarhan ja kodin kunnostuspuuhiin. Korona-aika on saanut suomalaiset muutoinkin satsaamaan entistä enemmän kodin viihtyvyyteen ja ulkonäköön. Hilseilevät maalipinnat tai sammaloitunut pihanurmi saavat kyytiä, mutta eräs yksityiskohta jää helposti huomioimatta, nimittäin sadevesikourut.Harvassa ovat ne ihmiset, jotka nauttivat rännien pesusta. Kannattaa siis hankkia sellaiset sadevesikourut, jotka eivät raidoitu - puhtaan valkoiset, hohtavan mustat tai siistin harmaat.
punainen katto valkoinen talo
Vesivek-sadevesijärjestelmä kestää
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton