Viikon kysymys: Voivatko osakkaat maksaa kattoremontin suoraan tekijälle ohi kirjanpidon?

Taloyhtiössä tehtiin kattoremontti ja osakkaat ovat sopineet maksavansa suoraan tekijälle, joka on laskuttanut kutakin osakasta. Kun katon uusimisen kokonaishinta on kuitenkin merkittävä, kai se pitäisi näkyä myös taloyhtiön kirjanpidossa vai eikö? Yhtiöjärjestyksessä katon kunnossapitoa ei ole sälytetty osakkaille.

viikon-kysymys-750x422

Vastaus:

Erikoinen tilanne teillä. Ensinnäkin onko yhtiökokous tai hallitus kuitenkin tehnyt päätöksen laillisessa järjestyksessä kattoremontin aloittamisesta? Entä sen rahoittamisesta? Kuka on urakan tilaaja? Takuu?

Jos taloyhtiö ei ole maksanut kattoremontista mitään, ei kustannuksiakaan voi suoraan sisällyttää kirjanpitoon sellaisenaan.

Nyt on taidettu vähän oikoa ns. mutkissa. Selvittäkää asia ja päätöksentekoprosessi nyt alusta saakka kunnolla, hallituksen pitää olla asiasta ajan tasalla ja asunto-osakeyhtiölakiakin pitäisi muistaa noudattaa.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."


Markus Talvio
Lakimies
Jurinet Oy LakipalvelutMarkus Talvio
Lakimies Jurinet Oy Lakipalvelut
x66545.pagespeed.ic.fN930vUkPy

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa.

Kysy lakikysymys

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön.

Yhteydenottopyyntö

Tai tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä".

Tilaa esite

Aiemmin esitetyt viikon kysymykset:

Kaikki aiemmin esitetyt ja vastatut viikon kysymyksen löytyvät alla olevasta linkistä!

Viikon kysymykset!

Tilaa uutiskirje - pysyt asioiden tasalla

Oletko vuokralainen, osakkeenomistaja tai isännöitsijä? Kiinnostavatko taloyhtiön asiat ja miten taloyhtiöitä tulisi hoitaa? Tilaa nyt viikottain ilmestyvä Omataloyhtiö-uutiskirje ja pysyt ajan tasalla siitä, mitä taloyhtiörintamalla tapahtuu.

Tilaa uutiskirje


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
8.3.2021