Kerrostalon lämmitys epätasapainossa? Älykäs ohjaus auttaa

Lämmityksen toimimiseen liittyvät haasteet ovat kerrostaloasukkaille hyvin yleisiä. Yli puolella suomalaisista kerrostaloasukkaista on ollut asunnossaan lämmitykseen liittyviä ongelmia (Norstatin kyselytutkimus 2020). Liian kuuma tai kylmä sisälämpötila vaikuttaa merkittävästi asumismukavuuteen ja esimerkiksi kotona työskentelevien työtehoon. Samalla kuluu turhaan energiaa, sillä kuumissa asunnoissa usein tuuletetaan lämpöä pois ja kylmissä yritetään lämmittää lisää. Motivan arvion mukaan lämmityksen tasapainottaminen säästäisikin lämmitysenergiaa jopa 10-15 prosenttia.

wattinen-älylämmitys-750x422

Perinteinen tasapainotus on työlästä

Tasapainotuksen toteutus perinteisin keinoin on monimutkainen urakka, johon liittyy venttiilien säätöä lämmitysjärjestelmän eri osissa sekä virtaamien ja paine-erojen mittaamista. Lisäksi järjestelmän optimointi vaatii kunnon pakkasia, mikä voi lämpiminä talvina harmillisesti venyttää tasapainotusprojektin valmistumista.

Älylämmityspalvelu ylläpitää tasapainotusta

Modernimpi ja helpompi tapa tasapainottaa kaukolämpöä käyttävän kerrostalon lämmitystä on asentaa taloyhtiöön älylämmityspalvelu Wattinen. Olemassa oleviin lämmitysjärjestelmiin asennettava älykäs palvelu tasapainottaa lämpöenergian jakamista tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti, ei pelkästään kertatoimenpiteenä. Se myös säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta ja sitä kautta ilmastopäästöjä. Samalla asumismukavuus paranee.

älylämmityksen käätäminen-422x380

Älylämmityksestä arvokasta dataa perinteiseen tasapainotustyöhön

Joskus lämmitysjärjestelmän epätasapaino on niin suuri, että mikään muu kuin perinteinen tasapainotusprojekti ei auta. Sitä voidaan kuitenkin tehostaa ja nopeuttaa, mikäli taloyhtiöön on jo aiemmin asennettu Wattinen. Tasapainotus voidaan tehdä Wattisesta saatavan datan pohjalta kohdennetummin kuin normaalisti, mikä auttaa tehostamaan tasapainotustyötä ja säästää työtunteja. Saavutettu tasapaino pystytään myös jatkossa ylläpitämään Wattisen avulla ja tarjoamaan asukkaille tasaiset lämpötilat vuodesta toiseen.

Älylämmitys pähkinänkuoressa

  • Reaaliaikainen lämmönsäätö
  • Kerää arvokasta dataa taloyhtiölle lämmitysjärjestelmän tasapainottamiseen
  • Säätää lämmitystä asukkaiden tarpeiden mukaan
  • Pystyt säätämään lämmitystä asumustottumusten mukaan
  • Säästää energiaa ja samalla rahaa

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
7.1.2021