Helppoutta ja tehokkuutta taloyhtiön kevättalkoisiin
Henkilönostimet lisäävät turvallisuutta

Kevättalkoot kokoavat yhteen taloyhtiön asukkaat hoitamaan yhteistä omaisuutta, vaikka useimmilla taloyhtiöillä onkin palkattu kiinteistönhuoltofirma hoitamassa taloyhtiön tarvitsemia palveluja. Talkoot tuovat kustannussäästöä, mutta usein ne ovat mukava tapa pitää yllä yhteishenkeä.

janneniska henkilönostimet avuksi taloyhtiön talkoisiin-1920x10

Varmista talkoolaisten turvallisuus

Haravoinnin ja yleisen siistimisen lisäksi talkoihin kuuluu usein pensasaitojen leikkaamista, puiden oksien katkomista ja kiinteistön kunnon kannalta olennaista rännien puhdistamista. On tärkeää, että taloyhtiöllä on talkoovakuutus, mutta vieläkin tärkeämpää olisi hankkia kunnon apuvälineet, joilla työ sujuu helposti ja huolettomasti.

Monet pienetkin asiat edellyttävät työskentelyä, jota ei voi tehdä maasta käsin. Tikkailla voidaan saada hieman ulottuvuutta lisää, mutta tikkailla työskentely ei ole suositeltavaa eikä turvallista. Työterveyslaitoksen mukaan tikkailla työskentelyssä on suuri tapaturmariski, ja niiden turvalliseen käyttöön tulee kiinnittää erityistä huomiota. Esimerkiksi A-tikkailta ei saa tehdä töitä, joissa vaaditaan suurta voiman käyttöä. Nojatikkaat ovat yleisimpiä tikastapaturmien aiheuttajia ja siksi niitä ei saa lainkaan käyttää työmailla työalustana.

Talkoita järjestetään yleensä iltaisin ja viikonloppuisin, joten Janneniskan kalusto onkin vuokrattavissa arkipäivien lisäksi myös illaksi tai viikonlopuksi. Kun henkilönostin sitten päätetään vuokrata, kannattaa miettiä, mihin kaikkeen sitä voi hyödyntää. Esimerkiksi korkean pensasaidan leikkaaminen ei välttämättä edellytä nostimen käyttöä, mutta sen avulla päästään optimaaliseen työskentelykorkeuteen, työ helpottuu ja on miellyttävämpää tehdä. Henkilönostimen käyttöön ei tarvita aikaisempaa kokemusta, sillä Janneniska antaa käytönopastuksen jokaiselle vuokraajalle, oli kyseessä yksityinen henkilö tai esimerkiksi kiinteistöhuolto.

Henkilöautokortti riittää jo pitkälle

Henkilönostin on kätevä ja ulottuvuudeltaan erinomainen apu monissa korkealle pääsyä edellyttämissä töissä. Henkilöauton ajamiseen oikeuttavalla B-ajokortilla voi käyttää henkilönostinta, jolla voidaan saavuttaa jopa 29 metrin työskentelykorkeus.

Henkilönostinta ei tarvitse saada ajettua aivan työskentelypaikan viereen, sillä suurin sivu-ulottuma on noin 16 metriä. Autoa ei siis tarvitse ajaa esimerkiksi pihanurmikolle ja vaikeakulkuisilla paikoillakin pääsee usein riittävän lähelle henkilöautokorttia edellyttävällä henkilönostimella.

Pienempiäkin vaihtoehtoja tietysti löytyy, jos suuria sivuttaisulottuvuuksia ei tarvita.

janneniska henkilönostimet-1080x1080

Kiinteistöhuollossa henkilönostin on tärkeä työväline

Pääkaupunkiseudulla toimiva Braleva Oy tarjoaa taloyhtiöille monipuolisesti palveluja sekä isännöintiin että kiinteistöhuoltoon. Kiinteistönhuollon puolella Bralevalla toimii noin 40 kiinteistönhoitajaa. Yritykseltä löytyy omaakin nostokalustoa, mutta Janneniskalta haetaan aina tarvittaessa apua.

ꟷ Nostolava-autoissa omalla kalustolla päästään 7 metriin ja tarvittaessa haetaan Janneniskalta apua, jos ulottuvuutta tarvitaan enemmän, kertoo kiinteistönhoitaja Tom Nyholm Bralevalta.

Bralevalla on hoidettavana lukuisia taloyhtiöitä, sekä kerros- että rivitaloja. Myös talkoot ovat tuttuja.

janneniska henkilönostimet sopivat vaikka taloyhtiön talkoisiin

ꟷ Taloyhtiöiden talkoita järjestettäessä, meitä tilataan välillä avuksi. Erityisesti kaivataan nostolava-autoa ja sen käyttäjää. Tarpeen mukaan käytämme omaa kalustoa tai tilaamme Janneniskalta taloyhtiön puolesta sopivan henkilönostimen, Nyholm kuvailee.

Taloyhtiön käyttöön voi vuokrata henkilönostimen myös suoraan Janneniskalta. Vuokraukseen sisältyy käyttöopastus. Tärkeää on löytää henkilönostimelle hyvä paikka. Auto pitää asemoida suoraan, jotta nostokoria voidaan käyttää. Tämän jälkeen laite tekee tasauksen automaattisesti ja käyttäjän vastuulle jää tarkastus, että laite on tasattu.

Janneniskalta saa myös apua sopivan kaluston valintaan, kunhan tiedetään mitä kaikkea sillä on tarkoitus tehdä ja kuinka paljon tilaa ja etäisyyttä tarvitaan.

Mihin kaikkeen henkilönostinta tarvitaan?

Henkilönostimelle löytyy yllättävän usein tarvetta. Rännien puhdistus on hyvin tyypillinen työ, johon sitä käytetään. Pihavalaisimet ovat usein korkealla ja pylväsvalaisimet käytännössä edellyttävät aina henkilönostimen käyttöä, sillä työturvallisuuden takia tikapuiden käyttö ei ole tällöin mahdollista.

ꟷ Led-lamppuja ja -valaisimia vaihdetaan paljon ihan energiansäästön takia, Nyholm kertoo. Vähän harvinaisempaa on sitten lipputankojen nuppien tai narujen vaihdot. Lipputanko voidaan myös kaataa huolto- ja korjaustoimenpiteitä varten, mutta aina ei ole riittävästi tilaa kaatamista varten.

Ulkoventtiilien tarkistukset ja huollot tehdään myös pääsääntöisesti nostimen avulla.

ꟷ Meillä on yleensä tapana kartoittaa useampia nostolava-autoa henkilönostimia vaativia töitä ja niitä sitten yhdistellään. Näin säästyy meillä aikaa ja taloyhtiölle tulee vähemmän kustannuksia, Nyholm luonnehtii. Akuutit työt tietenkin tehdään niin nopeasti, kun ne sitä vaativat. Tällöinkin voidaan kiireellisen työn yhteydessä tehdä muitakin nostinta vaativia asioita, hän jatkaa.

Puiden karsinta ja myrsky- tai lumikuormavaurioiden korjaaminen edellyttää usein henkilönostimen käyttöä. Ahtaissa paikoissa myös puiden kaataminen voi olla vaikeaa tai mahdotonta, mutta henkilönostimen avulla päästään turvallisesti riittävän ylös ja puu voidaan tällöin katkoa latvasta alkaen.

Vältä putoavien oksien aiheuttamat vahingot

Oksien putoaminen tai puiden kaatuminen auton päälle korvataan yleensä auton kaskovakuutuksesta. Jos kuitenkin todetaan, että puu tai oksa on laho, voi vastuu olla myös taloyhtiön. Jotta koko tilanteelta vältytään, pysäköintialueen ja mahdollisesti ajoradan läheisyydessä olevien puiden kuntoa kannattaa tarkkailla ja vaarallisen näköiset oksat kannattaa karsia pois.

ꟷ Edellistalvena putoili poikkeuksellisen paljon männyn oksia, muistelee Nyholm. Syynä saattoivat olla suuret vaihtelut leudon ja kovan pakkaskelin välillä. Parkkialueiden lähistöltä mäntyjen oksistoa karsitaan tyypillisesti noin neljän metrin korkeuteen asti.

Miksi Janneniska on hyvä valinta?

ꟷ Janneniskan kalusto on hyvää ja palvelu toimii hienosti. Tarvittava kalusto saadaan nopeasti käyttöön. Meillä toki on etuna, että yksi Janneniskan toimipisteistä löytyy myös läheltä ja on etu sekä meille, että asiakkaillemme. Nostolava-autoista useimmin käyttämämme lienee JN29, johon riittää vielä B-kortti, Nyholm kertoo.

Janneniska vuokraa niin yksityisille kuin yrityksillekin!

Jos sinulla on tarve henkilönostimelle ja haluat itse ryhtyä töihin, niin ole yhteydessä ja katsotaan sinun tarpeisiisi sopiva henkilönostin.

OTA YHTEYTTA

TUTUSTU KALUSTOON


JN13 Nostolava-auto haastaviin nostopaikkoihin

Neliveto, jolla liikut ketterästi piha-alueella ja pääset hankalakulkuisiin paikkoihin. Erinomainen kiinteistön huoltotöissä.

  • Lipputangon narujen tarkistus
  • Korkeiden pensaiden leikkaus
  • Lamppujen vaihto

JN23 Pohjolan oloihin tehty

Pitkän ulottuman ansiosta nostin voi olla kauempana kohteesta.

  • Puiden leikkaukset ja oksien karsiminen
  • Rännien puhdistaminen

JN24 – UP and OVER

Sopii hyvin kiinteistöjen sisäpihatöihin. Matalan ajokorkeuden ansiosta pääset ahtaisiin porttikongeihin ja muihin haasteellisiin nostopaikkoihin.

  • Katon pesu ja tarkistus
  • Savupiiput
Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
9.3.2023