• Etusivu
  • Energia

Miten tehostaa kiinteistön energiatehokkuutta?

Verton webinaarissa saat vastauksen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 04.04.2022
20224_77615.jpg

Webinaarissa kuulet, miten voit tehostaa kiinteistön energiataloutta kevyelläkin kynnyksellä.

Kiinteistöjen veden- ja energiankulutuksessa on paljon säästöpotentiaalia. Vedenkulutustiedon asiantuntijana me Vertolla haluamme antaa kiinteistön omistajille ja taloyhtiöille puolueetonta tietoa veden vaikutuksesta kiinteistön energiatalouteen ja välineitä säästötoimenpiteiden edistämiseksi maksuttomassa webinaarissamme 20.4.2022 klo 10-11.

Paljonko kiinteistössäsi kulutetaan energiaa ja mihin energiaa kuluu?

Monissa kiinteistöissä energiankulutuksen seuranta ja säästötoimet on otettu jo käyttöön, mutta valtaosassa vasta mietitään, miten energiatehokkuutta kannattaa lähteä edistämään. Säästötoimenpiteitä on helppo tehdä, kun energiankulutuksen nykytilanne on tunnistettu.

Mistä kiinteistön omistaja tietää, mitkä ovat toimivimmat energian- ja vedenkäytön tehostamisen ratkaisut?

Verton Energiatehokkuuswebinaarissa asiantuntijapanelistit tarttuvat keinoihin, joiden avulla energiankulutukseen taloyhtiöissä voidaan puuttua. Osa tehostamistoimenpiteistä liittyvät Euroopan unionin energiatehokkuusdirektiiviin ja Suomen energiatehokkuuslakiin. Kerromme, mitä asioita tulee ottaa huomioon esimerkiksi linjasaneerausta suunniteltaessa.

Onko linjasaneeraus ainoa tapa tehostaa vesitaloutta?

Kun taloyhtiöissä ajatellaan vesitaloutta, nousee ensimmäisenä ratkaisumahdollisuutena keskusteluun linjasaneeraus. Aina tämä ei kuitenkaan ole tarpeen. Markkinoilla on tarjota nykyaikaisia ratkaisuja vedenmittaukseen, jotka eivät vaadi putkiremonttia. Älykkäät palvelut antavat mahdollisuuden energiansäästöön jopa ilman putkitöitä. Webinaarissa kuulet, miten voit tehostaa kiinteistön energiataloutta kevyelläkin kynnyksellä.

Info

Info

Ilmoittaudu nyt!

Verton maksuton Energiatehokkuus webinaarike 20.4.2022 klo 10-11


Oletko kiinnostunut huoneistokohtaisesta vedenmittausjärjestelmästä?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
Energia
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
20173_48489.jpg
Älä maksa naapurisi illallista
Olisitko halukas maksamaan kaupan jonossa takanasi seisovan ihmisen viikonlopun yltäkylläiset ruokaostokset, jos hän niin vaatisi? Tarpeeton kysymys, et tietenkään olisi. Sanoohan sen terve järkikin: jokainen maksaa omien valintojensa mukaisesti.
202112_74043.jpg
Kuka korvaa entisen osakkaan teettämät sähkötyöt?
Entinen osakas on tehnyt keittiöremontin, jonka yhteydessä tehnyt muutoksia keittiön sähköihin v.2015. Ostin asunnon 3 kk sitten.Hiljattain minulla oli astianpesukonepäällä ja laitoin kahvinkeittimen päälle, jolloin sähköt menivät poikki keittiössä. Tarkistin sulaketaulun eikä sulakkeita ollut palanut. Tilasin sähkömiehen paikalle, joka löysi keittiön kaappiin sijoitetun sähkönjakorasian, jossa oli palanut liitin.Sähkömies kertoi, että kaikki keittiön sähkörasiat on ketjutettu 16 A sulakkeen alle. Eli jääkaappi/pakastin, astianpesukone, mikro sekä työpöydän pistokkeet (3 x 2 kpl). Eli jos käytän astianpesukonetta, kahvinkeitintä tai mikroa saman aikaisesti, aiheuttaa se sähköpiikin.Joudunko hyväksymään tällaisen entisen osakkaan teettämän sähkötyön?
20134_34545.jpg
Kunnollinen sadevesijärjestelmä on vuosikymmenien kosteussuoja
Talosi tarvitsee toimivan sadevesijärjestelmänPuutteellinen sadevesijärjestelmä on todettu yhdeksi merkittäväksi syyksi suomalaisten kotien homevaurioihin. Katto kerää sadeveden räystäälle ja siitä seinän viereen niin, että esim. yhden metrin vuotuinen sademäärä kertautuu seinän vieressä viideksi metriksi. Mikäli tämä vesipatsas päästettäisiin vapaasti valumaan räystäsrakenteisiin, seinille ja perustuksiin, seuraisi vakavia kosteusongelmia.Sadevesijärjestelmän tehtävänä onkin kerätä tämä vesi ja siirtää se turvallisesti pois rakennuksen läheisyydestä. Puutteellinen sadevesijärjestelmä puolestaan saattaa alkaa toimia jopa päinvastoin; pahimmassa tapauksessa virheelliset kaadot ja tulvivat kourut keskittävät sadeveden juuri sinne minne ei pitäisi, eli räystäs- ja seinärakenteisiin, tai yhteen paikkaan perustusten vieressä.Lue lisää sadevesijärjestelmistä!
20217_71613.jpg
Pitääkö vallattu piha-alue luovuttaa takaisin taloyhtiölle?
1988 perustetussa taloyhtiössä päätyasunnon osakas on ottanut haltuunsa koko päädyn ja lasten leikkialueeksi suunnitellun alueen. Hän on istuttanut pensasaidan ja siten rajannut ison osan omaan käyttöönsä.Mitään alkuperäisiä yhtiökokous- tai muitakaan dokumentteja ei löytynyt isännöintitoimistolta. Päätyasunnon osakas on toiminut hallituksen puheenjohtajana ja isännöitsijänä. Hän on mahdollisesti vienyt kaikki mukanaan muuttaessaan.Onko tämä pysyvä tilanne? Pysyykö koko pääty ja iso osa pihaa ikuisesti päätyasunnon osakkaan omassa käytössä? Vapaaehtoisesti hän ei luovuta piha-alueesta osaa pyykinkuivatusalueen laajennukselle tai kolauslumien kasaamispaikaksi. Yhtiöjärjestyksen mukaan piha-alueet ovat taloyhtiön.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton