“Isännöintialan suurin mullistus vuosiin”
- Etäkokoukset ovat tulleet jäädäkseen

Viime vuonna räjähtäneen koronapandemian vuoksi etäkokoukset yleistyivät nopeasti, ja niihin suhtauduttiin vielä keväällä epäillen. Hybridikokoukset ovat kuitenkin tuoneet mukanaan lukuisia hyötyjä ja ovat jäämässä pysyvästi käyttöön isännöintialalla. Isännöintiliiton marraskuussa järjestämän etäkokous-webinaarin perusteella alan isännöitsijöiden kokemukset etäkokouksista ovat olleet lähes pelkästään myönteisiä.

etäkokousjärjestelmä-750x422

Koronapandemia “pakotti” isännöitsijät ja taloyhtiöt etäkokouksiin, mutta nyt ne ovat jäämässä alalla pysyväksi käytännöksi. Kotimaisella Neomeetillä etäkokouksen järjestämiseen riittää yksi sovellus.

Etäkokoukset kasvattavat suosiotaan

Myös Isännöintiliiton tammikuussa julkaisema isännöintialan digiselvitys kielii etäkokousten kasvattaneen suosiotaan huimasti. Selvityksessä 73% isännöitsijöistä kertoi sähköisten yhtiökokousten lisääntyneen paljon tai erittäin paljon, ja yli puolet uskoo etämahdollisuuden jäävän pysyväksi. Hallituksen kokouksissa sähköisten välineiden käyttö on lisääntynyt vieläkin enemmän, ja 85% vastaajista sanoo etäkokousten yleistyneen. Myös itse liitto rohkaisee taloyhtiöitä etäyhteyksien käyttöön.

Webinaariin ja digiselvitykseen osallistuneet ovat kokeneet hybridimallin eduiksi muun muassa lisääntyneen asukasdemokratian, kokouskäytäntöjen tehostumisen sekä madaltuneen kynnyksen kokouksiin osallistumiseen. Lisäksi hybridikokoukset mahdollistavat kokouksiin osallistumisen tilanteissa, joissa fyysisesti osallistuminen ei olisi mahdollista, ja aktivoivat päätöksentekoon myös passiivisempia taloyhtiöiden jäseniä.

Hybridikokousten suosion kasvaminen on luonut tarpeen uusille ja edistyneille etäkokousohjelmistoille. Kotimainen Neomeet on yksi nimenomaan taloyhtiöiden kokouksia varten kehitetyistä sovelluksista.

Neomeet kokoussovelluksen edut osakkaille:

 • Osallistut kokouksiin kuin olisit paikan päällä
 • Helppokäyttöinen
 • Toimii kaikilla päätelaitteilla (Tietokoneilla, Laptop, Tabletti, Älypuhelin)
 • Kokouksiin ja päätöksentekoon osallistuminen sijainnista riippumatta
 • Jokaisen osakkaan ääni ja esitykset kuuluviin
 • Kokousmateriaalit näkyvillä sovelluksessa
 • Osallistuminen tietokoneella tai mobiililaitteella

Alan uudistumisen kannalta etäkokoukset ovat valtava mullistus. Perinteisesti konservatiivisena ja jopa jämähtäneenä tunnettu isännöintiala on etäkokousten myötä ottanut merkittäviä digitaalisia kehitysaskeleita, ja alan toimijoiden keskuudessa muutos tunnetaankin osuvasti “digiloikkana”. Etäkokousten yleistyessä alalla ollaan herätty digityökalujen tarpeeseen myös muussa taloyhtiöiden toiminnassa.

Kokousprosessin osat etäkokouksiin tarkoitetulla sovelluksella.Kokousprosessin osat etäkokouksiin tarkoitetulla sovelluksella.


–Taloyhtiöiden isännöitsijöille ei ole ollut räätälöityä sovellusta, toteaa Neomeet Oy:n toimitusjohtaja Mika Mononen. Aikaisemmin kokouskäytössä olleet keskustelusovellukset Microsoft Teams ja Zoom eivät sisällä taloyhtiön kokousten äänestyksiin ja pöytäkirjan tarkastuksiin tarvittavia toimintoja.

Neomeetin asiakaslupauksena on puolittaa yhtiökokouksiin ja hallituksen kokouksiin kuluva aika. Tämä onnistuu helppokäyttöisellä ja kokonaisvaltaisella ohjelmistolla, joka mahdollistaa kokouksiin osallistumisen paikan päällä tai etänä, kaikilla päätelaitteilla.

–Haluamme erottua yleisimmistä työkaluista, jotka on tarkoitettu laajemmalle yleisölle. Nämäkin työkalut ovat hyviä tiettyyn pisteeseen asti, mutta kaikkeen ne eivät pysty, arvioi Mononen. Neomeetissa kaikki kokoustoiminnot ovat sisäänrakennettuina, joten muita välineitä ei kokousten järjestämiseen tarvita.

Neomeetin edut isännöitsijöille:

 • Helppokäyttöiset toiminnot ja sujuvat kokoukset
 • Koko etäkokous yhden ohjelmiston avulla
 • Nopea kokousten valmistelu ja automaattiset kokouskutsut
 • Yksinkertainen tunnistautuminen kokouksen alussa
 • Automatisoidut kokoustoiminnot (äänestykset, valtakirjat yms...)
 • As Oy lain mukaiset äänestykset
 • Digitaaliset valtakirjat
 • Pöytäkirjojen tallennus liitteineen dokumenttiarkistoon
 • Integrointi isännöintijärjestelmiin (ERP-järjestelmät)

Etäkokouswebinaari

Neomeetin ilmaisisessa webinaarissa kerrotaan kattavasti etäkokouksen järjestämisestä ja sen eri osa-alueista. Täällä pääset myös tutustumaan, miten Neomeet toimii käytännössä. Ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä.

Ilmoittaudu webinaariin

Jätä yhteydenottopyyntö

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
17.2.2021