Viikon kysymys: Saammeko ARA avustusta taloyhtiön ikkuna- ja oviremonttiin?

Taloyhtiössämme uusitaan 40 v vanhat alkuperäiset ikkunat ja parvekkeenovet. Lisäksi uusitaan kellarikerroksen näkyvillä olevat valurautaviemäriputket, jotka lämpöeristetään, ja sukitetaan rakenteiden sisällä olevat putket. Käyttövesiverkoston sulku- ja linjasäätöventtiilit uusitaan myös. Voiko näiden hankkeiden kustannuksiin saada ARA:n avustusta?

ara-avustukset-750x422

Vastaus:

Epäilen että ette saa. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) myöntää valtion varoista mm. korjausavustuksia sekä erityisryhmien investointiavustuksia eri väestöryhmien asuinolojen parantamiseen. Lisätietoja löydöt täältä: www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Tukien_ehdot_ja_suositukset

ARA:n mukaan taloyhtiöille voi hakea seuraavia avustuksia:

  • Hissiavustus (uuden hissin asentamiseen)
  • Esteettömyysavustus (avustus liikkumisesteen poistamiseen)
  • Energia-avustus
  • Avustus kuntotutkimukseen ja perusparannuksen suunnitteluun
  • Avustus sähköautojen latausinfran rakentamiseen (Sähköautojen latausinfra-avustus)

Lue artikkeli ARA avustuksista >>

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."


Markus Talvio
Lakimies
Jurinet Oy LakipalvelutMarkus Talvio
Lakimies Jurinet Oy Lakipalvelut
x66545.pagespeed.ic.fN930vUkPy

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy lakikysymys >>

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön >>

Tai tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä" >>
 

Tilaa uutiskirje - pysyt asioiden tasalla

Oletko vuokralainen, osakkeenomistaja tai isännöitsijä? Kiinnostavatko taloyhtiön asiat ja miten taloyhtiöitä tulisi hoitaa? Tilaa nyt viikottain ilmestyvä Omataloyhtiö-uutiskirje ja pysyt ajan tasalla siitä, mitä taloyhtiörintamalla tapahtuu.

Tilaa uutiskirje


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
12.4.2021