• Etusivu
  • Remontti

Kestävä ratkaisu ilmastonmuutoksen rasituksiin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 26.03.2021
20213_69525.jpg

weber TopDry pitää rapatun julkisivun puhtaana ja kauniina

Suomen olosuhteet ovat aina olleet rakennuksille vaativat, mutta ilmastonmuutos lisää entisestään etenkin julkisivujen rasitusta. Voimakkaat tuulet, viistosateet ja lämpötilan vaihtelu nollan molemmin puolin yleistyvät.

Weberin uusi innovatiivinen TopDry-julkisivupinnoite vastaa ilmastonmuutoksen rakenteille asettamiin ankarampiin vaatimuksiin, sillä se suojaa tehokkaasti julkisivua kosteudelta ja sen aiheuttamalta rapautumiselta sekä mikrobi- ja leväkasvustolta. Rakennuksen ulkonäkö pysyy virheettömän kauniina ja puhtaana vuodenajasta ja vuodesta toiseen, vaikka julkisivua rasittavat myrskyt, sateet ja jäätymis-sulamissyklit lisääntyvät.

Julkisivu kuivuu kaikissa sääolosuhteissa nopeasti

Ainutlaatuisen optimoidun reseptin ansiosta pinnoite toimii fysikaalisesti ja kemiallisesti niin, että julkisivu kuivuu kaikissa sääolosuhteissa nopeasti eikä kosteus pääse rasittamaan ja kuluttamaan rakenteita. TopDry-tuoteperheen pinnoitteet ovat sekä taloudellisesti että ekologisesti kestävä investointi. Ratkaisu takaa julkisivuille erinomaisen pitkäaikaiskestävyyden ja entistä pidemmän huoltovälin säästäen vaivaa, luontoa ja selvää rahaa.

TopDry-pinnoitteiden toimivuus on todistettu sekä lukuisin laboratorioissa tehdyin tieteellisin tutkimuksin, että käytännössä. Tuoteperheellä on Keski-Euroopassa yli 15 vuoden käyttökokemus. Esimerkiksi Saksassa tuotteilla on pinnoitettu rapattuja julkisivuja yli 20 miljoonaa neliötä, ja julkisivut näyttävät edelleen kuin uusilta.

Hydrofiilinen rappauspinta venyttää vesipisaroita ja suurentaa siten haihtumisessa aktiivista sadepisaran pinta-alaa.
Hydrofiilinen rappauspinta venyttää vesipisaroita ja suurentaa siten haihtumisessa aktiivista sadepisaran pinta-alaa.
Kun ilmankosteus laskee, kosteus vapautuu välittömästi takaisin ympäröivään ilmaan.
Kun ilmankosteus laskee, kosteus vapautuu välittömästi takaisin ympäröivään ilmaan.

Palkittu tuoteperhe

Weberin TopDry-tuoteperhe on palkittu useilla ympäristö- ja innovaatiopalkinnoilla. Ratkaisun ekologisuus perustuu kestävyyden ja pitkän huoltovälin ohella siihen, että mikrobi- ja leväkasvustot ehkäistään torjunta-aineiden sijaan optimoidun reseptin avulla saavutetulla nopealla kuivumisella.

TopDry-julkisivupinnoitteita voidaan käyttää kaikkien Weberin modernien rappausjärjestelmien kanssa. Markkinoilla laajasti käytettyjä Weberin rappausjärjestelmiä ovat esimerkiksi SerpoVent, Kahi Facade ja MonoRoc.
20213_69528.jpg
Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Remontti
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20163_45752.jpg
Julkisivuremontilla suuri vaikutus
Mäntynummentiellä Lohjalla 1970-luvun elementtikerrostalon julkisivu oli tullut tiensä päähän. 55 asunnon kerrostalo päätyi tuulettuvaan levyrappaukseen, jossa samalla asennettiin lisäeristystä ulkoseinään 100 mm. Julkisivuremontin jälkeen rakennuksesta saatiin tyylikäs, energiatehokkaampi kuin ennen sekä säänkestävämpi kuin aikanaan valmistuessaan. Lopputulos on kiinteistön arvoa nostava ja kosteusteknisesti turvallinen ulkoasu.Consti Julkisivut Oy toteutti julkisivumuutoksen Weber SerpoVent -levyrappauksella. Projektipäällikkö Juha Ilvonen Constilta toteaa: - Vaikka tuulettuvassa levyrappauksessa on muutama työvaihe lisää, niin meillä Constilla paljon julkisivukohteita tekevänä urakoitsijana tuulettuvasta SerpoVent-levyrappausratkaisusta on vain myönteistä sanottavaa.
20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
20178_49846.jpg
Savikattotiili toimii julkisivussa!
Vaikka paikalla muurattu tiilijulkisivu on todettu Tampereen teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan elinkaariedullisimmaksi julkisivuratkaisuksi kerrostalossa, voidaan keraaminen julkisivu toteuttaa muullakin tavoin kuin muuraamalla. Yksi tällainen tapa on tehdä persoonallinen julkisivu keraamisilla savikattotiilillä, kuten Oulun Åströmin rannassa on tehty.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lasten leikkipaikka ei ole taloyhtiöiden pihalla mitenkään tavaton näky. Erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.
202211_80174.jpg
Julkisivusaneeraus pienentää kiinteistön energialaskua
Täysimittaisissa julkisivusaneerauksissa vaihdetaan myös lämmöneristeet. Joissain kohteissa rakenteellista energiatehokkuutta parannetaan kasvattamalla eristepaksuutta. Tämä luo lähes poikkeuksetta tarpeen kasvattaa rakennuksen ulkomittoja. Sokkeleiden kasvattaminen ja räystäslinjojen muuttaminen on myös hyvin kallista, joten kiristyneisiin vaatimuksiin pitäisi pystyä vastaamaan muuttamatta alkuperäisiä rakennepaksuuksia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton