Pitäisikö talopesulanne päivittää uusiin koneisiin?

Pyykkihuolto on eräs arkipäiväisimmistä askareistamme. Taloyhtiön asukkaalle toimiva pesutupa on todellinen pelastus. Syitä tähän on monia, mutta tärkeimpinä näistä voidaan pitää asumismukavuuden ja -terveellisyyden merkittävä paraneminen.
1920clothes-line-615962_1920
Pyykin kuivauksesta aiheutuva kosteus ei tee hyvää sisäilmalle saati kiinteistön rakenteille. Kun pyykkihuolto keskitetään taloyhtiön yhteisiin tiloihin, saadaan aikaan tyytyväisiä asukkaita, kustannussäästöjä sekä vältytään myös mahdollisilta vahingoilta.

Asutaan asunnossa ja pestään pesulassa

Monessa tapauksessa kerrostaloasukkaan huoneistoneliöt ovat kultaakin kalliimpia. Jos keskimääräiset huoneistoneliöhinnat Suomessa ovat lähempänä 2000 euroa, on syytä miettiä, mihin nämä arvokkaat neliöt käytetään. Onko siis tarkoituksenmukaista uhrata kolmannes kylpyhuoneesta pesukoneelle ja muutama neliö olohuoneesta kuivaustelineelle, jos vaihtoehtojakin on tarjolla? Talopesulan pesukoneissa voidaan pestä isompiakin pyykkieriä, kuivaushuoneessa vaatteet kuivuvat ilmavassa ja lämpimässä tilassa.

Vanhojen koneiden päivitys kannattaa

Olemassa olevan talopesulan laitteiston päivitys uuteen kannattaa. Takaisinmaksuaika uusilla laitteilla korkean käyttöasteen pesutuvissa voi olla jopa 2-3 vuotta. Joka tapauksessa investointi on kaikilla mittapuilla kannattava ja paljon keskustelua aiheuttavat meluhaitat mitä ilmeisimmin katoavat.

Talpet-pesulakoneemme ovat käyntiääneltään hiljaisia, mutta kiinteärumpuisia pesukoneita käytettäessä on huolehdittava lattian ja koneiden alustan ääneneristyksestä – irrottaa alusta runkorakenteesta. Uusien laitteiden myötä käyttömukavuus ja pesutulokset paranevat sekä energiakustannukset pienevät merkittävästi, kertoo Talopesulat Oy:n markkinointipäällikkö Jorma Hyrske.

Talopesulan koneet voidaan asentaa lattiatasoon tai korokkeelle.Talopesulan koneet voidaan asentaa lattiatasoon tai korokkeelle.

Toimiva talopesula vaatii suunnittelua

Taloyhtiön yhteisistä tiloista tärkeimpiä ovat pesutupa ja kuivaushuone. Tilojen käyttöaste riippuu kuitenkin vahvasti niiden toimivuudesta ja tällöin suunnittelu on ensisijaisen tärkeässä roolissa. Pesulahankkeet suunnitellaan aina tarpeen pohjalta.

Talopesula on hyvä suunnitella aina kohteelle sopivaksi. Huomioitavia tekijöitä on mm. pesukoneiden sijoitus, joka voidaan tehdä joko lattiapinnalle tai korokkeelle, pesukoneiden ja kuivausrumpujen väliset etäisyydet toisistaan ja seinästä sekä kuivaushuoneessa pyykkinarujen ja puhaltimien suuntaus. Luonnollisesti on huomioitava myös laitteistojen koko ja määrällinen tarve, täydentää Hyrske.

clothes-166848_1920

Talpet -tuotevalikoimaan sisältyvät kaikki nykyaikaisessa pesulassa tarvittavat koneet, laitteet ja kalusteet. Talpet-pesulakoneiden parhaat ominaisuudet ovat kestävyys ja helppokäyttöisyys – ominaisuudet, jotka on testattu jo tuhansissa kohteissa pesuteollisuudessa, sairaaloissa, hoitolaitoksissa, taloyhtiöissä, opiskelija- ja nuorisoasuntokohteissa sekä siivouskeskuksissa.

Kuivaushuoneen uusiminen/hankkiminen

  • Pesulahankkeet suunnitellaan kohteen tarpeiden pohjalta.
  • Koneet asennetaan joko lattiaan, vakiovalmisteiselle jalustalle tai valetulle korokkeelle.
  • Pesukoneiden ja kuivausrumpujen taakse on jäätävä vähintään 400 mm tyhjää tilaa.
  • Pesukoneiden väliin on jäätävä vähintään 30 mm tyhjää tilaa.
  • Koneiden taakse on kuitenkin päästävä.
  • Poistovesi johdetaan koneen taakse tai nukkaritilällä varustetun vedenpoistoaltaan TVPA kautta lattiakaivoon.
  • Pesulan ilmanvaihdon ohjearvo on 1 dm³/s/m².
  • Kuivaushuoneen onhjearvo on 2 dm³/s/m², jota voidaan pienentää käytettäessä lämpöpumppuperiaatteella toimivaa kuivauskonetta esim. Talpet Sahara Eko.

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Omataloyhtiö.fi
Päivitetty
12.4.2021