Taloyhtiön vuosikello tikittää: Elokuu

Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuu on myös merkinnyt satokautta, jolloin on puitu tuleentunut vilja sekä poimittu kesän satoa hedelmien ja marjojen muodossa. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.

Oty_Vuosikello_Kalenteri_Elokuu_2022

Jos kuulut taloyhtiön hallitukseen

Taloyhtiön päättäjän / hallituksen jäsenen muistilista

Elokuu on hyvä hetki tarkistaa miten taloyhtiöllä menee taloudellisesti. Toisin sanoen on tullut aika käsitellä mahdollinen välitilinpäätös. Yleensä välitilinpäätös tehdään vain tarvittaessa, kuten esimerkiksi isännöitsijän vaihtuessa, hallinnon vaihtuessa tai jonkun asukkaista sellaista vaatiessa. Se, miltä välintilinpäätös näyttää, auttaa arvioimaan sitä tarvitseeko taloyhtiön taloudenpidossa tehdä toimenpiteitä suuntaan tai toiseen. Samalla kannattaa myös suunnitella jo seuraavan tilikauden aikana mahdollisesti alkavia korjaushankkeita.

Mikä on välitilinpäätös?
Taloyhtiön talousarviosta

750 shutterstock_1043108527

Kiinteistön työt elokuussa

Ulkotiloissa jatkuu edellisten kuukausien tapaan piha-alueiden kunnossapito. Nurmikoiden leikkuut sekä pensaiden ja muiden istutusten siistinä pitäminen takaavat viihtyisyyden jokaiselle asukkaalle.

Onko kesän aikana käynyt ilmi mahdollisia korjaustarpeita tai tullut mieleen muutosehdotuksia, jolla saataisiin nostettua yhteisten alueiden kuntoa ja käyttöastetta? Muistakaa tuoda havaintonne esille taloyhtiön päättäjille. Mikäli jokin asia vaatii ehdottomasti huomiota jo yleisen turvallisuuden takia, on otettava yhteyttä isännöitsijään. Miltä siis näyttävät pihan oleskelualueet tai mahdollisesti yhteiskäytössä oleva grillipaikka?

Iltojen jälleen alkaessa pimetä, on syytä kiinnittää huomiota myös taloyhtiön piha-alueen, katosten sekä rappukäytävän ja muiden sisätilojen valaistukseen. Onhan se riittävää, tarvitaanko jossain huoltotoimia? Tiedottakaa, mikäli havaitsette puutteita tai rikkoutumisia.

Palveleeko nykyinen valaistus asumista?

Asukkaalle muistettavaa

Taloyhtiön hallituksen syksyn kokouksen jälkeen on hyvä tiedottaa asukkaille muiden muassa taloyhtiön taloudellisesta tilanteesta. Lisäksi yhtiökokouksessa päätettyjen asioiden etenemisestä sekä muista ajankohtaisista asioista kannattaa informoida.

Mitä yhtiökokous pitää sisällään?

750 shutterstock_2026659968

Ajankohtaista jokaiselle

Vielä on aikaa nauttia kesästä ja kerätä viimeisetkin energiat lämpimästi paistavasta auringosta talteen. Mitäpä jos järjestäisitte yhteistuumin jonkin tapahtuman taloyhtiön pihalle, yleinen turvallisuus huomioiden. Pieni piknik-hetki voisi olla jälleen hauska tapa vaihtaa kuulumisia naapureiden kanssa. Samalla voidaan myös yhdessä pohtia mahdollisia tarpeita talkoilulle.

Syksyn koittaessa saattaa taloyhtiöön myös muuttaa uutta väkeä opiskelupaikan perässä. Muistakaa ohjata ja opastaa tulokkaita asianmukaisesti ja huolehtia, että yhteiset pelisäännöt on helposti saatavilla ja löydettävissä. Myös tieto pelastautumisreiteistä ja muista turvallisuusasioista tulee tiedottaa asianmukaisesti. Jos itse olet muuttamassa uuteen taloyhtiöön, kysele rohkeasti edellä mainittuja asioita muilta asukkailta, hallituksen jäseneltä tai isännöitsijältä.

Taloyhtiön talkoot yhdistävät ja erottavat
Viestintä taloyhtiössä

Liputuksen sekä muun kesäisen juhlan ja ilottelun aiheita tässä kuussa ovat:

  • Muumifaneille oiva juhlimisen aihe koittaa 9.8. jolloin vietetään Tove Janssonin päivää.
  • Mukavaa ajankulua ja viihdykettä ulkoilun merkeissä voi taas keksiä 27.8. Suomen luonnon päivänä. Miten olisi esimerkiksi koko perheen luontopäiväkirjan aloitus tai vaikka hauska luontobingo.

750 shutterstock_407951059

Lue myös muut Vuosikellon osat

Taloyhtiön vuosikello tikittää

Lähde: Kiinteistöliitto.fi

Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
1.8.2022