Helpota taakkaasi taloyhtiössä –
projektinjohtaja teettää selvitykset ja johtaa projektin loppuun

Taloyhtiöön on tulossa linjasaneeraus, julkisivuremontti tai muu rakennusvalvontaa vaativa työ. Miten vastuut jaetaan taloyhtiön hallituksen, isännöitsijän, suunnittelijoiden ja eri urakoitsijoiden kesken? Löytyykö taloyhtiön hallituksesta riittävää osaamista johtaa ja valvoa tulevaa korjaushanketta yhdessä isännöitsijän kanssa? Kaikkeen tähän löytyy helpotusta ulkopuolisesta, luotettavasta projektinjohtajasta.

Projektinjohtajan tehtävänä on helpottaa projektin hallintaa koko sen keston ajan.Projektinjohtajan tehtävänä on helpottaa projektin hallintaa koko sen keston ajan.

Alusta asti saman pöydän ääressä

– Paras lopputulos saavutetaan, kun projektia vasta suunnitellaan ja otetaan jo silloin projektinjohtaja mukaan. Tällöin jo alkuvaiheen suurimmat sudenkuopat voidaan välttää ammattilaisen ollessa mukana jo hankesuunnittelua tehdessä, kertoo rakennuttajatoimisto Misor-Rakenne Oy:n projektinjohtaja Samu Ahola.

Projektinjohtajan tehtävänä on helpottaa projektin hallintaa koko sen keston ajan.
– Kun projektinjohtaja on mukana, hän ohjaa hanke- ja toteutussuunnittelua. Lisäksi hän varmistaa, että suunnitelmat tarkastetaan valvojien ja taloyhtiön toimesta, ennen urakan kilpailuttamista. Projektinjohtajan tärkeimpiä tehtäviä on toimia taloyhtiön edunvalvojana hankkeen alusta loppuun asti, Ahola jatkaa.


Kaiken kaikkiaan koko hankkeen projektinjohto on tällöin yksissä käsissä, kun muun muassa kustannusten, aikataulun ja tiedottamisen valvonta on projektinjohtajan työpöydällä.
Kun hankkeessa on ulkopuolinen ja luotettava projektinjohtaja, tilaajan ja isännöitsijän osuus on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta.

Projektinjohtajan tehtäviin kuuluu

  • Hanke- tai toteutusssuunnittelun ohjaus ja kilpailutus
  • Urakka-asiakirjojen laatiminen ja urakan kilpailutus
  • Urakkasopimuksen laatiminen
  • Urakan aikainen projektinjohto, kuten kustannusten, aikataulun ja tiedottamisen valvonta.

Riskien havainnointi ja niiden välttäminen

Isossa taloyhtiöprojektissa kustannustehokasta on myös välttää riskit. Se on mahdollista hyvällä ennakkosuunnittelulla ja kokonaisuuden ymmärtämisellä. Sama pätee rakennuttamiseen.

–Taloyhtiöiden hankkeissa projektinjohtoa ja -valvontaa suoritetaan ennakoivasti, jotta mahdollisesti kalliita virheitä ei pääse syntymään. Esimerkiksi urakan aikana tärkeistä työvaiheista suoritetaan mallikatselmukset, joiden perusteella vastaavat työvaiheet voidaan suorittaa samalla luotettavalla tavalla koko urakan ajan.


Kun tarvittavat selvitykset tehdään oikea aikaisesti ja luotettavasti, päästään myös rahallisesti parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Paras lopputulos saavutetaan, kun projektia vasta suunnitellaan ja otetaan jo silloin projektinjohtaja mukaan.Paras lopputulos saavutetaan, kun projektia vasta suunnitellaan ja otetaan jo silloin projektinjohtaja mukaan.

Saneeraus valmistelussa? Varaa maksuton konsultointi

Ennen kuin päästään aloittamaan varsinaista isompaa saneeraustyötä, voi tulla eteen tarve konsultoida rakennuttajatoimistoa tarpeiden tärkeysjärjestyksestä tai etenemisjärjestyksestä. Myös näissä tapauksissa kannattaa ehdottomasti pyytää lausunto ammattilaiselta.

Ota yhteyttä ja varaa taloyhtiölle maksuton neuvotteluaika luotettavan ammattilaisen kanssa.


Kiinnostuitko?


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
26.1.2022