Stonel-tiiliverhous muutti ruman ankanpojan joutseneksi

Stonel-tiiliverhous muutti ruman ankanpojan joutseneksi

Porin Liinaharjan kaupunginosassa 70-luvulla rakennetun asunto- osakeyhtiön hallitus joutui ratkaisun eteen. Julkisivu oli rapautunut niin, että betoniteräkset alkoivat tulla esiin. Oli pakko toimia. Mikäli ratkaisua ei olisi tehty ja jääty odottelemaan, olisi taloyhtiö joutunut myöhemmin ottamaan alas koko julkisivun.

Aloita taloyhtiösi julkisivuhanke Stonelin tarjoamalla ilmaisella alkukartoituksella, jätä yhteydenottopyyntö tästä!

Uusi, siisti
tiiliverhous sopii mäntyvaltaisen puuston
lomaan; viihtyisyys ja koko taloyhtiön ulkoinen
olemus muuttui kerralla parempaan
suuntaan.Uusi, siisti tiiliverhous sopii mäntyvaltaisen puuston lomaan; viihtyisyys ja koko taloyhtiön ulkoinen olemus muuttui kerralla parempaan suuntaan.
Hallitus ja isännöitsijä kokoontuivat pohtimaan eri ratkaisuvaihtoehtoja elementtitalon suurremontin toteuttamiseksi loppuvuodesta 2007. Oli tiedossa, että kolmen talon julkisivusaneeraus olisi suuritöinen ja taloudellisestikin merkittävä hanke. Yli 2800m2 uusittavaa seinäpintaa, ikkunat, parvekkeet, parvekeovet, puuttuvat parvekelasitukset; kokonaiskustannukset olisivat joka tapauksessa yli miljoona euroa.

Taloyhtiö säästää suuria summia, jos se tekee koko julkisivusaneerauksen samanaikaisesti. Toistuvat osaremontit ovat suunnittelijan, hallituksen ja talon asukkaiden kannalta se huonoin ja kallein vaihtoehto.
Kauniille mäntykankaalle rakennetut talot
olivat alkujaan rapattuja betonimöhkäleitä.Kauniille mäntykankaalle rakennetut talot olivat alkujaan rapattuja betonimöhkäleitä.

Uusi, siisti tiiliverhous sopii mäntyvaltaisen puuston lomaan

Liinaharjantien talot ovat tyypillisiä 70-luvun lähiökerrostaloja, joiden lämmöneristys ja energiankulutus olivat sen ajan ratkaisuja. Kauniille mäntykankaalle rakennetut talot olivat alkujaan rapattuja betonimöhkäleitä.

Havupuut likaavat rapatut seinäpinnat ja edesauttavat rapautumista. Uusi, siisti tiiliverhous sopii mäntyvaltaisen puuston lomaan; viihtyisyys ja koko taloyhtiön ulkoinen olemus muuttui kerralla parempaan suuntaan.

Tasapainoinen kokonaisuus miellyttää silmää

Arkkitehtoonisesti on merkittävää, että lopputulos muodostaa yhtenäisen, tasapainoisen kokonaisuuden. Tiiliverhouksen näyttävyyden ja lisäeristyksen hyötyjen lisäksi ikkunoiden lopullinen sijainti suhteessa julkisivu- ja sisäseinäpintaan on suunnittelijan ja asukkaiden kannalta tärkeä asia. Ei olisi mukava asua bunkkerissa, jossa ikkunat muodostavat kuin ampuma-aukkoja. Kun koko julkisivu suunnitellaan kerralla, voidaan ikkunoiden sijainti, rakenne ja suhde pintoihin määritellä juuri oikeaksi.
Kun koko julkisivu suunnitellaan kerralla, voidaan
ikkunoiden sijainti, rakenne ja suhde pintoihin
määritellä juuri oikeaksi.Kun koko julkisivu suunnitellaan kerralla, voidaan ikkunoiden sijainti, rakenne ja suhde pintoihin määritellä juuri oikeaksi.

Hankkeen onnistuminen konkretisoituu ajan myötä

Remontti alkoi tammikuussa 2009 ja päättyi saman vuoden lokakuussa. Nyt takana on jo kaksi lämmityskautta, ja lämmitysenergian kulutus on laskenut merkittävästi.

Vedon tunne on uusien ikkunoiden ja seinän lämpöeristyksen kasvattamisen myötä poistunut kokonaan.

Asukkaat ovat olleet tyytyväisiä siihen, että itse julkisivun saneeraus oli siistiä ja nopea; vain yksi kesäkausi.

Miksi Stonel?

Aito tiilipinta, tuulettuva rakenne ja lisäeristysmahdollisuudet seinän paksuutta kasvattamatta tekevät Stonel-tiiliverhouksesta kiinnostavan vaihtoehdon tiilijulkisivun korjaukseen.

Lisää tietoa ratkaisusta saat jättämällä yhteydenottopyynnön:

Jätä yhteydenttopyyntö!
Omataloyhtiö.fi
Julkaistu
3.5.2011