Milloin ja miten vanha keittiö kannattaa remontoida?

Kerros- tai rivitaloasunnon alkuperäinen keittiö on monesti järkevää remontoida viimeistään linjasaneerauksen yhteydessä, kun putkia uusitaan ja keittiökalusteita joudutaan joka tapauksessa irrottamaan paikoiltaan. Keittiökalusteiden vaihtamisen yhteydessä on oiva mahdollisuus päivittää myös keittiön varustetaso nykyaikaiseksi ja parantaa keittiön toiminnallisuutta. Hyvin suunniteltu ja toteutettu keittiöremontti nostaa paitsi asumismukavuutta myös asunnon arvoa.

Tyyliltään ajaton ja toiminnoiltaan käytännöllinen keittiö on pitkäikäinen hankinta. Klassisen hillitty Sigun kuuluu Parma-keittiöiden mallistoon.Tyyliltään ajaton ja toiminnoiltaan käytännöllinen keittiö on pitkäikäinen hankinta. Klassisen hillitty Sigun kuuluu Parma-keittiöiden mallistoon.

Keittiön toimivuus on kaiken a ja o

Keittiö on kodin käytetyin tila, jonka toimivuus arjessa on tärkeää. Toimivuuden takaamiseksi keittiön suunnitteluvaihe kannattaa tehdä huolella, ammattitaitoista keittiösuunnittelijaa apuna käyttäen.

Suunnittelussa on hyvä kiinnittää huomiota esimerkiksi työskentelykolmioon, jolla tarkoitetaan vesipistettä, liesitasoa ja jääkaappia. Kun keittiössä on esteetön kulku ja lyhyet etäisyydet kolmion sisällä, työskentely on sujuvampaa.

Nykyaikaiset kodinkoneet mahdollistavat entistä toimivampien keittiöratkaisujen toteuttamisen. Esimerkiksi liesitasoon integroidun liesituulettimen ansiosta keittopiste voidaan sijoittaa tarvittaessa ilman näköestettä saarekkeeseen tai suoraan ikkunan eteen. Pienen keittiön tilahaasteisiin ratkaisun voi tuoda mikron ja uunin yhdistelmä tai kompakti tasolle sijoitettava astianpesukone.

Työskentelykolmio muodostuu keittiön tärkeimmistä elementeistä: liedestä, tiskipöydästä ja jääkaapista.Työskentelykolmio muodostuu keittiön tärkeimmistä elementeistä: liedestä, tiskipöydästä ja jääkaapista.

Koko keittiötä uusittaessa kannattaa huomioida, että jos hankit kaikki keittiön kodinkoneet samalta valmistajalta, hyödyt edullisemmasta pakettihinnoittelusta. Kun kalusteet ja kodinkoneet tilataan samasta myymälästä, saat kaiken koordinoidusti oikeaan aikaan, mikä säästää lisäksi aikaa ja vaivaa. Parma-keittiökaapistojen vakiomitoitus on yhteensopiva tunnetuimpien kodinkonetoimittajien mallistojen kanssa, joten keittiöön voidaan valita vapaasti parhaiten sopivat kodinkoneet.

Lue myös: Integroitavilla kodinkoneilla toimiva ja tyyliltään yhtenäinen keittiö

Myös pistorasioiden ja valaistuksen puutteet kannattaa laittaa kuntoon keittiöremontin yhteydessä. Suunnittelussa tulisi huomioida, kuinka paljon valoa ja pistokkeita keittiössä tarvitaan ja mihin ne sijoitetaan parhaan hyödyn saavuttamiseksi.

Valoja voidaan asentaa katon lisäksi esimerkiksi kaapistojen alle, päälle ja sisälle. Kattovalaistus yhdistettynä kaapistoihin integroituun työvalaistukseen lisää reilusti keittiön viihtyisyyttä. Lisäksi erilaisilla himmennettävillä pöytävaloilla voidaan luoda tunnelmavalaistusta silloin, kun valoa halutaan vähemmän.

Pistorasioiden määrässä ei kannata pihistellä, sillä keittiötä käytetään yhä useammin myös etätyö- ja oleskelutilana, jolloin esimerkiksi puhelin ja tietokone tarvitsevat latauspisteen. Pistorasioista löytyy myös malleja, jotka saa upotettua tasoon ja otettua vain tarvittaessa esille.

Laadi keittiöremontille realistinen budjetti

Olipa kyseessä sitten oman kodin tai sijoitusasunnon keittiöremontti, jo suunnittelun alkumetreillä on tärkeää laatia remontille realistinen budjetti. Suunnittelu helpottuu ja nopeutuu huomattavasti, kun tuotteita haetaan heti oikeasta hintaluokasta, eikä yllätyksiä pääse syntymään, kun kaikki kulut sisällytetään laskelmiin.

Budjettia tehdessä on hyvä miettiä, täytyykö kaikkea uusia vai voidaanko jotain vanhaa säilyttää. Entä mihin asioihin halutaan erityisesti panostaa ja ollaanko jostain valmiita tinkimään? Kannattaa huomioida, että tasomateriaali- ja kodinkonevalinnoilla on suuri vaikutus keittiön loppuhintaan. Toisaalta laadukkaat valinnat kestävät aikaa ja käyttöä, jolloin säästöä voi tulla pidemmällä aikavälillä halvimpiin vaihtoehtoihin verrattuna.

Lue myös: Keittiöremontti – saako halvalla hyvää?

Parma-keittiöille annetaan 25 vuoden toimivuustakuu, joka koskee liikkuvia osia, saranoita, laatikoiden sivulevyjä, kiskoja, metallilankakoreja ja metallilankatuotteiden metallikiinnikkeitä.

Parma-keittiöille annetaan 25 vuoden toimivuustakuu, joka koskee liikkuvia osia, saranoita, laatikoiden sivulevyjä, kiskoja, metallilankakoreja ja metallilankatuotteiden metallikiinnikkeitä.

Tee mittaus huolella

Vanha keittiö on suositeltavaa purkaa ennen uuden keittiön lopullista mittausta, sillä vanhoista rakenteista saattaa löytyä esimerkiksi ulkonevia putkia tai lattiat ja seinät voivat olla hieman vinoja. Mittoja otettaessa on oltava tarkkana, sillä pienetkin mittausvirheet voivat aiheuttaa ongelmia uuden keittiön asennusvaiheessa.

Keittiösuunnitelmaan on hyvä merkitä paikat sähkö-, vesi- ja viemäriliitännöille sekä poistokanava ilmastoinnille, kaasulle ja sähkölämmittimille. Tärkeää on huomioida myös ikkunat ja ovet ympäryksineen, jotta ne mahtuvat avautumaan ja sulkeutumaan kunnolla.

Suunnittelussa kannattaa hyödyntää ammattitaitoisen keittiösuunnittelijan apua. Powerin tarjoama keittiösuunnittelu on maksuton ja onnistuu kätevästi myös etänä.

Varaa ilmainen suunnitteluaika
 

Tiesitkö? Powerin Parma-keittiöillä on markkinoiden nopeimpiin lukeutuvat toimitusajat, joten uusi keittiö voidaan toimittaa nopeimmillaan jopa 14 arkipäivässä.

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
3.9.2021