Viikon kysymys: Onko yhtiökokouksen päätös sitova, vaikka sitä ei lisätty yhtiöjärjestykseen?

Asunto Osakeyhtiön yhtiökokous on vuonna 2013 tehnyt päätöksen, että huoneistoissa olevat lämminvesivaraajat siirtyvät osakkaiden kunnossapitovastuulle. Päätöstä ei ole lisätty yhtiöjärjestykseen eikä siten rekisteröity Patentti ja rekisterihallitukselle. Mikä kyseisen päätöksen sitovuusvaikutus on? Sitooko ketään osakasta vai vain niitä, jotka ovat osallistuneet yhtiökokouksessa päätöksentekoon?

Kuva ShutterstockKuva Shutterstock

Vastaus:

Yhtiökokouksen päätös sitoo kaikkia osakkaita, vaikka päätöstä kustannustenjaon muuttamisesta ei olisi yhtiöjärjestykseen integroitu. Edellytyksenä tälle toki on, että päätös on syntynyt laillisessa järjestyksessä ja asunto-osakeyhtiölain mukaisesti.

Tehkää yhtiöjärjestyksen muutos nyt ja ilmoittakaa se kaupparekisteriin. On hallituksen vastuulla järjestää asia.

"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."


x66545.pagespeed.ic.fN930vUkPy (1)

Kysymykseen vastasi:

MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistölakimies
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto

Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-, ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin. Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja messuilla.

Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella 15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.

Ota tästä yhteyttä Markukseen.

Ota yhteyttä

markus-tlvio-750x1200

Kysy niin vastaamme -palvelu

Palstalla voit esittää taloyhtiöön liittyviä lakikysymyksiä, joihin JuriNetin lakimiehet vastaavat. Voit myös lukea jo esitettyjä kysymyksiä ja vastauksia. Kysymyksiin vastataan pääsääntöisesti viikon kuluessa. Kysy lakikysymys >>

Henkilökohtaisia neuvoja lakiasioissa saat jättämällä yhteydenottopyynnön >>

Tai tilaa maksuton esite: "Suhteet solmussa taloyhtiössä" >>

Tilaa uutiskirje - pysyt asioiden tasalla

Oletko vuokralainen, osakkeenomistaja tai isännöitsijä? Kiinnostavatko taloyhtiön asiat ja miten taloyhtiöitä tulisi hoitaa? Tilaa nyt viikottain ilmestyvä Omataloyhtiö-uutiskirje ja pysyt ajan tasalla siitä, mitä taloyhtiörintamalla tapahtuu.

Tilaa uutiskirje


Jätä yhteydenottopyyntö

Haluatko yhteydenoton lakimieheltä?

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
24.8.2022