Onnistunut korjaushanke vaatii osaamista hallitukselta

Jokaiselle taloyhtiölle tulee jossain vaiheessa ajankohtaiseksi korjaushankkeet. Mitä hallituksen pitäisi tietää niistä? Millainen rooli on rakennuksen elinkaarella? Miten korjaushankkeesta saadaan onnistunut?

taloyhtiön korjaushanke-750x422

Korjaushankkeita pohtiessa olisi hyvä ottaa huomioon rakennuksen elinkaari. Milloin rakennus on rakennettu, millä materiaaleilla ja millaiset tekniset järjestelmät siinä on? Mitä käyttötarkoitusta varten se on rakennettu ja miten se kestää eri sääolosuhteita? Rakennuksen elinkaari vaikuttaa vahvasti tuleviin korjauksiin ja remontteihin. Lain mukaan rakennusta on ylläpidettävä vähintään rakennusajankohdan määräysten edellyttämässä kunnossa.

Erilaisia korjaushankkeita ovat muun muassa putkiremontit, kattoremontit, piharemontit, sokkelien kunnostaminen tai vaikka autokatosten huolto. Rakennuksen kuluvat osat tulevat elinkaarensa päähän eri aikoina.

Usein on kuitenkin järkevää yhdistää korjaushankkeita, monesti esimerkiksi sähkö- ja putkisaneeraus kannattaa tehdä samanaikaisesti.

Taloyhtiön hallituksella on mahdollisuus valita, millä tavoin he haluavat rakennusta ylläpitää. Käytetäänkö joku rakennuksen tietty rakennusosa loppuun ja vaihdetaan vasta sitten uuteen, vai ylläpidetäänkö vanhaa ja korjataan se. Valittu strategia vaikuttaa kustannuksiin ja seuraavien vuosien kunnossapitosuunnitelmaan.

taloyhtiön remontit-422x422

Onnistuneiden korjaushankkeiden toteuttaminen vaatii paljon tietoa hallitukselta. Usein asiantuntija auttaa arvioimaan nykytilaa, laatii korjaussuunnitelman, auttaa töiden kilpailutuksessa ja korjaushankkeisiin liittyvässä päätöksenteossa.

Realia Isännöinnillä on opas taloyhtiön hallitukselle onnistuneiden korjaushankkeiden toteuttamisesta.

Oppaan sisältö:

  • Rakennuksen ominaispiirteiden huomiointi ja rakennuksen elinkaaren vaiheet
  • Taloyhtiön rakennuksen elinkaari osaksi strategista suunnittelua
  • Onnistuneen korjaushankkeen läpiviennin vaiheet
  • Korjaushanke yhdessä Realia Isännöinnin kanssa

Lataa maksuton opas

Jätä yhteydenottopyyntö

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
3.9.2021