Vedenmittausjärjestelmällä läpinäkyvyyttä ja helppoutta vesilaskutukseen

Huoneistokohtainen vedenmittaus on ainoa oikeudenmukainen tapa vesilaskutukseen: asukas maksaa sen minkä kuluttaa. Asukkaiden lisäksi vedenmittausjärjestelmästä hyötyvät myös taloyhtiö ja isännöitsijä.

Kun vedenkulutusta voi seurata huoneistonäytöltä tai mobiilisovelluksella, asukkaan on helpompi muuttaa tottumuksiaan ja sitä kautta myös säästää.Kun vedenkulutusta voi seurata huoneistonäytöltä tai mobiilisovelluksella, asukkaan on helpompi muuttaa tottumuksiaan ja sitä kautta myös säästää.

Vedenkulutusta on mahdotonta hahmottaa ilman luotettavaa vedenmittausjärjestelmää, jolloin sitä myös helposti tuhlaantuu jokapäivisissä toimissa. Kiinteistön energiakustannuksista lähes 40 % syntyy vedestä, joten kun vettä käytetään säästeliäämmin, säästyy myös energiaa. Taloyhtiössä jokaisen vedenkulutuksella on siis väliä.

Vedenmittausjärjestelmä hyödyttää asukasta, taloyhtiötä ja isännöitsijää

Oikein valittu vedenmittausjärjestelmä on niin asukkaan, taloyhtiön kuin isännöitsijän etu:

  • Asukas saa dataa vedenkulutuksestaan. Kun vedenkulutusta voi seurata huoneistonäytöltä tai mobiilisovelluksella, asukkaan on helpompi muuttaa tottumuksiaan ja sitä kautta myös säästää.

  • Taloyhtiön energiankulutus pienenee. Jos taloyhtiön vedenkulutusta onnistutaan pienentämään esimerkiksi kolmanneksella, taloyhtiö voi säästää jopa kymmenen prosenttia energiakulutuksessa.

  • Vedenkulutustietojen siirto helpottuu moderneilla toiminnoilla. Vedenkulutustiedot siirtyvät automaattisesti pilvipalvelun ja sieltä laskutukseen rajapinnan avulla, jolloin manuaalisen tiedonsiirron voi unohtaa.

  • Huoltotarpeet tulevat paremmin ilmi. Vedenmittausjärjestelmä ilmoittaa automaattisesti epätavallisesta vedenkulutuksesta ja huollon tarpeesta.

Paras keino pienentää vedenkulutusta on asentaa taloyhtiöön vedenmittausjärjestelmä, joka seuraa vedenkulutusta huoneistokohtaisesti.Paras keino pienentää vedenkulutusta on asentaa taloyhtiöön vedenmittausjärjestelmä, joka seuraa vedenkulutusta huoneistokohtaisesti.

Vedenmittausjärjestelmä valitaan usein vesilaskutuspalveluiden mukaan

Kotimainen Verto valmistaa markkinoiden älykkäimpiä huoneistokohtaisia ja etäluettavia vedenmittausjärjestelmiä lähes 40 vuoden kokemuksella. Pitkän linjan asiantuntijayritys halusi selvittää, mitä asioita kiinteistö- ja rakennusalan ammattilaiset arvostavat vedenmittausjärjestelmää valitessa.

Taloustutkimuksella helmikuussa 2022 teetetyn tutkimuksen mukaan vedenmittausjärjestelmän valinnassa avainasemassa ovat vesilaskutukseen liittyvät palvelut. Edellisvuoteen verrattuna vesilaskutuksen asiakaspalvelun ulkoistamisen suosio on myös kasvussa.

Vesilaskutuksen ulkoistaminen on hyvä vaihtoehto varsinkin silloin kun asiakaspalvelu on kovin aikaavievää. Asukkaalle oma vedenkulutus ja siitä johtuvan laskun suuruus tulee monesti yllätyksenä, jolloin vesilaskutuksessa voi tulla vastaan hyvinkin kiperiä tilanteita.

Vesilaskutuksen ulkoistaminen tuo aika- ja kustannussäästöjä

Vesilaskutus edellyttää laskuttajalta sujuvaa asiakaspalvelua, vahvaa osaamista vedenkulutuksesta ja luotettavia prosesseja sen mittaamiseen. Vesilaskutuksen ulkoistaminen asiantuntevalle kumppanille on kannattavaa paitsi ajan säästön kannalta mutta myös siksi, että se poikii säästöjä jo muutamassa vuodessa.

Verto on jo vuosia tarjonnut isännöitsijöille ja taloyhtiöille vedenmittauksen ylläpito- ja laskutuspalveluita, jotka vapauttavat vesilaskutukseen kuluvan ajan tärkeämmille työtehtäville. VertoLive-palvelu hoitaa näppärästi kaiken vedenkulutuksen mittaukseen, ylläpitoon ja vesilaskutukseen liittyvän.

VertoLiven avulla isännöitsijä voi seurata yhtiö- ja asuntokohtaisia tietoja missä ja milloin vain.VertoLiven avulla isännöitsijä voi seurata yhtiö- ja asuntokohtaisia tietoja missä ja milloin vain.

VertoLive säästää aikaa ja vaivaa, kun ajantasaiset ja virheettömät tiedot siirtyvät pilvipalveluun automaattisesti jopa tunneittain. Palvelu toimii selaimessa tai mobiilissa, jolloin sitä voi käyttää missä ja milloin vain.

VertoLiveen on mahdollistaa yhdistää myös käteviä lisäpalveluita, kuten vesilaskutukseen liittyvä asiakaspalvelu, huoneistokohtainen vesilaskutus, vedenmittausjärjestelmän toiminnon seuranta ja huolto.

Katso videolta, miten näppärästi VertoLive-palvelu hoitaa kaiken vedenkulutuksen mittaukseen, ylläpitoon ja vesilaskutukseen liittyvän:

VertoLive-palvelun hyödyt

VertoLive-palvelu helpottaa vedenkulutuksen mittausta, ylläpitoa ja vesilaskutusta:

  • Vedenkulutustiedot siirtyvät pilvipalveluun automaattisesti jopa tunneittain.

  • Kaikkien kohteiden tietojen seuranta onnistuu yksillä tunnuksilla.

  • Ajantasaiset tiedot ovat luettavissa selaimella tai mobiilissa missä ja milloin vain.

  • Siirtotiedostot helpottavat vesilaskutusta.

  • VertoMobile tekee vedenkulutuksesta läpinäkyvää myös asukkaalle.


Tunnetko jo Verton?

Kotimainen Verto valmistaa markkinoiden älykkäimpiä huoneistokohtaisia ja etäluettavia vedenmittausjärjestelmiä lähes 40 vuoden kokemuksella. Verto tarjoaa vedenmittauksen laskutus- ja ylläpitopalveluita, jotka yhdistävät huollon, ylläpidon, laskutuksen ja asiakaspalvelun ainutlaatuisella tavalla. Verton kokonaisvaltaisen palvelun tavoitteena on auttaa säästämään aikaa, energiaa ja rahaa.

 

Lisää aiheesta:

verto.fi


Heräsikö kysyttävää?

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
15.8.2022