• Etusivu
  • LVI

Älykkäästi toimiva vedenmittauspalvelu

Ehkäisee kiinteistövahinkoja ja tuo säästöä vakuutusmaksuihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 03.03.2023Päivitetty 28.06.2023
20233_80997.jpg

Älykkäästi toimiva vedenmittausjärjestelmä seuraa vedenkulutusta niin päävesimittarista kuin tilakohtaisesti ja reagoi vedenkäytön poikkeamiin välittömästi.

1,7 litraa minuutissa ja 1000 euroa kuukaudessa – huomaamatta jääneen vesivuodon hintalappu on suuri sekä taloyhtiölle että ympäristölle. Nykyteknologiaa hyödyntävä vedenseurantapalvelu säästää taloyhtiöiden aikaa ja rahaa vaihtamalla vuotojen manuaalisen etsimisen automaattisiin hälytyksiin.

Pienikin vesivuoto on ikävä vieras, joka osuu jossain vaiheessa lähes jokaisen taloyhtiön kohdalle. Vesitehokkuusyhtiö Smartvattenin mukaan jopa 50 %:ssa asuinrakennuksista koettiin pelkästään vuoden 2022 aikana vähintään yksi vuoto.

Ajatus vesivuodosta voi tuoda äkkiseltään mieleen tulvivan lattian, mutta todellisuudessa vain osa vuodoista on havaittavissa paljaalla silmällä. Vaikka kaikkien vuotojen syntymistä ei voida estää, niiden aiheuttamat vahingot on mahdollista välttää parhaimmillaan kokonaan, kun käyttöön otetaan vedenkulutusta jatkuvasti seuraava ja vuodoista välittömästi hälyttävä vedenmittausjärjestelmä.

Ajatus vesivuodosta voi tuoda äkkiseltään mieleen tulvivan lattian, mutta todellisuudessa vain osa vuodoista on havaittavissa paljaalla silmällä.
Ajatus vesivuodosta voi tuoda äkkiseltään mieleen tulvivan lattian, mutta todellisuudessa vain osa vuodoista on havaittavissa paljaalla silmällä.

Vuotohälytys saavuttaa huoltohenkilökunnan välittömästi

Vedenkulutusta ja vuotoja seurataan taloyhtiöissä edelleen pitkälti manuaalisesti, mikä hidastaa olennaisesti ongelmatilanteisiin reagoimista. Esimerkiksi nuppineulan pään kokoinen reikä WC-istuimessa voi valuttaa vettä hukkaan useita litroja minuutissa ja jäädä tästä huolimatta huomaamatta sekä asukkaalta että huoltohenkilökunnalta. Toisinaan vesi ehtii valua rakenteisiin asti ja saada siten aikaan paitsi suuren vesilaskun, myös mittavat kiinteistövahingot korjauskustannuksineen.

Helppokäyttöisen vedenmittauspalvelun tuoma turva on taloyhtiöille edullinen.
Helppokäyttöisen vedenmittauspalvelun tuoma turva on taloyhtiöille edullinen.

Älykkäästi toimiva vedenmittausjärjestelmä seuraa vedenkulutusta niin päävesimittarista kuin tilakohtaisesti ja reagoi vedenkäytön poikkeamiin välittömästi. Nykyaikaisen vaihtoehdon manuaaliselle seurannalle tarjoava järjestelmä linkittyy suoraan pilvipalveluun, jolloin tieto vuodosta saavuttaa huoltohenkilökunnan automaattisesti. Näin huoltotyöt voidaan aloittaa ilman viiveitä ja ennen suurien vahinkojen syntymistä.

Selvää säästöä vakuutusmaksuihin

Vedenkulutuksen seurantaan perustuvien vuotohälytyksien hyödyt eivät rajoitu ainoastaan kiinteistövahinkojen ehkäisemiseen, vaan palvelun avulla voidaan vaikuttaa myös taloyhtiön vakuutuksien hintaan. Entistä useampi vakuutusyhtiö huomio vesivuotohälyttimet kiinteistöjen vakuutusmaksua tai omavastuuosuutta alentavana tekijänä, ja huojennuksien voidaan odottaa yleistyvän sitä mukaa, kun vuotohälyttimien käyttö kasvaa.

Helppokäyttöisen vedenmittauspalvelun tuoma turva on taloyhtiöille edullinen. Palvelun elinkaarikustannukset ovat matalat, sillä se alkaa maksamaan itseään takaisin heti ensimmäisen vuodon havaitsemisen jälkeen ja tuo säästöjä niin osakkaiden kukkaroille ja huoltohenkilökunnan työaikaan – puhumattakaan maailman ehtyvistä vesivarannoista, joiden vaaliminen on jokaisen taloyhtiön vastuulla.

Lue lisää vesitehokkuuspalvelusta

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
LVI
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20204_64039.jpg
Miten liiallista vedenkulutusta voisi estää tai edes vähentää?
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.
201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
Jarno Virtanen
Putkiremontti siirtyi ja lämmitys alkoi toimia – kaksi taloyhtiötä kertoo vedenkäsittelyn vaikutuksista
Useissa taloyhtiöissä putkiremontti tulee ensimmäisenä mieleen, kun putkistot ovat tulossa tiensä päähän, lämmitys toimii epätasaisesti tai putkistoissa ilmenee esimerkiksi vuotoja. Kaksi taloyhtiötä ja tutkija kertoo miten vedenkäsittelyllä nanokuplien avulla voi olla niin tehokas apu ja ratkaiseva vaikutus putkistoihin.
202111_73691.jpg
Pieni ja helposti tyhjennettävä mökkivaraaja viimeisteli kesämökin remontin
Merikarvialle meren äärelle 1970-luvulla rakennettu hirsimökki on saanut vuosien varrella lisää mukavuuksia. Tuorein remontti toteutettiin viime kesänä, jolloin keittiö päivitettiin uusilla kalusteilla ja astianpesukoneella. Samalla myös lämminvesivaraaja vaihdettiin uuteen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton