Hyvin rakennettu piha tuo asumisviihtyvyyttä sekä turvallisuutta

Taloyhtiöön kuuluu useimmiten useita asuntoja ja sitä myöden myös pihan käyttäjämäärät ovat suuremmat kuin esimerkiksi omakotitalojen pihoilla. Silti usea taloyhtiöpiha on niin sanotussa luonnontilassa eli kulkutiet ovat hiekkaa tai soraa. Sadesäällä tämä kostautuu aula- ja porrastilojen lisääntyneenä siivoustarpeena.

Pihakiviä voi käyttää monenlaiseen piharakentamiseen. Muurikiven avulla saadaan eroteltua alueet toisistaan helposti. Toteuta turvalliset ja kestävät portaat betonikivillä.Pihakiviä voi käyttää monenlaiseen piharakentamiseen. Muurikiven avulla saadaan eroteltua alueet toisistaan helposti. Toteuta turvalliset ja kestävät portaat betonikivillä.

Pihasta kaikille helppokulkuinen

Koska taloyhtiöissä asuu sekä nuorempaa että vanhempaa väkeä, kannattaa taloyhtiön pihaa suunnitellessaan ottaa huomioon helppokulkuisuus. Esimerkiksi kiikkerät ja mahdollisesti liukkaat portaat ovat suuri vaaranpaikka niin pienille lapsille kuin ikäihmisillekin. Turvallinen kulku voidaan taata esimerkiksi Ruduksen betonikivistä tehdyillä portailla, joiden etuna on mm. kestävyys. Betoniporraskivet ovat huoltovapaa sekä kestävä ratkaisu. Lisäksi portaissa sekä askelkorkeus että etenemä toteutuvat automaattisesti oikein mitoitetun tuotteen avulla.

Pihakivillä kivetyltä pihalta ei kulkeudu sisätiloihin ylimääräisiä epäpuhtauksia.Pihakivillä kivetyltä pihalta ei kulkeudu sisätiloihin ylimääräisiä epäpuhtauksia.
Betonikivisten portaat ovat huoltovapaa sekä kestävä ratkaisu. Pihakivien avulla on helppo toteuttaa luiska esimerkiksi lastenrattaiden kanssa kulkua varten.Betonikivisten portaat ovat huoltovapaa sekä kestävä ratkaisu. Pihakivien avulla on helppo toteuttaa luiska esimerkiksi lastenrattaiden kanssa kulkua varten.

Myös polut sekä kulkutiet ja oleskelutilat on hyvä kivetä. Tämä jo siksi, että pihan huolto ja ylläpito helpottuu – unohtaa ei tietenkään voi myöskään turvallisuusnäkökulmaa. Pihakiveys on helppo pitää siistinä rikkaruohoista sekä puhtaana ylimääräisestä hiekasta ja sorasta. Näin myöskin sisätilat eivät likaannu kuraisten kenkien ja tassujen takia.

Pihan kiveämistä voi toki ajatella myös estetiikan kautta. Mikä olisikaan miellyttävämpää kuin viettää aikaa kauniilla sisäpihalla, jonne johtavat siististi kivetyt polut. Haluaako taloyhtiösi erottua naapureistaan? Voit luoda pihakivien avulla uskomattoman sekä omaleimaisen ilmeen sisäänkäyntien luokse.

Kurkista erilaisia pihakivivaihtoehtoja.

Piha on tasapainoinen ja helppohoitoinen kun pihan toiminnallisuudet on jaettu selkeisiin alueisiin.Piha on tasapainoinen ja helppohoitoinen kun pihan toiminnallisuudet on jaettu selkeisiin alueisiin.
Reunakivien avulla pihasta tulee huolitellun näköinen.Reunakivien avulla pihasta tulee huolitellun näköinen.

Entä istutukset ja pengerrykset?

Erityisesti rinnepihoilla pihaa on hyvä rytmittää sekä istutuksin, että muurien avulla. Muurit ovat helppo sekä näyttävä tapa erotella piha-alueita toisistaan sekä luoda mielenkiintoisia paikkoja sekä oleskelulle että istutuksille. Erilaisten muurien avulla voi myös herättää mielenkiintoa, kiinnittää huomion sekä korostaa haluttuja yksityiskohtia. Erilaisten muurien sekä muurikivien avulla toteutettujen istutusalueiden avulla voit johdattaa kulkijan esimerkiksi pääsisäänkäynnin luo.

Myös erilaisten istutusaltaiden toteutus onnistuu erilaisia muurikiviä käyttämällä. Ruduksen valikoimasta löytyy sekä luonnonkiveä jäljittelevää Rustikko-kiveä että enemmän kaareviakin muotoja sallivaa aitakiveä kuin myös ulkomuodoltaan massiivisemman tuntuista Antikko-muurikiveä. Minkä tyylistä taloyhtiösi kaipaa, ratkaisu löytyy varmasti Ruduksen valikoimasta. Onnistuneen toteutuksen takana on hyvä suunnitelma sekä laadukkaat tuotteet.

Muurikivillä näyttävä piha

Maanpinnan korkoerot on helppo häivyttää muurirakenteiden avulla.Maanpinnan korkoerot on helppo häivyttää muurirakenteiden avulla.

Kiinnostuitko?


Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
12.11.2021