Taloyhtiön kattoremontissa tiilikatto on kannattava valinta

Katolta vaaditaan suojaa, pitkäikäisyyttä, kestävyyttä sekä ulkonäköä. Katto voidaan ottaa myös hyötykäyttöön tekemällä siitä energiaa tuottava. Varsinkin uuden asetusmuutoksen myötä aurinkosähkön houkuttelevuus on kasvanut taloyhtiöissä. Aiemmin aurinkosähköä on voitu käyttää vain kiinteistön omaan sähköntarpeeseen, mutta nyt sitä voidaan hyödyntää kattavammin myös asuntojen sähkönkulutuksessa.

Mikä olisikaan parempi ajankohta miettiä taloyhtiön kattoremonttia. Nyt saat BMI Ormax -tiilikaton peltikaton hinnalla valmiiksi asennettuna kesähintaan sekä ilmaisen kuntotarkastuksen taloyhtiösi katolle. Pyydä tarjous jo tänään!

Pyydä tarjous

Lohjan asuntomessujen kohteessa Ormax Aurinko Hiidenkoti kolmen paritalon katoille on asennettu tiilikattoon integroidut aurinkopaneelit. Ormax Aurinkokaton valintaan vaikutti aurinkokaton teho ja visuaalisuus.Lohjan asuntomessujen kohteessa Ormax Aurinko Hiidenkoti kolmen paritalon katoille on asennettu tiilikattoon integroidut aurinkopaneelit. Ormax Aurinkokaton valintaan vaikutti aurinkokaton teho ja visuaalisuus.

Edullinen tiilikatto ilman stressiä

Tiilikatto on ekologinen, pitkäikäinen hankinta, joka oikein huollettuna vain paranee vanhetessaan. Tiilikatto luo sisätiloihin rauhallisen tunnelman eristäen tehokkaasti ulkoa tulevia ääniä. Se ei ropise eikä kolise ankarammissakaan olosuhteissa. Kattotiilien lämmön säätely on myös omaa luokkaansa. Ne sopeutuvat hyvin lämmönvaihteluihin ilman paukkumista tai rikkoutumista.

Tiilikatto uutuudet Ormax EVO ja Aerlox ovat herättäneet suurta kysyntää. Tuusulan asuntomessuilla joka 4. katto oli jo Ormax EVO-laattaminen tiilikatto, joka sopii moderniin rakentamiseen. Aerlox taas on täysin uutta teknologiaa, joka on jopa 15% kevyempi ja vähemmän sammaloiva.

Tiilikattojen laatu on parantunut merkittävästi 90-luvun lopulta. Kattotiilissä on parempi pinnoite ja tiilen kestävyys on lisääntynyt, koska jokainen tiili on läpivalaistu ja näin laaduntarkkailu on helpompaa.

Lisäksi tiilikatto on taloudellinen valinta. Varsinkin tällä hetkellä tiilikaton hinta yllättää positiivisesti, koska viime aikoina raaka-aineiden hinnat ovat nousseet ja maailman markkinatilanne on nostanut varsinkin teräksen hintaa merkittävästi. Tämän vuoksi tiilikatto on erittäin houkutteleva vaihtoehto myös investointina.

Katon käyttöikää saadaan silti pidennettyä helposti säännöllisillä vuositarkastuksilla. Taloyhtiössä tarkastukset voidaan suorittaa huoltoyhtiön toimesta, mutta korjaustöissä kannattaa kääntyä ammattilaisen puoleen. Korjaustöihin on syytä ryhtyä heti, kun katolla havaitaan kulumia tai halkeamia. Katon käyttöikä vaihtelee kattotyypistä ja materiaalista riippuen keskimäärin 30-50 vuoden välillä. Vanha katto on hyvä uusia jo ennen, kuin vahinkoja alkaa ilmetä. Kosteusvauriot tulevat kalliiksi.

Jos katon kunto arveluttaa, kannattaa pyytää katon kuntoarvion ammattilaiselta, jolloin perusteellisen tarkastuksen lisäksi saadaan arvio siitä, miten juuri kyseinen katto remontoidaan parhaalla tavalla. BMI Ormaxin valtuutetut kattoasentajat ovat luotettava ja turvallinen valinta asiantuntijaa haettaessa.

OrmaxProtectorPlusTupapunainenValkeakoski

Tee ympäristöteko aurinkokatolla

Auringosta saatavan energian hyödyntäminen on taloudellista, mutta se on myös ympäristöteko, joka voi nostaa asuntojen arvoa. Aurinkosähköön investoiminen kohottaa taloyhtiön positiivista imagoa, jolloin asuntojen kiinnostavuus myös kasvaa. Kattoremonttia suunniteltaessa onkin nyt hyvä aika pohtia aurinkopaneelien hankintaa.

Vaikka aurinkopaneeleita ei vielä oltaisi hankkimassa taloyhtiön katolle, voi katemateriaalin valinnalla tehdä tulevaisuuden investoinnista helpompaa. Ormax EVO -tiilikatto on erinomainen vaihtoehto, koska sen saa muokattua tyylikkääksi aurinkokatoksi hyvin helposti myös jälkeenpäin. Ormax EVO –tiilikaton ruodejako on suoraan integroiduille aurinkopaneeleille sopiva. Kattotiiliä poistetaan aurinkopaneeleiden vaatiman tilan verran ja paneelit asennetaan tiilien tilalle. Integroitujen aurinkopaneeleiden määrää voi myöhemmin myös lisätä niin halutessaan.

Kattoon integroidut aurinkopaneelit ovat toimiva vaihtoehto taloyhtiölle, joka arvostaa ekologisia ratkaisuja ja halua säilyttää talon arkkitehtuurin. Ormax Aurinkokatto on perinteisiä aurinkokattoja paremman näköinen, huomaamaton ja turvallinen ratkaisu, jossa aurinkopaneelit itsessään ovat osa kattoa, eivätkä ylimääräisiä rakennelmia katon päällä.

Integroidut aurinkopaneelit ja EVO-kattotiili sulautuvat kauniiksi kokonaisuudeksi katolla. Integroidut aurinkopaneelit ja EVO-kattotiili sulautuvat kauniiksi kokonaisuudeksi katolla. 

Järjestelmän suunnittelussa on hyvä käyttää ammattilaista apuna. Ammattilaiset osaavat esimerkiksi mitoittaa paneelien määrän taloyhtiölle sopivaksi. Suurimman hyödyn auringosta saa, kun paneeleja on riittävästi, mutta jos paneeleja on liikaa, sähköä menee enemmän hukkaan ja paneeleihin tehdyn investoinnin takaisinmaksuaika pitenee.

Mitään isoa remonttia aurinkopaneelien integrointi Ormax EVO-kattoon ei siis vaadi. Jos taloyhtiönne on vielä epävarma aurinkopaneeleista tai haluatte tehdä vielä selvityksiä paneelien kannattavuudesta, voi aurinkopaneelit asentaa katolle myös jälkikäteen. Myös paneelien määrää on helppo kasvattaa myöhemmin, jos ensin halutaan seurata taloyhtiön sähkönkulutusta pienemmällä paneelimäärällä.

Kesätarjous!
​​​​​​​Säästä jopa 1500 euroa kattoremontissa*

Uusi katto kotiin tai mökille nyt kampanjahintaan! Pyydä ilmainen kartoitus kattosi kunnosta alla olevalla lomakkeella. Jätä yhteystietosi niin BMI:n valtuuttama urakoitsija alueeltasi ottaa sinuun yhteyttä. Samalla saat tarjouksen uudesta katosta. Valitse Avaimet käteen –kattoremontti ammattilaisten asentamana. Parhaat asennusajat menevät nopeasti, toimi siis ajoissa!

* Alennuksen myöntää kattourakoitsija. Alennus koskee vain yli 100 m2:n kattoja ja uusia tilauksia.

Tarjous voimassa vain 20.6.2021 mennessä varattuihin uusiin kartoituksiin.


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
7.6.2021