Kasvikatosta iloa ja hyötyä koko asujaimistolle

Ketokatto, viherkatto, kasvikatto, mikä näistä on sinulle tuttu nimitys? Kaikki tarkoittavat samaa asiaa, täydellistä ratkaisua hulevesien hallintaan.

Hulevesien hallinta alkaa jo katoilta. Tonttien omistajille asetetaan jatkossa entistä enemmän vastuuta hulevesien määrien pienentämiseksi. Toimivalla kasvikattoratkaisulla voidaan katoilta alas valuvien vesien määrää merkittävästi vähentää. Lisäksi kasvikatoilla on varsinaisia vedeneristyskerroksia suojaavia, meluhaittojen torjuntaan sekä esteettisyydellään henkistä hyvinvointia lisääviä vaikutuksia.

Heinolan lintutarhaHeinolan lintutarha

Oikein perustettu kasvikatto on myös helppohoitoinen, pitkäikäinen ja valumiltaan vähäinen ratkaisu. Kierrätysmateriaalien käyttö, kotimaisuus, paikallisuus ja tutkimus takaavat pitkäikäisen ja hyvinvoivan kattoratkaisun. Hulevesien määrän pienenemisen lisäksi kasvikatoilla voidaan parantaa alas räystäiltä valuvan veden laatua. Varsinkin matalien katosrakennusten katoille kasvikatto sopii erinomaisesti parantamaan ympäristön esteettistä näkymää.

Kampusluonto TampereKampusluonto Tampere

Nyt saat kasvikatolle soveltuvan kierrätysmateriaaleista valmistetun ja toiminnallisesti tutkitun AKO Roof -kasvualustamateriaalin sekä muut tarvittavat biologiset katon kerrokset materiaaleineen tarvittaessa kasvien kera myös valmiina pakettina. Kasvualusta pakataan helppokäyttöisiin 1000 kg suursäkkeihin kuljetettavuuden ja käytettävyyden helpottamiseksi. Kasvikatto on mahdollista säätää kerroskorkeuksien ja kasvillisuuden suhteen aina tilanteen vaatimalla tavalla. Ratkaisu on kotimainen, kierrätetty ja muoviton. Vettä pidättää alin kierrätyskankaista kudottu kastelumatto.

Kampusluonto TampereKampusluonto Tampere

Muoviosien tilalla AKO Roof- kasvikattokerroksissa käytetään kierrätettyä järviruokoa. Kasvualustan paksuus voidaan säädellä kantavuusominaisuuksien tai pitkäaikaiskeston tavoitteiden mukaisesti. Haluttu kasvillisuus saadaan aikaiseksi sekä kylvämällä että istuttamalla tai ennen kaikkea näitä yhdistämällä. AKO Roof -kasvikattoratkaisu on optimoitu keto/niittytyyppistä kasvillisuutta varten.

Heinolan lintutarhaHeinolan lintutarha

Ota yhteyttä Rakennusbetoni- ja Elementti Oy:hyn ja suunnittele valmiiksi asuinympäristön piristys jo talvella. Myyntipalvelusta saat ohjeita, neuvoja sekä materiaalien käyttöön että myös tarvittaessa tarjouksen kasvikaton tekemisestä valmiiksi. Aloita kesän pörriäisten tukeminen suunnittelulla jo talvella. Kesä tulee joka vuosi!


Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
7.4.2021