Käyttökokemuksia älylämmityspalvelu Wattisesta

Mukava säätää lämpötila puhelimella kotiin päin matkatessa

KOHDE 2 / KAUNIAINEN / raportti 3

Wattinen-app on kätevä puhelimessa ja siitä voin seurata jokaisen huoneen sen hetkistä lämpötilaa sekä ajastamiani lämpötiloja. Järjestelmään voin myös valita koko asuntoon haluamani päivälämpötilan, yölämpötilan ja säännöllisen päivärytmin mukaisen poissaoloaikojeni alemman lämpötilan. Kaikkien huoneiden valitut lämpötilat näkyvät Wattisessa yhdellä näytöllä ja siitä voin helposti - ja + valinnalla muuttaa kaikkien huoneiden valittua lämpötilaa tai valita yhden huoneen kerrallaan ja muuttaa sen haluttua lämpötilaa.

Jokaisen patterin termostaatin ulkokehää kääntämällä voin myös manuaalisesti muuttaa huoneen lämpötilaa, valintani on voimassa seuraavaan ajastettuun lämpötilavalintaani asti.

Wattinen-app on kätevä käyttää ja sillä voit säätää huonekohtaisia lämpötiloja helposti.Wattinen-app on kätevä käyttää ja sillä voit säätää huonekohtaisia lämpötiloja helposti.

Käyttökokemuksia Wattisesta

Näin Korona-aikaan en ole käyttänyt säännöllisen päivärytmin mukaista poissaolotoimintoa. Olen pitänyt päivälämpötilan 21 asteessa ja yölämpötilan (klo 23–06) makuuhuoneessa 18 asteessa. Olen välillä ollut pois kotoa useamman päivän. Tällöin olen poissaolon ajaksi alentanut koko asunnon lämpötilaa muutamalla asteella. Kun olen ollut matkalla kotiinpäin, olen kännykästä säätänyt lämpötilan takaisin kotonaolon päivälämpötilaan. En tiedä millainen viive toiminnassa on, mutta aina on asunto ollut mukavan lämmin kotiin palatessani.
 

En ole huomannut suurta eroa unen laadussa. Toisaalta, jos on lämmin peitto niin 18 astetta riittää varsin hyvin yölämpötilaksi. Jos taas järjestäisin suuremmat juhlat, säätäisin jo etukäteen asunnon lämpötilaa alemmaksi. Korona-aikaan tämä ei ole ollut ajankohtaista. Myös viherkasvit näyttävät viihtyvät hyvin ja kestävän viileämmässä paremmin kastelematta poissaolojen aikana. 

Helposti ymmärrettävä ekoteko

App myös kertoo monenko mäntypuun sitomaa hiilidioksidimäärää vuotuinen säästö kodin lämmityspäästöissä vastaa. Tämä on hyvin konkreettinen tapa kertoa ja ymmärtää asian vaikutus. Alentamalla sisälämpötilaa, asumismukavuudesta tinkimättä, voin tehdä oman pienen ekoteon.

Jo yhden asteen lämpötilan alentaminen säästää useamman prosentin lämmitysenergiankulutuksessa. Ja jos useammat asukkaat tekisivät näin, niin taloyhtiön lämmityskulut, ja sitä kautta yhtiövastike, alentuisi. Ymmärtääkseni tällä olisi myös vaikutusta Energialuokkaan, ainakin itse tarkistin asuntoa etsiessäni talojen energiatodistukset ja käytin sitä yhtenä vertailukriteerinä ostopäätöstä tehdessäni.

Huomasin että jos suljen ja käynnistän kännykän uudestaan, niin Wattinen-app kysyy sisäänkirjautumistunnusta uudestaan, mutta sen saa hetkessä tekstiviestinä.

Wattinen kommentoi: Sisäänkirjautumisen pitäisi sujua automaattisesti sen jälkeen, kun sen on kertaalleen tekstiviestin avulla tehnyt. Puhelimen sulkemisen ja uudelleenkäynnistyksen ei pitäisi vaikuttaa asiaan. Mikäli sisäänkirjautumisen toistuvia pyyntöjä kuitenkin tulee, asiakaspalvelumme selvittää mielellään mistä tämä johtuu.


Mikä on Wattinen?

Wattinen on vesikiertoiseen patteriverkostoon soveltuva älylämmityspalvelu, joka tasapainottaa lämpöenergian jakamista tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti, ei vain kertatoimenpiteenä. Se myös säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta sekä sen myötä ilmastopäästöjä. Wattisella haluttu huonekohtainen lämpötila voidaan säätää tarkasti myös eri vuorokauden ajoille. Wattisen käyttöönotto on mutkatonta, sillä se asennetaan taloyhtiön olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Asunnoissa lämmityspattereiden termostaatit vaihdetaan Wattisen älytermostaatteihin.

Wattinen on toistaiseksi pääasiassa tarjolla pääkaupunkiseudun ja Keski-Uusimaan sekä Turun ja Tampereen seudun kerrostaloihin.


Kaikki Kauniaisten kohteen raportit

Raportti 1Lämmityskulut muodostavat suuren osan yhtiövastikkeestaRaportti 1
Lämmityskulut muodostavat suuren osan yhtiövastikkeesta
Raportti 2Helppo asennus ja helppo käyttöRaportti 2
Helppo asennus ja helppo käyttö
Raportti 3Mukava säätää lämpötila puhelimella kotiin päin matkatessaRaportti 3
Mukava säätää lämpötila puhelimella kotiin päin matkatessa

Haluatko lisätietoa Wattisesta? Jätä yhteydenottopyyntö.

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
4.12.2020