• Etusivu
  • Remontti

Taloyhtiön siisti ja toimiva jätteidenkeräys

Rakentajan toimitus
Julkaistu 15.10.2010
201010_23436.jpg

Syväkeräys hyödyntää säiliön pystysuuntaista muotoa, jolloin kaksi kolmasosaa säilöstä jää maanpinnan alapuolelle.

Molokin syväkeräysjärjestelmä on kehitetty ympäristöasiat huomioon ottavasta näkökulmasta. Syväkeräyksen keskeinen ajatus on hyödyntää pystysuuntainen muoto, jolloin kaksi kolmasosaa säilöstä jää maanpinnan alapuolelle. Ratkaisu mahdollistaa perinteiseen jätehuoltoon verrattuna mm. huomattavasti paremman keräyskapasiteetin, pidentyneet tyhjennysvälit, hygieenisemmän ympäristön, helpomman säiliöiden sijoittelun sekä ennen kaikkea taloyhtiötä miellyttävän keräystavan.

Lisää Molok-syväkeräysjärjestelmistä...

Taloudellinen

Molok-syväkeräysjärjestelmä vähentää kuljetuskustannuksia johtuen korkeasta keräyskapasiteetista. Jätteen punnitus on helppoa ja tarkkaa nostosäkin tyhjennyksen yhteydessä. Molok toimii tehokkaasti taloyhtiön keräyspisteena ja on tuotteena kestävä sekä pitkäikäinen.

Tilaa säästävä

Pystysuora keräystapa säästää maanpäällistä tilaa antaen jopa 4-5 kertaa suuremman kapasiteetin pintaastioihin verrattuna. Keräysastiat voidaan sijoittaa taloyhtiön ehdoilla joka mahdollistaa piha-alueiden muita käyttötiloja. Muotoilunsa ansiosta Molok sopii esteettisesti kaikkialle.

Hygieeninen

Täyttöluukku on kevyt, helppokäyttöinen ja itsestään sulkeutuva. Tuuli ja eläimet eivät pääse levittämään roski ympäristöön. Nostosäkki tyhjennetään pohjan kautta, jolloin täyttöluukun alue pysyy puhtaana. Pystysuorassa keräystavassa vanhinjäte on aina pohjimmaisena. Maaperän viileys hidastaa bakteeritoimintaa ja minimoi hajun muodostuksen.

Turvallinen

Molok-syväkeräysjärjestelmä on turvallinen niin käyttäjälle kuin tyhjentäjällekin. Täyttöluukun lukitis lisää entisestään käyttöturvallisuutta alentaa palon syttymisvaaraa.

201010_23438.jpg

BioSystem - Siisti ja helppo vaihtoehto orgaanisen jätteen keräykseen

Säiliössä on n. 750 litran tila kiinteälle jätteelle ja 50 litran nestesäiliö.
Säiliössä on n. 750 litran tila kiinteälle jätteelle ja 50 litran nestesäiliö.

Molokin kehittämä siisti ja tehokas menetelmä biojätteen keräykseen. 1,3 kuution säiliöön asennetaan nostosäkin tilalle erityisesti biojätteen keräilyyn kehitetty kovasäiliö.

Säiliössä on n. 750 litran tila kiinteälle jätteelle ja 50 litran nestesäiliö, johon biojätteestä puristuva neste valuu rei'itetyn välipohjan läpi. Neste tyhjentyy jokaisella tyhjennyskerralla.

Molok BioSystem-säiliöön on kehitetty kompostoituva maissitärkkeluksestä valmistettu kertakäyttöinen sisäsäkki, joka pitää järjestelmän siistinä.

Kohteelle sopiva ja yksilöllinen kokonaisuus laajasta valikoimasta

Molok Oy:n tarjoamien tuotteiden avulla taloyhtiön jätteidenkeräyspiste räätälöidään kutakin käyttötarkoitusta vastaavaksi. Perussäiliötä on saatavilla aina 300 litrasta 5000 litraan, verhoiluvaihtoehtoja tarjolla on kuusi erilaista. Tarpeen mukaan säiliöt voidaan varustaa lisäksi paristonkeräyslaatikolla, auki/kiinnipitosalvalla sekä lukitusjärjestelmällä.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

202110_72941.jpg
Harva taloyhtiö tekee lämmitys­järjestelmän perusteellista kartoitusta
Yleinen soitto isännöitsijälle on: "Patteri on kylmä ja jotain pitäisi tehdä". Hyvin usein asialle myös tehdään jotain, mittaamatta ensin huoneiston varsinaista lämpötilaa. Asukas onkin saattanut vain mieltää patterin vialliseksi, vaikka termostaatti on toiminut aivan oikein. Huoltomies lähtee säätämään lämmönjakokeskusta. Näin säätämällä aiheutetaan ongelma toisaalle, jota taas korjataan uudelleen ja uudelleen.– Taloyhtiöissä tehdään valitettavan harvoin lämmönjakokeskuksen laitteiden ja säätöjen tarkistuksia, kertoo Wattisen lämmityksen asiantuntija Markku Salmela. Ei olekaan ihme, että DNA:n 2020 teettämässä kyselytutkimuksessa yli puolet suomalaisista kerrostaloasukkaista raportoi ongelmista asuntonsa lämmityksessä.
202211_80320.jpg
Onko osakkaalla oikeus valita urakoitsija itse?
Liittyen kosteusvaurioon, jonka kuivatuksen/korjauksen rakenteiden osalta katsotaan kuuluvan taloyhtiölle ja pintakorjausten, kuten seinän ja keittiön sokkeleiden paikkaus purkamisen ja kuivatuksen jälkeen, kuuluvan osakkaalle.Onko osakkaalla oikeus valita itse urakoitsija tekemään korjaukset, joiden kustannukset kuuluvat osakkaalle itselleen? Voiko isännöitsijä osakasta kuulematta tilata urakoitsijan tekemään ko. korjaukset ja sen jälkeen laskuttaa osakasta?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Kuka on vastuussa hoitamattomista kiinteistön lumitöistä? Kenelle se sakko kirjoitetaan?
Viimeisimmän lumimyräkän jälkeen on sekä pelastuslaitos että poliisi puuttunut Helsingin rakennusviraston laiminlyönteihin katualueiden hoidossa. Nyt tänä aamuna 5.12.2012 oli kaupunki aurannut mm. Kallion alueella katuja ja aiheuttanut kadunvarteen pysäköidyille autoilijoille aamu jumpan. Autojen sivulla oli noin 0,50 – 0,80 m kovan lumen valli jota oli hyvin vaikea poistaa. Muutamien autojen kylkiin oli jopa tullut lumilohkareista naarmuja. Nyt kaupunki on aurannut lumet kiinteistöjen vastuulle. Odotettavissa on, että kaupunki vaatii nyt kiinteistöjä poistamaan ko. vallit. Kiinteistöt ovat hoitaneet oman osuutensa jokseenkin hyvin, mutta kaupunki ei. Kuitenkin uutisen mukaan kaupunki alkaa sakottaa kiinteistöjä hoitamattomista lumitöistä. Toivottavasti poliisi käyttää "kaupunkilaista järkeä" laatiessaan sakkoja kiinteistöille. Muuten kysymys on siitä onko hoitamattomasta kiinteistön lumitöistä vastuussa taloyhtiön hallitus, isännöitsijä vai taloyhtiön huoltoyhtiö. Kenelle se sakko kirjoitetaan?
201510_44643.jpg
Parvekelasitus säästää ylimääräisiltä lumitöiltä
Lasitettu parveke lisää kerrostalohuoneiston arvoa sekä sen käyttömahdollisuuksia. Lasituksella terassista saa pienellä vaivalla suojaisan ja rauhallisen tilan.Lasittamattomalle parvekkeelle vesi ja lumi satavat suoraan ja jäävät rasittamaan parveketta. Pahimmassa tapauksessa vesien ja sulaneen lumeen poistoon tarkoitettu putki voi tukkeutua tai jäätyä ja satanut lumi ja vesi jäävät kellumaan terassin lattialle aiheuttaen suurta vahinkoa parvekkeen rakenteille.Tilaa maksuton esite!
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Kosteusvaurio asunnossa, taloyhtiö ei toimi - mitä tehdä?
Olen tehnyt ilmoituksen kosteusvauriosta makuuhuoneen päätyseinästä. Taloyhtiö teetätti tutkimukset ja vieläkään ei ole alettu tekemään mitään koska taloyhtiön puheenjohtaja ei saa mitään aikaiseksi tai ei halua saada. Mitä tehdä tässä tilanteessa?
20193_57072.jpg
Lisäneliöitä asuntoon ilmanvaihtoratkaisun avulla
Kerrostaloissa ilmanvaihtoputkia ei aina pystytä vetämään katolle, vaan tulo- ja poistoilma otetaan rakennuksen seinästä. Silloin tarvitaan ilmanvaihdon seinäelementtiä. Niiden avulla kerrostaloasuntojen neliömäärää voi kasvattaa, kun jokaisesta asunnosta ei tarvitse viedä putkien avulla ulospuhallusyksikköä rakennuksen katolle. Kerrostalon seinäelementit ovatkin yhä suositumpia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton