Puhelu ei kuulu kunnolla matalaenergiatalossa: Mikä avuksi?

Matalaenergiatalo takaa säästöjä energian kulutukseen, mutta energiatehokkuuden mahdollistavat rakenteet voivat samalla aiheuttaa harmaita hiuksia puheluiden kuuluvuuden kanssa. Sama ongelma saattaa tulla, kun taloon vaihdetaan uudet ikkunat. Kellarissa puhelut eivät koskaan ole kuuluneetkaan, saatikka väestönsuojassa.

puhelu ei kuulu kunnolla matalaenergiatalossa-1600x900

Näppärä ratkaisu pulmaan löytyy WiFi-puheluista, kun käytössäsi on taloyhtiöasukkaan DNA Netti ja WiFi-modeemi. Riittää siis, että puhelimella on yhteys langattomaan WiFi-verkkoon.

Mikä on WiFi-puhelu?

WiFi-puhelu on tavallinen puhelu, joka matkapuhelinverkon sijaan käyttää WiFi-modeemin langatonta WiFi-verkkoa. WiFi-puhelu toimii saumattomasti matkapuhelinverkon kanssa, joten puhelu jatkuu katkeamatta matkapuhelinverkossa, jos poistut puhelun aikana kotisi WiFi-verkon kantaman alueelta. Puhelun toisen osapuolen ei tarvitse käyttää WiFi-puheluominaisuutta.

Toistaiseksi hätäpuhelut välitetään aina automaattisesti matkapuhelinverkon kautta.

Mitä tarvitaan WiFi-puheluiden käyttämiseen?

WiFi-puheluiden käyttämiseen tarvitaan DNA Netti ja WiFi-modeemi sekä puhelinliittymä ja puhelin, jotka tukevat WiFi-puheluita. Ominaisuus toimii DNA:n uusimmilla puhelinliittymillä ja valtaosalla 2020-luvulla julkaistulla puhelinmalleilla. Toistaiseksi ominaisuutta ei voi käyttää DNA:n verkossa Applen puhelimilla.

Lisää tietoa

Näin helposti otat WiFi-puhelut käyttöön:

  1. Mene puhelimen puheluasetuksiin ja salli asetuksista WiFi-puheluiden käyttö.
  2. Mene puhelimen WiFi-asetuksiin ja yhdistä puhelin kotisi WiFi-verkkoon.


Mallikohtaiset ohjeet löydät puhelimesi käyttöohjeista.


Miten soitan WiFi puhelun?

Aktivoi puhelimesi asetuksista WiFi-puhelut päälle. Kun puhelimesi on kytkeytynyt WiFi-verkkoon, muodostuu saapuva tai lähtevä puhelu automattisesti WiFi-puheluna.

Puhelimestasi näet, onko puhelu WiFi-puhelu, kun näyttöön ilmestyy WiFi-puhelua kuvaava ikoni. Huomaathan, että ikoni vaihtelee eri puhelinmalleissa.

Kaipaatko lisää apua?

Jos jäit miettimään, onko sinulla kaikki tarvittava WiFi-puheluiden käyttämiseen tai haluat päivittää liittymiäsi tai laitteitasi, käy lähimmässä DNA Kaupassa tai ole yhteydessä DNA:n asiakaspalveluun.

DNA Netti taloyhtiöille: Nopea, helppo ja huoleton – kaiken lisäksi edullinen.

DNA Taloyhtiölaajakaista


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
2.6.2022