Viikon kysymys: Kenelle lipputangon siirtäminen kuuluu?

Pyysin kaksi vuotta sitten taloyhtiön kokouksessa, että hoitoalueellamme oleva lipputanko siirretään pois. Pyysin tätä koska taloyhtiön muut asukkaat ovat rakentaneet aidan hoitoalueensa ympärille. Me emme tätä kuitenkaan voi rakentaa koska lipputanko tulisi aidan sisään. Taloyhtiön asukkaat siis käyvät laittamassa lipun salkoon meidän kukkapenkissämme.

Tämä äänestettiin taloyhtiön kokouksessa päätetyksi. Pöytäkirjaan merkittiin, että hallitus päätti siirtää lipputangon pois hoitoalueeltamme. Tätä ei kuitenkaan ole toteutettu, vaikka kolmessa kokouksessa on näin päätetty. Nyt kevään hallituksen kokouksessa jälleen päätettiin, että lipputanko siirretään. Näin ei kuitenkaan vieläkään ole tehty. Kuinka kauan on sallittua odottaa tällaista useaan kertaan päätettyä asiaa?

Kuvituskuva PixabayKuvituskuva Pixabay

Vastaus:

Ikävää, jos taloyhtiössänne ei noudateta tehtyjä päätöksiä. Mistä tämä johtuu? Hallituksen pitäisi nyt asiassa olla aktiivinen. Jos hallitus ei toimi, voit viime kädessä itse toimia ja vaatia sitten hallituksen jäseniltä kustannuksia vahingonkorvauksena takaisin.

Oikeudenkäynti voi kuitenkin olla pitkä ja kallis prosessi kaikille, eikä sen lopputuloksestakaan ole varmuutta.


Lukijan kommentti:
Kuvasta päätellen muovitanko. Se on niin kevyt, että sen voi turvallisesti yksinkin kaataa ja irrottaa jalustasta. Asukas siis kaataa tangon ja vie vaikka yhtiön parkkipaikalle. Poistostahan on yhtiökokouksen päätös. Kannattaa ilmoittaa isännöitsijälle mihin tanko on siirretty.

Toimituksen kommentti:
Jos lipputangon jalusta ei lähde ehjänä irti, tangon jalustoja saa ostaa rautakaupoista myös erikseen.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."


Markus Talvio
Lakimies
Jurinet Oy LakipalvelutMarkus Talvio
Lakimies Jurinet Oy Lakipalvelut
x66545.pagespeed.ic.fN930vUkPy

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy lakikysymys >>

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön >>

Tai tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä" >>
 

Tilaa uutiskirje - pysyt asioiden tasalla

Oletko vuokralainen, osakkeenomistaja tai isännöitsijä? Kiinnostavatko taloyhtiön asiat ja miten taloyhtiöitä tulisi hoitaa? Tilaa nyt viikottain ilmestyvä Omataloyhtiö-uutiskirje ja pysyt ajan tasalla siitä, mitä taloyhtiörintamalla tapahtuu.

Tilaa uutiskirje


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
22.6.2021