Aurinkosähkön hyödyntäminen taloyhtiöissä helpottuu

Aurinkopaneelien suosio taloyhtiöissä tulee kasvamaan seuraavien vuosien aikana. Aurinkosähkön houkuttelevuus kasvaa uuden asetusmuutoksen myötä, joka tuli voimaan 1.1.2021. Asetusmuutos mahdollistaa aurinkoenergian entistä kattavamman käytön taloyhtiössä. Aiemmin aurinkosähköä on voitu käyttää vain kiinteistön omaan sähköntarpeeseen, mutta nyt sitä voidaan hyödyntää myös asuntojen sähkönkulutuksessa.

Aurinkopaneelit voivat olla myös osa kattoa. Ormax Aurinkokatossa paneelit integroidaan osaksi vesikattoa, eikä katon päälle tarvitse asentaa mitään ylimääräistä.Aurinkopaneelit voivat olla myös osa kattoa. Ormax Aurinkokatossa paneelit integroidaan osaksi vesikattoa, eikä katon päälle tarvitse asentaa mitään ylimääräistä.

Aurinkosähkö on ympäristöteko

Kattoremonttia suunniteltaessa onkin nyt hyvä aika pohtia aurinkopaneelien hankintaa. Jos kattoremontti ei ole juuri nyt ajankohtainen taloyhtiöllenne, niin kannattaa kuitenkin miettiä myös niitä tulevaisuudessa siintäviä kattoremontteja ja ottaa keskusteluun myös aurinkopaneelien mahdollisuus.

Auringosta saatavan energian hyödyntäminen on taloudellista, mutta se on myös ympäristöteko, joka voi nostaa asuntojen arvoa. Aurinkosähköön investoiminen kohottaa taloyhtiön positiivista imagoa, jolloin asuntojen kiinnostavuus myös kasvaa.

Integroidut paneelit ovat huomaamaton osa kattokokonaisuutta

Perinteiset aurinkopaneelit, etenkin laajana pintana peittävät herkästi alleen varsinaisen katemateriaalin. Enää ei kuitenkaan tarvitse huolestua niiden ulkonäöstä. Kattoon integroidut aurinkopaneelit ovat toimiva vaihtoehto rakentajalle, joka arvostaa ekologisia ratkaisuja ja halua säilyttää talon arkkitehtuurin. Ormax Aurinkokatto on perinteisiä aurinkokattoja paremman näköinen, huomaamaton ja turvallinen ratkaisu, jossa aurinkopaneelit itsessään ovat osa kattoa, eivätkä ylimääräisiä rakennelmia katon päällä.

"Aurinkovoimalan" suunnittelussa on tärkeää käyttää ammattilaista apuna. Ammattilaiset osaavat esimerkiksi mitoittaa paneelien määrän taloyhtiölle sopivaksi. Suurimman hyödyn auringosta saa kun paneeleja on riittävästi, mutta jos paneeleja on liikaa, sähköä menee enemmän hukkaan ja paneeleihin tehdyn investoinnin takaisinmaksuaika pitenee.

OmataloKulma lähikuva aurinkokatto

Aurinkopaneelit helposti myös jälkikäteen asennettuna

Ormax EVO -tiilikatto on erinomainen vaihtoehto, koska sen saa muokattua tyylikkääksi Aurinkokatoksi hyvin helposti myös jälkeenpäin. Ormax EVO –tiilikatolle integroitujen aurinkopaneelien asennus jälkikäteen on helppoa, koska katon ruodejako on suoraan paneeleille sopiva. Kattotiiliä poistetaan aurinkopaneeleiden vaatiman tilan verran ja paneelit asennetaan tiilien tilalle. Integroitujen aurinkopaneeleiden määrää voi myöhemmin myös lisätä niin halutessaan.

Mitään isoa remonttia aurinkopaneelien integrointi Ormax EVO-kattoon ei siis vaadi. Jos taloyhtiönne on vielä epävarma aurinkopaneeleista tai haluatte tehdä vielä selvityksiä paneelien kannattavuudesta, voi aurinkopaneelit asentaa katolle myös jälkikäteen. Myös paneelien määrää on helppo kasvattaa myöhemmin, jos ensin halutaan seurata taloyhtiön sähkönkulutusta pienemmällä paneelimäärällä.

Katso asennusvideo!

Kiinnostuitko kattoremontista?

Jätä yhteydenottopyyntö ja BMI:n kattoammattilaiset ovat sinuun yhteydessä.

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
3.3.2021