• Etusivu
  • Remontti

Kiinteistön pumppaamot ovat strateginen huollon kohde

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Capse Oy
Julkaistu 13.04.2021Päivitetty 14.02.2024
20208_61077.jpg

Jätevesi-, sadevesi- ja perusvesipumppaamojen katkeamaton toiminta on erittäin tärkeää kiinteistöissä, joissa ne vaaditaan. Tärkeä osa pumppaamojen ylläpitoa ovat vuosihuoltosopimukset. Säännöllisillä tarkastuksilla ja huolloilla varmistetaan pumppaamojen häiriötön toiminta ja pidennetään pumppaamon elinkaarta. Koska teidän pumppaamonne on viimeksi tarkastettu ja huollettu?

Miksi tarkastukset ja huollot kannattaa tehdä?

Pumppaamo on kiinteistön kannalta strategisen tärkeä paikka. Mikäli pumput eivät toimi mutta käyttövesi toimii, ongelma on heti käsillä ja silloin tulvii aina jossakin. Usein pumppaamon tai viemärin tulviminen voi olla iso vahinko talon rakenteille ja käyttötiloille. Jostakin syystä nämä vahingot sattuvat yleensä iltaisin ja öisin. Kiinteistön ylläpitäjän ja omistajan kannalta pumppaamotarkastukset ja huollot ovat kustannustehokasta riskinhallintaa. Kiinteistön elinkaaren ja kunnossapidon näkökulmasta pumppujen ja automatiikan tarkastukset mahdollistavat investointien ajoittamisen haluttuna aikana, jolloin se tuo kustannussäästöä.

Milloin tarkastus kannattaa tehdä?

Tarkastuskäynnit tehdään keskimäärin vuosittain, riippuen pumppujen käyttötunneista tai tilan käyttötarpeesta. Käynnin yhteydessä käydään läpi pumppujen kunto, sähkötekniset mittaukset, mekaniikka, ohjauskeskukset, automatiikka ja tarvittaessa pestään pumppaamo. Tarkastuskäynnillä huomioidaan myös tulevat korjaus-, investointitarpeet ja niiden ajoitus. Käynnistä tehtävä raportti on työkalu kiinteistön omistajalle ja ylläpitohenkilöiden käyttöön.

Yleensä pumppaamon tarkastus ja huolto aktivoituu silloin viimeistään, kun pumppaamossa ilmenee häiriöitä tai toistuvia hälytyksiä. Kevät ja syksy ovat aikoja jolloin esim. sadevesipumppaamojen käyntimäärät kasvavat voimakkaasti, josta voi seurata ongelmia. Usein syy voi olla myös talven jälkeen pumppujen käynnistymisessä ja automatiikassa ilmenevät ongelmat. Säännölliset tarkastukset ja huollot säästävät yleensä myös turhilta vikakäynneiltä.

20208_61079.jpg

Tarkastuskäynnin jälkeen on tarpeen keskustelu kiinteistön omistajan tai ylläpitäjän kanssa kiinteistön riskinhallinnasta pumppaamojen osalta sekä toiminnan valvonnasta sekä tulevista investoinneista. Luottamus, jatkuvuus ja dokumenttien kautta muodostuva historia kohteesta on ylivoimainen etu, kun rakennetaan suunnitelmallisesti kiinteistön elinkaarta.

Pumppaamosaneerauksia monella tapaa

Pumppaamot kiinteistöissä jakautuvat käyttöpaikkojen mukaan jäte-, perusvesi- ja sadevesipumppaamoihin. Pumppaamoita voidaan saneerata monella tapaa ja niinpä päättäjillä riittää puuhaa arvioida mikä on kulloinkin oikea ratkaisu. Alkusuunnittelussa tulisi huomioida nykyiset rakenteet ja mahdollisuudet käyttää niitä hyödyksi valittaessa uuden pumppaamon teknistä ratkaisua. Perinteisessä pumppaamosaneerauksessa hyödynnetään olemassa olevia rakenteita mahdollisimman paljon. Yleensä vanha pumppaamosäiliö pysyy hyvässä kunnossa kauan, joten sitä voidaan uudelleen käyttää saneeraustilanteissa lähes poikkeuksetta. Tehdasvalmisteiset kompaktit muovisäiliölliset pumppaamot soveltuvat kohteisiin missä vanhat rakenteet eivät enää ole käyttökelpoisia tai tilankäyttö vaatii sitä.

Perinteisessä pumppaamosaneerauksessa jätevesi-, perusvesi- ja sadevesipumppaamot saadaan helposti uudenveroiseen kuntoon uusimalla kaikki kaivon sisäiset osat sekä ohjauskeskus ja tarvittaessa myös pumppaamon ulkopuolinen painelinja. Samalla kartoitetaan etävalvonnan lisätarve, jotta seuranta olisi helppoa ja vaivatonta. Pumppaamosaneeraus kestää yleensä yhdestä kahteen päivää, jos saneeraus voidaan toteuttaa vanhoja pumppaamosäiliöitä hyödyntämällä. Vanhoja betoni- ja lasikuitusäiliöitä on helpompaa ja nopeampaa huoltaa kuin uusia, erittäin ahtaita ja kompaktisti paketoituja muovisäiliöllisiä pumppaamoja.

20212_68571.jpg

Pumppaamon tekninen sydän on pumput ja niiden ohjausyksikkö, joka ohjaa kuormitusta tasaisesti. Kohteissa, joissa pumpuilla on suuri käyttötuntimäärä, energian kulutus ja ohjausautomatiikan luotettavuus nousee merkittävään asemaan. Pumppujen teknisen sopivuuden, kokoluokan ja ohjausautomatiikan valinta kuhunkin käyttökohteeseen on tärkeätä, jotta onnistutaan lopputuloksessa. Luotettava yhteistyökuppani onkin kultaa kalliimpi, jotta suunnittelu ja projekti onnistuu hyvin.

Info

Info

Pumppaamohuollot ja saneeraukset 24/7

Capse Oy on kokonaisvaltainen jätevesitekniikan palvelutalo. Pumppaamohuolto koostuu isosta ammattilaisten joukosta, jotka ovat erikoistuneet huoltoon, tarkastuksiin, korjauksiin, kunnossapitoon ja saneerauksiin. Vahvan osaamisen lisäksi pumppujen- ja komponenttien täydellinen varasto mahdollistaa toiminnan, johon asiakas voi luottaa 24/7. Päivystyspalveluiden käyttö ei edellytä erillistä huoltosopimusta.

Capse Oy:n jätevesitekniikan palvelukokonaisuuteen kuuluu lisäksi imuautopalvelut. Capsen imuautot hoitavat pumppaamojen, erotinkaivojen pesut ja tyhjentämiset sekä viemärien avaukset, huuhtelut ja kuvaukset.

Kiinnostuitko? Jäikö jokin askarruttamaan?

Koska pumppaamonne on viimeksi tarkastettu tai huollettu? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Capse Oy
Remontti
viemäröinti
vesiputkistot
putkiremontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20212_68568.jpg
Täsmä­kartoituksella varmistetaan viemärien ja salaojien kunto
Yleensä kaikki huolestuvat vasta kun ongelmia alkaa esiintyä suunnasta jos toisesta, mutta mitäpä jos varsinkin kiinteistöjen pumppaamojen kohdalla toimisimme etupainotteisesti ja säästäisimme säännöllisillä huolloilla pitkän pennin?
20212_68674.jpg
Näin vältät kiinteistön vesivahingon
Monissa kiinteistöissä on ylläpidon suunnitelmalistalla putkistojen- ja pumppaamojen ylläpitotarkastukset sekä putkiremontti. Säännöllinen viemäriputkiston huuhtelu, kuvaus ja raportointi on tehokas tapa estää vesivahinkoja sekä informoida esim. taloyhtiöiden päättäjiä siitä milloin on aika ruveta valmistelemaan putkiremonttia. Samanlainen tarkastus ja huoltotarve koskee myös kiinteistön jätevesipumppaamojen ylläpitoa.
20199_59880.jpg
Viemärisaneeraus voi olla myös ekoteko
Putkiremontti mielletään usein raskaaksi, isoksi ja kalliiksi operaatioksi. Sukitustekniikalla toteutettu putkiremontti on ekologinen vaihtoehto perinteiselle putkiremontille. Sillä poiskuljetettavaa ja loppusijoitettavaa purkujätettä, kuten lyijyä, betonia tai asbestia, ei synny. Myös jätekuljetusten tarve on minimaalinen, joten kuljetuskaluston päästöistä aiheutuva hiilijalanjälki jää pieneksi.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
201710_50573.jpg
Kosteus- ja sisäilmaongelmat historiaan
Matala-alkalisen tasoitteen käyttö yhdessä betonin kosteudenhallinnan kanssa on tehokas keino estää esimerkiksi lukuisissa muovimattokohteissa todetut ja kalliisiin korjauksiin johtaneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Nämä rakennusten käyttäjille ja koko yhteiskunnalle vakavia terveyshaittoja ja huomattavia ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavat ongelmat johtuvat siitä, että muovimatoissa käytetyt pehmittimet ja mattoliimat eivät kestä betonin korkeaa alkalisuutta, vaan ne reagoivat alkalisen kosteuden kanssa muodostaen sisäilmaongelmia aiheuttavia haitallisia yhdisteitä.
20219_72463.jpg
Kiinteistöjen korjaus­velka kasvaa - suunnittelu säästäisi osakkaiden rahoja
Putket paukkuvat ja ulkovuoraus rapistuu. Toivottavasti tämä ei ole tilanne sinun taloyhtiössäsi. Rakennetun omaisuuden korjausvelka on Suomessa arviolta 30–50 miljardia euroa. Luku käy ilmi asiantuntijaraportista muutaman vuoden takaa. Rakennetun omaisuuden tila ROTI tehdään joka toinen vuosi. Tämän vuoden raportti keskittyy kaupungistumiseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton