Käytä älylämmityksestä saatua dataa putkiremontin suunnitteluun

Älylämmityksestä saatu data ei ole vain pelkkää tietoa lämmityksestä. Tätä dataa voi käyttää erinomaisesti hyväkseen muun muassa putkiremontin suunnittelussa. Älylämmitys voi myös parantaa säästöjä energiaremonttiin tarkoitettujen avustusten hakemisessa. Tiedon avulla taloyhtiö pystyy tekemään viisaampia remonttipäätöksiä ja seuraamaan kalliidenkin remonttien kustannusvaikutuksia.

Älylämmityksen data kannattaa käyttää hyväkseen myös muussa taloyhtiön suunnittelussa. Kuvituskuva Shutterstock.Älylämmityksen data kannattaa käyttää hyväkseen myös muussa taloyhtiön suunnittelussa. Kuvituskuva Shutterstock.

Datasta on paljon hyötyä taloyhtiölle

Wattisen älylämmityspalvelu ei rajoitu vain lämmityksen säätämiseen, vaan raportteja ja dataa voidaan käyttää hyväksi suunniteltaessa suurempia lämmitys- tai LVI remontteja, kertoo Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmi. Lietsalmi kehottaakin remontin tekijöitä pohtimaan, että tulisiko Wattinen ottaa mukaan jo ennen energiaremontin ja muun hankkeen varsinaista aloittamista.

Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmi.Wattisen liiketoimintajohtaja Mikko Lietsalmi.

– Jos ajatellaan esimerkiksi linjasaneerauksen tekemistä, voisi Wattisesta olla hyötyä jo suunnitteluvaiheessa. Sen avulla pystytään näkemään jo alkuvaiheessa, kuinka hyvin lämmitys toimii nyt, jakautuuko lämpö tasaisesti ja ovatko esimerkiksi venttiilit kunnossa. Monessa vanhassa kohteessa ei välttämättä ole LVI-piirustuksia, jolloin Wattisen avulla voi jopa selvittää, miten lämmitys rakentuu, Lietsalmi havainnollistaa.

Tutustu älylämmitykseen

Saatu energiansäästö auttaa avustusten saannissa

Lietsalmi muistuttaa myös energiaremonttiin haettavista avustuksista ja miten Wattisesta on hyötyä myös tässä.

– Rahoitusta haettaessa katsotaan monesti mikä on ollut alun perin kiinteistön energiatehokkuus. Sen jälkeen tehdään tavoite mihin halutaan päästä ja jos tietty taso saavutetaan, on mahdollista hakea avustusta. Wattinen voi tällaisissa tapauksissa olla yksi lisä siihen, miten parannetaan energiatehokkuutta sen verran, että avustusta voidaan hakea. Eli suosittelen ehdottomasti Wattisen ottamista apuvälineeksi urakan kokonaissuunnittelussa myös tältä kantilta.

Jaa putkiremonttiurakan vastuut Wattisen avulla

Urakan vastuiden jakamisessa ja rajaamisessa on löydettävissä säästöjä ja asioiden hoidon helpottamista kaikkien osapuolten osalta.

– Kun lähdetään tekemään urakkaa, niin esimerkiksi LVI-urakoitsijalla on aika pitkä vastuu. Kun vaikkapa patteriventtiilit on vaihdettu, ne pitää vielä säätää ennalta, jotta lämpöenergia jakaantuu mahdollisimman tasaisesti. Niiden säätö riippuu kuitenkin lämpötilasta, ja jos kohdalle osuu lauha talvi voi LVI-urakoitsija olla hankalassa paikassa odottaessaan pakkasia säädöt viimeistelläkseen. Pahimmassa tapauksessa säätöjä joudutaan tekemään uudestaan ja uudestaan vuosien aikana, Lietsalmi pohtii.

älylämmityksen data apuna putkiremontin suunnittelussa-422x500.

Liiketoiminnanjohtaja muistuttaa, että Wattisen kanssa voidaan kuitenkin määritellä rajat esimerkiksi niin, että LVI-urakoitsijan vastuu päättyy venttiilien asentamiseen.

– Wattisen avulla oikeat säätöarvot saadaan suoraan Wattisen järjestelmästä, eikä jouduta tilanteeseen, jossa työläästi vaihdellaan asetuksia useita kertoja, kunnes osutaan oikeaan. Tämä selkeyttää urakkarajoja ja säästää rahaa kaikilta osapuolilta.

Seuraa myös kalliin urakan säästöjä

wattisen älylämmitys taloyhtiöille-422x500

Wattisen seurantapalvelut todistavat myös arvonsa, kun urakka on saatu päätökseen.

– Isomman saneerauksen jälkeen Wattisen avulla voidaan helpommin nähdä, mitä vaikutuksia urakalla on, onko lämmön jakautumisessa jotain ongelmakohtia sekä miten eri säädöt ovat osuneet kohdalleen. Näin hankkeen onnistumista voidaan seurata paremmin ja tehokkaammin. Samalla näin saadaan turvaa taloyhtiölle, kun tiedetään asioiden menneen oikein ja seurataan, että tilanne myös pysyy hyvänä, Lietsalmi toteaa.

Näin toimii Wattinen

  • Wattinen asennetaan olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään
  • Asunnoissa riittää älytermostaattien vaihto.
  • Wattisen saa kätevästi täyden ylläpidon kattavalla kuukausimaksulla, ilman isoja investointeja.
  • Palvelu optimoi ja tasapainottaa lämmitysjärjestelmää tekoälyn avulla reaaliaikaisesti
  • Asukkaat voivat itse säätää lämmitystään omien mieltymyksiensä mukaan taloyhtiön sallimissa rajoissa.
  • Lämmityksen optimointi säästää energiaa ja vähentää kiinteistön ilmastopäästöjä


Tutustu älylämmitykseen


Kiinnostaako myös taloyhtiönetti? Lue lisää >>

Valokuitua taloyhtiöönValokuitua taloyhtiöön
Heipat heippalapuille taloyhtiössäHeipat heippalapuille taloyhtiössä
Millainen on paras nettiyhteys?Millainen on paras nettiyhteys?
Mikä on taloyhtiönetti?Mikä on taloyhtiönetti?
Ovatko taloyhtiön nettiasiat kunnossa? Katso 7 tärkeää kysymystä yhtiökokouksessa.Ovatko taloyhtiön nettiasiat kunnossa? Katso 7 tärkeää kysymystä yhtiökokouksessa.
Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
7.9.2021