• Etusivu
  • Remontti

Rännien asennus ilman sotkua ja kaaosta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 04.06.2021Päivitetty 21.12.2021
20216_70986.jpg

Vanhat rännit aiheuttivat suuria ongelmia puhdistettaessa sisäkiinnikkeiden vuoksi. Rännit päätettiin vaihtaa raidoittumattomiin Vesivekin Arvo-kouruihin.

Myrskyn jälkeen, sateisena ja toukokuun lopulle epätyypillisen viileänä päivänä alkoi porilaisessa rivitaloyhtiössä ränniremontti. Toimittajan tullessa paikalle klo 8.15 asentajat olivat jo saaneet melkeinpä kaikki vanhat rännit alas. Itseäni hämmästytti suuresti se, että kaikki vanhat rännit ja rännien osat oli kauniisti pinottuina rivitaloasuntojen pihoilla. Mikään ei ollut hujan hajan pitkin pihaa. Ehkä kaoottisempiin rakennustyömaihin tottuneena odotin epäjärjestystä, mutta toisin kävi.

Vanhat rännit oli otettu vieläpä niin siististi alas, ettei ränneihin jääneet kuolleet lehdet ja neulaset olisi pudonneet ja levinneet pitkin pihaa. Työmaan siisteys oli ilahduttanut myös taloyhtiön asukkaita. Asentajat etenivät varmalla tahdilla: vanha ränni alas ja uuden mittaus.

20216_70987.jpg
20216_70988.jpg

Rännitarjouksia taloyhtiölle tuli neljä

Taloyhtiön puheenjohtaja Irma Peltonen kertoi ränniremontin toimittajan valinnan olleen melko helppoa. Taloyhtiö sai 4 tarjousta, joista Vesivekin tuntui heti luotettavimmalta. Tarjouksissa oli ollut eroja juuri niiden toimitussisältönsä osalta.

– Vesivekin tarjous erottui joukosta heti kokonaisuutena. Tarjouksesta tuli varma oli, että tähän voimme luottaa. Irma Peltonen

20216_70999.jpg

Vanhat rännit olivat alkuperäiset ja jo 32 vuotta vanhat arvioi Peltonen. Vaikka rännit eivät olisikaan vuotaneet, rännien rakenne vaikutti erittäin paljon niiden puhdistamiseen ja eteenkin sen vaikeuteen. Sisäpuoleiset tuet haittasivat joka vuotista rännien puhdistusta. – Hyvin usein rännejä sai puhdistaa kädet verillä, koska väliraudat repivät, kertoo Peltonen.

20216_71015.jpg
20216_70992.jpg

Uudet ja paremmat rännit

Valkoiset rännit olivat myös raidoittuneet todella pahasti, vaikka niitä on puhdistettu myös ulkoapäin vuosittain. Tässä oli myös yksi erittäin hyvä syy valita Vesivekin Arvo-kourut, sillä ne eivät raidoitu, eikä vuosittaista puhdistustalkoota tarvitse järjestää.

Taloyhtiöstä näkee, että siitä pidetään hyvää huolta. Peltonen korostaa, että se on kaikkien etu, sillä oma omaisuushan siinä on kiinni.

20216_70996.jpg

Luotettavat ränniasentajat

– Heti näin asentajista, että ovat erittäin rauhallisia ja keskittyneitä työhönsä, kertoo Peltonen. Samaa kehuu rännikaupat taloyhtiön kanssa tehnyt Vesivekin Porin paikallisedustaja Niko Enqvist. Asentajat Matias Nurmela ja Toni Laajasto jatkavat taustalla vakaalla työtahdilla, kehujen sadellessa. – Asentajamme ovat meille myyntivalttejamme, kehuu Enqvist.

20216_70990.jpg

Enqvist kertoo nauttivansa tapaamisista erilaisten ihmisten kanssa. – Entisessä työssäni olin todella paljon tekemisissä ihmisten kanssa ja nyt alan ja työnantajan vaihdoksen myötä huomasin, miten tärkeää kommunikointi ja yhteishenki Vesivekin työntekijöiden ja päälliköiden välillä on. Näin kertoessaan Niko kaataa termospullosta työmaalle tuomaansa kahvia asentajapojille.

20216_70989.jpg
Info

Info

Työmaan faktat asukkaan silmin:

  • Asennettavana: rännit ja tikkaat.
  • Työmaalla oli kaksi asentajaa 7.30-12, yksi asentaja viimeisteli työn 12-14.30.
  • Työmaa oli järjestyksessä koko ajan.
  • Purku oli siistiä, osia ei paiskottu pitkin pihaa ja mahdollinen "ränniroska" tasapainoiltiin pysymään vanhassa rännissä.
  • Asentajat suhtautuivat kunnioituksella istutuksiin ja varoivat niitä.
  • Vanhat rännit vietiin pois (kierrätykseen) ja asentaja tarkasti, ettei pihaan jäänyt roskia
Vesivek Oy
Remontti
sadevesijärjestelmät
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
20112_24504.jpg
Taloyhtiöissä ei riittävästi tietoa
Taloyhtiöissä ei ole riittävästi tietoa sen paremmin uusista kattotuotteista, -materiaaleista kuin -määräyksistäkään, sanoo Markku Kellokoski Vesivek Uusimaa Oy:stä. Ammattirakentamisen yksikön päällikkö toteaa ykskantaan, että toimivia ratkaisuja kyllä löytyisi pulmaan kuin pulmaan, mutta tieto ei vaan mene perille
20181_51350.jpg
Alumiinikourut 90-luvun omakotitaloon
Jyväskyläläisen perheen omakotitalo valmistui vuonna 1990 komealle rantatontille, jollaisia Jyväskylän seudulla oli silloin vielä tarjolla. Siihen aikaan valittiin sadevesijärjestelmiin paljon muovipinnoitettuja teräspeltirännejä, ja sellaisen myös jyväskyläläinen perhe valitsi. Uudempi asia oli silloin, että rännit sai saumattomina, jolloin rännien puhtaanapito oli helpompaa.
20214_70356.jpg
Haluatko raidattomat ja puhtaat rännit?
Kesän ja mahdollisesti järjestettävien kesäjuhlien lähestyessä ryhdytään monissa omakotitaloissa puutarhan ja kodin kunnostuspuuhiin. Korona-aika on saanut suomalaiset muutoinkin satsaamaan entistä enemmän kodin viihtyvyyteen ja ulkonäköön. Hilseilevät maalipinnat tai sammaloitunut pihanurmi saavat kyytiä, mutta eräs yksityiskohta jää helposti huomioimatta, nimittäin sadevesikourut.Harvassa ovat ne ihmiset, jotka nauttivat rännien pesusta. Kannattaa siis hankkia sellaiset sadevesikourut, jotka eivät raidoitu - puhtaan valkoiset, hohtavan mustat tai siistin harmaat.
punainen katto valkoinen talo
Vesivek-sadevesijärjestelmä kestää
Sadevesijärjestelmän tehtävänä on kerätä sadevesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi rakennusten homevaurioihin.Kunnollinen sadevesijärjestelmä ei ole joukko räystäälle ripustettuja tavaroita, vaan pitkäikäinen ratkaisu talon suojaamiseksi sadevedeltä. Eri seinä- ja kattomateriaaleilla ja eri runkorakenteilla luotettava kiinnitys edellyttää eri asioita. Tämän vuoksi on sekä sadevesijärjestelmien että kattoturvatuotteiden asennus syytä jättää ammattilaiselle. Antamalla asennus ammattilaisille, saadaan takuu tuotteiden lisäksi myös asennukselle. Kuluttajalle merkitystä on nimenomaan asennustakuulla, pelkkä materiaalitakuu ei riitä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton