• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiönetillä selvää säästöä asukkaille

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö DNA Oy
Julkaistu 23.01.2023Päivitetty 04.09.2023
20231_80680.jpg

Nettitarpeet vaihtelevat asunnosta toiseen. DNA taloyhtiösopimus mahdollistaa kaikille edullisen perusnopeuden.

On itsestäänselvyys, että taloyhtiö pitää huolta, että kiinteistössä on sähköä ja vettä. Samaan aikaan sopivan netin löytäminen jätetään usein asukkaiden huoleksi. Sen takia moni maksaa netistä huomattavasti enemmän, kuin olisi pakko.

Tolkkua asumiskustannuksiin

Inflaatio ja nouseva sähkön hinta on ajanut monen tilanteeseen, jossa pienikin säästö on kotiinpäin. DNA Netti taloyhtiösopimuksella mahdollistaa asukkaille merkittävää säästöä asumiskustannuksissa.

Esimerkiksi 400 megan nettiliittymä maksaa asukkaalle 21,90 €/kk kun käytössä on taloyhtiösopimus. Ilman sopimusta sama yhteys maksaisi 44,99 €/kk. Toisin sanoen kuluja saa leikattua viihtyvyydestä tinkimättä.

Netti, joka sopii kuin nenä päähän

Yhden katon alle mahtuu monenlaista väkeä. Yksi surffaa satunnaisesti, toinen striimaa suoratoistoa 4K-laadulla. Niinpä myös nettitarpeet vaihtelevat asunnosta toiseen.

DNA Nettiin taloyhtiösopimuksella kuuluu aina perusnopeus (esimerkiksi 25 megaa), joka sisältyy vuokraan tai vastikkeeseen. Sen päälle jokaiseen asuntoon on tilattavissa lisänopeutta edulliseen hintaan, aina 1000 megaan asti.

Taloyhtiösopimuksen ansiosta lisänopeus on parhaimmillaan yli 50 % halvempi kuin vastaava nettiliittymä ilman taloyhtiösopimusta. Siispä asukkaat voivat valita itselleen sopivan nopeuden järkevään hintaan, eikä kukaan maksa turhasta.

Pelkkä sopimuksen päivittäminen voi riittää

DNA:n nettipalvelut käyttävät kaapeli-, ethernet- tai kuituverkkoa. Jos taloyhtiössä on jo käytössä DNA Kaapeli-TV sopimus, kiinteistön tekniikka on ajan tasalla myös taloyhtiönettiä varten. Silloin netin hankkiminen käy helposti nykyistä sopimusta päivittämällä.

Asian edistämiseksi tarvitaan vain yhtiökokouksen enemmistöpäätös.

Jos sen sijaan puuttuva tekniikka täytyy rakentaa, operaattori vastaa siitä aiheutuvasta työstä. Taloyhtiölle ei koidu ylimääräistä vaivaa tai kuluja.

Nettiyhteyden saa usein myös sellaisiin taloyhtiöihin, joihin kiinteä verkko ei ylety. Saatavuudelle ei ole merkitystä sillä, onko yhteyden loppupää valokuitua vai kaapelitelevisiolle tehty koaksiaalikaapeli; sama nopeus saadaan molemmilla. Samat nopeudet saadaan myös riippumatta siitä, onko taloyhtiön sisäverkko valokuitua vai antennikaapelia.

Olisiko aika nostaa nettiasiat tapetille taloyhtiössäsi?

DNA Netti taloyhtiöille on järkevä ja kustannustehokas tapa saada koko taloyhtiö nettiin samanaikaisesti. Valittavana on kattava valikoima netin eri nopeuksia.

DNA:lta saat taloyhtiöllesi yksilöllisen tarjouksen, jonka voit esitellä seuraavassa yhtiökokouksessa, ilman mitään sitoumuksia.

Info

Info

Sinua voisi kiinnostaa lukea myös:

DNA Oy
Remontti
netti
taloyhtiönetti
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20226_78521.jpg
Puhelu ei kuulu kunnolla matala­energiatalossa: Mikä avuksi?
Matalaenergiatalo takaa säästöjä energian kulutukseen, mutta energiatehokkuuden mahdollistavat rakenteet voivat samalla aiheuttaa harmaita hiuksia puheluiden kuuluvuuden kanssa. Sama ongelma saattaa tulla, kun taloon vaihdetaan uudet ikkunat. Kellarissa puhelut eivät koskaan ole kuuluneetkaan, saatikka väestönsuojassa.
20225_78302.jpg
Tuntuuko joskus siltä, että kotisi nettiyhteys ei tahdo riittää kaikkeen?
Tuntuuko joskus siltä, että kotisi tai mökkisi nettiyhteys ei tahdo riittää kaikkeen? Ei ihme, sillä tarpeet voivat kasvaa sitä mukaa, kun tekniikka kehittyy, perheessä kasvaa uusia ja innokkaita netinkäyttäjiä, uusia näppäriä palveluita avautuu ja muutenkin tavat ottaa netistä ilo irti monipuolistuvat. Se mikä on joskus riittänyt, ei yhtenä päivänä enää ole ollenkaan tarpeeksi.Yleensä videokuvan katsominen paljastaa, ettei nettiyhteys vastaa omia käyttötapoja. On todella ärsyttävää, jos videon katselu pätkii.
20223_77220.jpg
Miten sujuvoitat taloyhtiön viestintää?
DNA pyysi isännöitsijöiltä viime syksynä palautetta, mistä taloyhtiöihin liittyvästä asiasta halutaan kuulla lisää. Esitettyyn kysymykseen tuli eniten vastauksia aiheesta asukastiedottaminen taloyhtiöissä. Jos taloyhtiössä halutaan tehostaa toimintaa, tärkeässä osassa on nimenomaan viestintä ja sen sujuvuus. Miten osallistut taloyhtiön toimintaan, jos et edes tiedä mitä taloyhtiössä on meneillään?
kesäkuvassa eri värisiä kerrostaloja vierekkäin ja välissä vihertäviä puita
Asiantuntevaa neuvontaa taloyhtiöpäättäjille: Tutustu Pinkkiin oppaaseen
Digitaaliset palvelut, taloyhtiönetti, laajakaista, älylämmitys, tietoturva ja monet muut asiat askarruttavat nykyisiä taloyhtiöpäättäjiä. Taloyhtiöt kohtaavat jatkuvasti haasteita pyrkiessään tarjoamaan asukkailleen nykyaikaista ja toimivaa digitaalista asumiskokemusta.Ilmaiseksi ladattava DNA:n Pinkki opas taloyhtiöille on suunniteltu vastaamaan näihin tarpeisiin, tarjoten kattavan katsauksen palveluihin ja ratkaisuihin, jotka voivat tehdä taloyhtiöiden arjesta entistä sujuvampaa.
parisunta istuu sohvalla ja katselee televisiota
Yhdellä laitteella helposti upea äänimaailma kotisohvallesi
Televisioiden omat kaiuttimet jättävät usein toivomisen varaa äänentoiston laadussa. Hyvän televisioäänen saavuttaminen vaatii usein tarkkaa harkintaa ja mahdollisesti ylimääräisiä laitteita, sillä televisioiden omat kaiuttimet ovat rajallisia monipuolisessa äänentoistossa. Hyvään äänentoistoon pyrkiminen saattaa vaatia useitakin erilaisia osia ja niiden lisäosia sekä rahaa.
202212_80500.jpg
Miten taloyhtiö­päättäjät voivat vaikuttaa asumisen kustannuksiin?
Asumisen kustannukset, samoin kuin rakentamisenkin, ovat nousseet voimakkaasti ja moni taloyhtiö miettii lisävastikkeen perimistä. Nopeita säästöjä lämmityskuluihin ei löydy enää suurista remonteista tälle lämmityskaudelle. Huomattavasti ketterämpi vaihtoehto saada lämmityskustannukset kuriin löytyy älyteknologiasta.Samanaikaisesti energiakulujen kasvaessa monissa taloyhtiöissä joudutaan varautumaan myös kasvavaan korjaustarpeeseen. Suomalaisissa asuinrakennuksissa korjausvelka hipoo VTT:n arvion mukaan jo 10 miljardia euroa. Tuleviin remontteihin on hyvä varautua kaikenlaisella säästämisellä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton