Kaksi erilaista taloyhtiön tarinaa sähköautojen latausratkaisuista

Sähköautojen lataamisessa taloyhtiössä on syytä ottaa huomioon yhdenvertaisuus, eli kaikilla autopaikoilla tulee olla mahdollisuus ladata ajoneuvoa niin että virtaa riittää kaikille. Lisäksi tulee varmistua siitä, että latauskulut kohdistuvat lataajalle ja latauskulujen laskutus on helppoa.

Plugit palvelee kaiken kokoisia taloyhtiöitä sähköautojen latausratkaisuja hankittaessa.Plugit palvelee kaiken kokoisia taloyhtiöitä sähköautojen latausratkaisuja hankittaessa.

Kun latausratkaisu on suunniteltu ja toteutettu huolellisesti, itse lataaminen on helppoa ja vaivatonta. Plugit Finland on lataamisen asiantuntija joka tuntee teknisen puolen sekä lataajien tarpeet. Kun rakennetaan kerralla kestävä latausratkaisu, taloyhtiön ei tarvitse murehtia tulevasta.

Kiinnostaako, miksi latausratkaisu kannattaa tehdä kerralla kuntoon, ilman väliaikaisia virityksiä?

LUE ARTIKKELI

1. Näin latausratkaisu tehtiin pienelle taloyhtiölle

Viidestä paritalosta muodostuvan Asunto Oy Vantaan Tähtikaaren syyt latausratkaisun hankkimiseksi olivat selvät: Kiinteistön arvon säilyttäminen sekä sähköverkon tuominen nykypäivään niin, että kaikilta kymmeneltä autopaikalta voidaan ladata sähköautoa tai hybridiä.

Jokainen latauslaite kaapeloitiin suoraan kunkin huoneiston sähkömittarille, eli lataussähkön kustannukset ohjautuvat automaattisesti osakkaan asunnon sähkölaskulle.

Latausjärjestelmä on suunniteltu niin, että koko kiinteistön sähkönkulutusta seurataan reaaliaikaisesti. Mikäli sähkönkulutus on suurta, latauslaitteet alentavat automaattisesti lataustehoa. Kun sähkönkulutus laskee esimerkiksi yöaikaan, latausteho nousee.

Asennusprojekti kesti kaikkineen viisi päivää. Projekti sisälsi myös asfaltin avaamisen, kaapeleiden viennin maan alle ja asennukset latauslaitteille. Laturit sijaitsevat autokatoksessa, joka on hyvä paikka lataukselle sen suojaisuuden ansiosta.

Lämmitystolpat ovat jokaisella autopaikalla vielä käytettävissä, mutta autoja niistä ei ladata, vaan ne on tarkoitettu edelleen polttomoottoriautojen moottori- ja sisätilalämmitykseen.

Plugit sähköauton latausratkaisu taloyhtiöön-900x900

Projektin alkaessa vuonna 2020 taloyhtiössä oli yksi ladattava auto. Noin puolitoistavuotta myöhemmin ladattavien autojen määrä oli jo kolme. Kun yhtiön osakas jatkossa haluaa vaihtaa autonsa ladattavaan hybridiin tai täyssähköautoon, latausjärjestelmän laajentaminen käy asennetun latausvalmiuden ansiosta helposti.

Lue koko referenssitarina >>

2. Näin latausratkaisu tehtiin suurelle taloyhtiölle

Plugit sähköisti Helsingin Vallilassa sijaitsevassa Konepajan alueella kymmeniä taloyhtiöitä ja satoja autopaikkoja. Plugit Finland valittiin toimittajaksi kokonaisvaltaisen toimituksen ja sopivan palvelukonseptin ansiosta. Taloyhtiöt toteuttivat infran hankinnan yhteisprojektina ja kustannukset jaettiin yhtiökohtaisesti autopaikkojen suhteessa. Plugit Finland oli ylivoimaisesti paras vaihtoehto toimituksen kokonaisvaltaisuuden sekä palvelukonseptinsa ansiosta.

Hanke hyväksytettiin jokaisen yhtiön yhtiökokouksessa erikseen. Niinpä konseptin piti olla selkeä, jokaisen ymmärrettävissä ja hyväksyttävissä. Lisäksi maksujen tuli kohdistua oikein. Yhtiöt hakivat hankkeelle ARAn tuen ja veloittivat loppuosan kaikilta autopaikkaosakkailtaan tasan jaettuna.

Jotta lataaminen saatiin toteutettua, latausratkaisuun sisällytettiin sähkönjakelun, latauspisteiden toimittamisen ja käyttökustannusten kohdistamisen lisäksi muut operointipalvelut muun muassa

  • tiedonsiirto
  • etäohjaus
  • energian hankinta
  • käytön laitekohtainen mittaus
  • laskutuspalvelu

Lisäksi haluttiin turvata koko järjestelmää koskevat ylläpito-, tuki- ja asiantuntijapalvelut yhdestä paikasta.

Kokonaistoimitus luotettavalta toimittajalta kiinteällä hinnalla oli ainoa järkevä mahdollisuus toteuttaa tällainen hanke. Plugit toimitti kaiken tarvittavan asennettuna ja tuottaa jatkossa järjestelmän toimivuuden kannalta keskeiset palvelut, kuten ylläpidon ja asiakaspalvelun.

Lue koko referenssitarina >>

Plugit kartoittaa sähköautojen lataustarpeet

Aloitamme hankkeen aina kiinteistön kartoituksella Kartoituksessa selvitetään lataustarpeet, sähkötekniset resurssit ja lataamisen eri toteutustavat. Se antaa tarvittavat lähtötiedot hankkeen aloittamiselle.

Haluatko kartoittaa taloyhtiösi tarpeet? Nopea nettikartoitus opastaa sinut alkuun siinä, minkälaiset asiat vaikuttavat latausratkaisuun. Alla olevalla lomakkeella voit myös tilata taloyhtiöösi veloituksettoman latauskartoituksen paikanpäällä.

Tee nopea nettikartoitus >>


Tilaa veloitukseton sähköauton latauskartoitus


Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
18.11.2022