Putkiremontillako energiansäästöä?

Miksi taloyhtiön putkiremontin yhteydessä kannattaa pohtia myös energiankulutuksen vähentämistä? Ja miten saavuttaa nuo energiansäästötavoitteet? Putkiremontin hankesuunnittelussa kannattaa pitää mielessä, että huoneistokohtainen vedenmittaus lisää mahdollisuuksia vaikuttaa omaan vedenkulutuksen lisäksi energian kulutukseen.

Taloyhtiössä jokaisen vedenkulutuksella on väliä: kun vettä säästyy, säästyy myös energiaa.Taloyhtiössä jokaisen vedenkulutuksella on väliä: kun vettä säästyy, säästyy myös energiaa.

Kuinka paljon vettä käytät päivässä? Vedenkulutusta on mahdotonta hahmottaa ilman luotettavaa vedenmittausjärjestelmää, jolloin vettä myös helposti tuhlaantuu jokapäiväisissä toimissa. Taloyhtiössä jokaisen vedenkulutuksella on väliä: kun vettä säästyy, säästyy myös energiaa.

Paras keino pienentää vedenkulutusta on asentaa taloyhtiöön vedenmittausjärjestelmä, joka seuraa vedenkulutusta huoneistokohtaisesti. Kun vedenkulutusdata on jatkuvasti saatavilla, seuranta on helppoa ja myös omien kulutustottumusten muutokset ovat selvästi nähtävissä. Vedenkulutusdatasta hyötyy niin asukas, taloyhtiö kuin isännöitsijäkin.

Vedenkulutuksella on väliä

Verton vedenkulutusdatan mukaan päivittäinen vedenkulutus voi olla kaikkea 50 litrasta aina 1 000 litraan henkilöä kohti vuorokaudessa. Jokaisella suomalaisella on omia käyttötottumuksia muuttamalla mahdollisuus vähentää vedenkulutustaan merkittävästi ilman että elämänlaatu heikkenee.

Verton vedenmittausjärjestelmän avulla veden keskikulutus voi pienentyä jopa 30 %. Kun vedenkäytöstä maksetaan kiinteän vesimaksun sijaan oman kulutuksen perusteella, vettä aletaan käyttää säästeliäämmin. Samalla säästyy energia ja selvää rahaa.

Kysy Verton vedenkulutustiedon asiantuntijalta Merja Lindelliltä lisää putkiremonttiwebinaarissa 29.9.2022. Ilmoittaudu webinaariin nyt!

Merja LindellMerja Lindell

Ilmoittaudu tästä linkistä!

Lue lisää Verton energiansäästöratkaisuista osoitteessa www.verto.fi.

Heräsikö kysyttävää?


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
12.9.2022