Murtovarkaan niksit kodin suojaamiseen

Olet saattanut ottaa huomioon mielestäsi kaiken, joka estää kotiasi näyttämästä varkaita kutsuvalta kohteelta. Varashälyttimet on asennettu ja toiminnassa, mutta silti kotiisi on tunkeuduttu. Ota murtovarkaan niksit avuksesi. Niksit ovat entisen murtovarkaan Michael Fraserin pussista, mutta vinkit sopivat käyttöön maassa kuin maassa.

murtovarkaan vinkit kodin suojaukseen-750x422

Siivoa sotkusi!

Jos sinulla on erillinen varashälytin tai yhdistettynä esimerkiksi kodinohjaukseesi, muista puhdistaa numeronäyttö säännöllisesti. Ja miksiköhän? Jos varas näkee näytöltä, mitä numeroita käytät, on varkaan helppo päätellä myös koodisi. Useimmat aloittavat pienemmistä numeroista ja sen jälkeen etenevät suurempiin numeroihin. Tällä konstilla moni numerosarja on helpostikin pääteltävissä.

Puhdista pois kaikki sormenjäljet näytöltä! Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmää ohjaat omalla älypuhelimellasi, joten siitä eivät varkaat rasvaisia sormenjälkiä pysyt seuraamaan

Pidä kalenterisi piilossa

Ei kannata pitää seinässä suurta kalenteria ikkunan tai oven vieressä, joka kertoo menosi päivän ja kellon tarkkuudella. Varkaatkin osaavat lukea.

Varokaa koiraa!

Kyltti “varokaa koiraa” kertoo varkaille, ettei talossa voi pitää liiketunnistimella toimivia hälyttimiä päällä koiran vuoksi. Tosin, jos koirasi on 50 kiloinen tanskandoggi ja koulutettu vahtikoira, saat luultavimmin olla melko huolettomin mielin.

Ajattele kuin varas

Jos itse unohtaisit avaimesi kotiin, miten ja mistä yrittäisit päästä sisälle? Juuri sieltä se murtovaraskin tulisi.

Sulje verhot!

Sulje verhot, kun ulkona on pimeää ja sisällä valot päällä. Valojen päälle jättäminen on hyvin yleinen tapa ”karkottaa” ei-toivottuja vieraita, mutta jättää kaikki arvokkaan irtaimistosi täysin näytille, sekä esittelee kotisi huonejärjestyksen. Varkaille ei jää paljoakaan arvailujen varaan.

Ulos mennessäsi jätä vain pari valoa päälle ja sulje verhot!

Hieman leppoisammin asian voi hoitaa älykkään kodinohjauksen avulla! Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmällä voit luoda kotiin täydelliset valaistukset kaikkiin tilanteisiin vain yhdellä napautuksella. Aseta valaistuksen ohjaus kellonajan tai päivänvalon mukaan - myös kun olet lomalla, jolloin näyttää siltä kuin olisit kotona.

Ajastimilla voit ajastaa valot, tv:n tai radion päälle. Ohjelmoi mieluimmin valoja, joita ei näe ulkoa päin helposti esimerkiksi keskeltä taloa. Tässäkin voit käyttää kodinohjausjärjestelmää apuna, jolla pystyt ohjaamaan esimerkiksi tuiki tärkeitä verhoja auki ja kiinni.

Hommaa ovipuhelin

Etäohjattavalla ovipuhelimella näet, kuka on oven takanasi, vaikka et olisikaan kotona. Ovipuhelin karkottaa varkaita jo pelkällä olemassaolollaan, sillä se saattaa saada varkaan miettimään myös muita mahdollisia varashälyttimiä talossa.

Wiser-älykotijärjestelmästä löytyvät kamerat niin sisä- kuin ulkokäyttöönkin. Niillä saat näköyhteyden kotiin milloin tahansa. Kamera lähettää kuvan älypuhelimeesi havaitessaan liikettä. Tiedät siis koko ajan, ketä kotisi ympärillä liikkuu.

Tutustu Wiser-älykotiin

Näin helposti Wiser-älykoti asentuu

Hieman leppoisampaa elämää Wiserin avulla

Voit luoda kotiin täydelliset olosuhteet kaikkiin tilanteisiin vain yhdellä napautuksella. Wiser-sensorit voidaan asettaa osaksi automaatioita, ja niiden tilan vaihtumisesta voidaan saada hälytys Wiser by SE –sovellukseen, kun olet poissa kotoa. Voit esimerkiksi vastaanottaa hälytyksen, kun ovi tai ikkuna avautuu tai sulkeutuu tai kun kamera havaitsee liikettä asunnossa. Hälytykset auttavat huomioimaan kodin poikkeavat tilanteet nopeasti.

Lomasi aikana Wiser voi kytkeä valot päälle ja pois päältä, sekä avata ja sulkea kaihtimet esiasetettuina aikoina, jotta koti vaikuttaa asutulta. IP-kameran avulla voit seurata lisävalvontaa vaativia tiloja, kuten eteistä tai autotallia poissa ollessasi. Mikäli kamera havaitsee liikettä, saat siitä heti valokuvan puhelimeesi.

Anna Wiserin auttaa suojaamaan kotiasi mahdollisilta tunkeilijoilta, äärimmäisiltä sääilmiöiltä tai jopa omalta hajamielisyydeltäsi!

Wiser-älykotijärjestelmästä on saatavilla myös kätevä aloituspaketti, joka ei vaadi sähköasennusta. Voit itse ottaa järjestelmän käyttöösi Wiser by SE-sovelluksella. Voit aloittaa vaikka vain muutamalla älykkäällä toiminnolla ja laajentaa järjestelmää myöhemmin, tai sitten tehdä koko talon älyasennuksen kerralla.

Osta Verkkokaupasta


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
7.9.2021