Rännien asennus ilman sotkua ja kaaosta

Myrskyn jälkeen, sateisena ja toukokuun lopulle epätyypillisen viileänä päivänä alkoi porilaisessa rivitaloyhtiössä ränniremontti. Toimittajan tullessa paikalle klo 8.15 asentajat olivat jo saaneet melkeinpä kaikki vanhat rännit alas. Itseäni hämmästytti suuresti se, että kaikki vanhat rännit ja rännien osat oli kauniisti pinottuina rivitaloasuntojen pihoilla. Mikään ei ollut hujan hajan pitkin pihaa. Ehkä kaoottisempiin rakennustyömaihin tottuneena odotin epäjärjestystä, mutta toisin kävi.

Vanhat rännit aiheuttivat suuria ongelmia puhdistettaessa sisäkiinnikkeiden vuoksi. Rännit päätettiin vaihtaa raidoittumattomiin Vesivekin Arvo-kouruihin.Vanhat rännit aiheuttivat suuria ongelmia puhdistettaessa sisäkiinnikkeiden vuoksi. Rännit päätettiin vaihtaa raidoittumattomiin Vesivekin Arvo-kouruihin.

Vanhat rännit oli otettu vieläpä niin siististi alas, ettei ränneihin jääneet kuolleet lehdet ja neulaset olisi pudonneet ja levinneet pitkin pihaa. Työmaan siisteys oli ilahduttanut myös taloyhtiön asukkaita. Asentajat etenivät varmalla tahdilla: vanha ränni alas ja uuden mittaus.

rännit oli kerätty kaikki kauniiseen pinoon-422x500
vanha ränni ei ole koskaan toiminut oikein-422x500

Rännitarjouksia taloyhtiölle tuli neljä

Taloyhtiön puheenjohtaja Irma Peltonen kertoi ränniremontin toimittajan valinnan olleen melko helppoa. Taloyhtiö sai 4 tarjousta, joista Vesivekin tuntui heti luotettavimmalta. Tarjouksissa oli ollut eroja juuri niiden toimitussisältönsä osalta.

– Vesivekin tarjous erottui joukosta heti kokonaisuutena. Tarjouksesta tuli varma oli, että tähän voimme luottaa. Irma Peltonen

rännien irroitus sujuu vesivekin pojilta ammattimaisesti-750x42

Vanhat rännit olivat alkuperäiset ja jo 32 vuotta vanhat arvioi Peltonen. Vaikka rännit eivät olisikaan vuotaneet, rännien rakenne vaikutti erittäin paljon niiden puhdistamiseen ja eteenkin sen vaikeuteen. Sisäpuoleiset tuet haittasivat joka vuotista rännien puhdistusta. – Hyvin usein rännejä sai puhdistaa kädet verillä, koska väliraudat repivät, kertoo Peltonen.

vesivek asentajat osaavat hommansa-422x500
vesivekiltä hoituu myös pitkien rännien asennus-422x500

Uudet ja paremmat rännit

Valkoiset rännit olivat myös raidoittuneet todella pahasti, vaikka niitä on puhdistettu myös ulkoapäin vuosittain. Tässä oli myös yksi erittäin hyvä syy valita Vesivekin Arvo-kourut, sillä ne eivät raidoitu, eikä vuosittaista puhdistustalkoota tarvitse järjestää.

Taloyhtiöstä näkee, että siitä pidetään hyvää huolta. Peltonen korostaa, että se on kaikkien etu, sillä oma omaisuushan siinä on kiinni.

vesivek arvo kourut ennen ja jälkeen kuvat-750x422

Luotettavat ränniasentajat

– Heti näin asentajista, että ovat erittäin rauhallisia ja keskittyneitä työhönsä, kertoo Peltonen. Samaa kehuu rännikaupat taloyhtiön kanssa tehnyt Vesivekin Porin paikallisedustaja Niko Enqvist. Asentajat Matias Nurmela ja Toni Laajasto jatkavat taustalla vakaalla työtahdilla, kehujen sadellessa. – Asentajamme ovat meille myyntivalttejamme, kehuu Enqvist.

vesivekin arvo-kourut asennettiin tarkasi toikeaan kulmaan-750x

Enqvist kertoo nauttivansa tapaamisista erilaisten ihmisten kanssa. – Entisessä työssäni olin todella paljon tekemisissä ihmisten kanssa ja nyt alan ja työnantajan vaihdoksen myötä huomasin, miten tärkeää kommunikointi ja yhteishenki Vesivekin työntekijöiden ja päälliköiden välillä on. Näin kertoessaan Niko kaataa termospullosta työmaalle tuomaansa kahvia asentajapojille.

vesivekin ränniasennusporukka kahvitauolla-750x422

Työmaan faktat asukkaan silmin:

  • Asennettavana: rännit ja tikkaat.
  • Työmaalla oli kaksi asentajaa 7.30-12, yksi asentaja viimeisteli työn 12-14.30.
  • Työmaa oli järjestyksessä koko ajan.
  • Purku oli siistiä, osia ei paiskottu pitkin pihaa ja mahdollinen “ränniroska” tasapainoiltiin pysymään vanhassa rännissä.
  • Asentajat suhtautuivat kunnioituksella istutuksiin ja varoivat niitä.
  • Vanhat rännit vietiin pois (kierrätykseen) ja asentaja tarkasti, ettei pihaan jäänyt roskia

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
4.6.2021