Luonto ja värit näkyvät nyt keittiössä

Tämän vuoden keittiötrendeissä näkyvät maanläheiset värit ja luonnolliset materiaalit, jotka tuovat kotiin rauhaa ja harmoniaa. Keittiön värimaailma on yhä vahvempi osa koko kodin tunnelmaa ja väritystä.

Beigeä ja harmaata yhdistävä väri Tähkä tekee kodista yhtä aikaa sekä ajassa elävän ja trendikkään että kotoisuutta huokuvan.Beigeä ja harmaata yhdistävä väri Tähkä tekee kodista yhtä aikaa sekä ajassa elävän ja trendikkään että kotoisuutta huokuvan.

Vietimme vuoden 2020 aikana enemmän aikaa kotona kuin koskaan aiemmin. Suuri osa jokapäiväisestä arjesta, kuten työskentely, yhdessäolo sekä vapaa-aika ja harrastukset, tapahtuvat saman katon alla. Uudenlainen arki näkyy sisustusratkaisuissa ja vaikuttaa myös keittiösuunnitteluun ja -trendeihin.

– Arki keskittyy monessa kodissa keittiön ympärille, ja keittiön tulee palvella monia erilaisia tarpeita. Keittiössä laitetaan ruokaa ja seurustellaan, mutta myös tehdään töitä ja läksyjä. Keittiö on kodin sydän, joka määrittää koko kodin tunnelmaa vahvasti. Tämä on hyvä ottaa huomioon myös keittiön värivalinnoissa, kertoo sisustusarkkitehti SIO Eeva Kokkonen, joka toimii A la Carte- ja Petra-keittiöt valmistavan Novartin kaupallisen tuotevalikoiman johtajana.

Yhä useammat valitsevat keittiöihin nyt luonnonläheisiä sävyjä, jotka luovat pehmeän ja rauhoittavan ilmeen koko kotiin. Luonto näkyy sävyjen lisäksi vahvasti myös materiaalivalinnoissa. Esimerkiksi työtasoissa suosittuja materiaaleja ovat kivi ja kvartsi, jotka ovat niin ikään pitkäikäisiä ja kestäviä valintoja.

Valmiiksi suunniteltujen moodboardien avulla voi mallailla konkreettisesti eri materiaalien ja värien yhteensopivuutta.

petra-keittiot-frida-sammal-1_1920
moodboard-sammal_1080x1080

Trendikäs ja rauhoittava, tummanvihreä Sammal on puun seurassa lämmin ja harmoninen, mustan rinnalla tyylikäs.

Luonto-värikokoelman avulla ajaton värimaailma keittiöön

Keittiömaailman uusi Luonto-värikokoelma sisältää kymmenen väriä, jotka ovat saaneet inspiraationsa pohjoisesta luonnosta. Huolella valitut värit kestävät aikaa ja säilyttävät charminsa myös muuttuvissa väritrendeissä.

alacarte-keittiot-scuro-usva_inkku
moodboard-usva

Usva on rauhoittava ja trendikäs, murretun valkoinen sävy. Usva on kaunis jo yksinään, mutta upea myös puuhun tai väreihin yhdistettynä.

– Kokoelmassa on muun muassa se monien metsästämä täydellinen harmaan sävy, kaksi erilaista vihreää, kaunis merensininen sekä hieman yllättävä, rohkea punainen sävy. Valkoistakaan ei ole unohdettu. Puhtaan valkoisen rinnalle ovat nousseet murretut valkoisen ja vaaleanharmaan sävyt, jotka sopivat kauniisti luonnonmateriaaleihin, sanoo Kokkonen.

petra-keittiot-frida-vaaleanharmaa-pilvi_1920x1920
moodboard-pilvi_1920x1920

Pehmeän vaaleanharmaa Pilvi luo kodikkaan tunnelman. Ovivalinnasta riippuen pilvi sopii niin moderniin kuin maalaismaiseenkin keittiöön. Täydellinen taustaväri, jotta voit sisustaa keittiön haluamallasi tavalla. Kokeile yhdistää beigen, harmaan tai vaalean puun sävyihin.

alacarte-keittiot-neve-meri-2_inkku
moodboard-meri_1080x1080

Meri on kaunis ja levollinen tummansininen sävy, jonka voi antaa vallata koko keittiön tai käyttää vain pienemmässä roolissa sisustuksessa.

alacarte-keittiot-neve-kaarna-3 (1)_1920
moodboard-kaarna_1080x1080

Kaarna on kaunis tummanruskea, joka antaa lämpimän ja pehmeän tunnelman. Yhdistä erityisesti kiveen ja mustiin yksityiskohtiin.

alacarte-keittiot-neve-karpalo_1920
moodboard-karpalo_1080x1080

Karpalo on kirpeä ja voimakas syvän punainen. Väri on raikas ja näyttävä valkoisen rinnalla, pehmeämpi puun sävyjen kanssa.

– Toivomme, että moni ihastuu väreihin ja uskaltaa valita kotiinsa juuri itseä puhuttelevat sävyt. Maalattujen Luonto-sävyjen lisäksi trendikkäitä värejä löytyy myös huolettomammalle asujalle sopivasta supermattalaminaatti-ovimallistostamme. Jatkossa tulemme näkemään yhä rohkeampaa värien käyttöä keittiössä ja koko kodissa. Olemme ehdottomasti siirtymässä värikkäämpään vuosikymmeneen, innostaa Kokkonen.


 

Luonto-värikokoelman kymmenen väriä saavat inspiraationsa pohjoisesta luonnosta.Luonto-värikokoelman kymmenen väriä saavat inspiraationsa pohjoisesta luonnosta.

Inspiraatio suomalaisesta luonnosta

Säästöä putkiremontin yhteydessä toteutetulla keittiöremontilla

Jos taloyhtiöön on tulossa putkiremontti, on tämä täydellinen hetki ottaa puheeksi myös keittiöremontin mahdollisuus. Samanaikainen remontti säästää sekä aikaa ja vaivaa, kun yksillä remonttipölyillä saadaan kaksi yhtäaikaista remonttia, että rahaakin. Vanha keittiö on joka tapauksessa purettava ainakin osittain ja uuden asennustyö maksaa. Mikset siis asentaisi tilalle uutta, nykyaikaista ja tilaan täydellisesti sopivaa keittiötä!

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
25.1.2021