Täyttölomakkeen yleiset ohjeet

Täyttölomakkeiden yleinen täyttöohje

Lomakkeissa harmaalla olevat kentät ovat muokattavia kenttiä, joita klikkaamalla avautuu kyseisen kohdan täyttö. Mikäli kentään tarvitaan  esimerkiksi päivämäärä. lomake hyväksyy päivämäärän vain muodossa p.k.vvvv esim "13.3.2013".

Lisättävät rivit ja alueet

Joissakin lomakkeissa on tarpeen mukaan lisättäviä kenttäryhmiä. Lisättävän kenttäryhmän alapuolella on painikelinkki uuden kenttäryhmän lisäämiseksi. Ryhmiä voidaan lisätä tarpeen mukaan.

Huomautus Internet Explorer selaimen käyttäjille

Lomakkeiden toiminta vaatii että käytössäsi on Internet Explorer 9 tai uudempi. Mikäli  käytät yhteensopivuus tilaa tai käytössäsi on vanhempi selain, on lisättävävien kenttäryhmien syötöt tehtävä yksi kerrallaan (tallennus jokaisen kenttäryhmän syötön jälkeen)

Tallentaminen ja tulostaminen

Täyttölomakkeiden työkalupalkki
Täyttölomakkeiden työkalupalkki

Lomakesivyn ylälaidassa näkyvän työkalupalkin avulla voidaan täytetty lomake tallentaa, ja avata tallennuksen jälkeen joko tulostettava PDF-tiedosto, tai lähettää lomake liitteenä sähköpostitse.

Täytön tallennus
Täytön tallennus
Tallenna ja avaa PDF-tiedostona
Tallenna ja avaa PDF-tiedostona

Tallenna

Tallenna painike tallentaa tai päivittää jo aikaisemmin avatun lomaketäytön. Tallennettu lomaketäyttö liitetään kiinni jäsentunnukseesi, jolloin voit jatkaa lomakkeen täyttöä myöhemmin. Mikäli lomakeen Allekirjoitus valinta on valittuna lomakkeen tietoja ei voida enää tallentamisen jälkeen muuttaa.

PDF

PDF-painike tekee saman kuin tallennuskin. erona on vain se, että kun tiedot on tallennettu aukeaa selaimeen täytetyn lomakkeen tulostettava versio "PDF" -tiedostona. Mikäli lomake halutaan tulostaa. käytetään PDF lukijan omaa tulostuspainiketta

Lomakkeen lähettäminen

Lähetä painikkeella voidaan lomake lähettää sähköpostiosoitekentässä annettuun osoitteeseen, joko linkkinä, mikäli "tunniste" valinta on valittuna,  tai PDF-tiedostona, mikäli "PDF" valinta on valittuna.

HUOM! Lähettäminen myös tallentaa tähän mennessä muokatut tiedot lomakkeelle

Tallenna ja lähetä
Tallenna ja lähetä

Lomakkeen tila, Allekirjoitus/lukitseminen

Työkalupalkin Tallenna -painike korvataan Uusi -painikkeella
Työkalupalkin Tallenna -painike korvataan Uusi -painikkeella

Työkalupalkin oikeassa laidassa on asiakirjan tilaa ilmaiseva alue. Mikäli tila on Tallentamaton, lomakkelle syötetyt tiedot katoavat, mikäli tallentavaa toimintoa (Tallenna, PDF tai Lähetä) ei suoriteta.

Mikäli allekirjoitus valinta on esillä ja erikseen valittavissa, on lomaketäyttö silloin muokattavassa tilassa siihen asti kunnes suoritetaan täytön tallennus Allekirjoitus valinnan ollessa valittuna.

Allekirjoitus valinta on valmiiksi valittuna, mikäli on avattu täyttö, joka on tallennettu allekirjoitettuna. Tähän täyttöön ei voi tehdä muutoksia., mutta täyttö voidaan tallentaa uutena täyttönä, jonka tila ei ole vielä lukittuna työkalupalkin "Uusi" -panikkeella. Näissä tapauksissa työkalupalkin  "Tallenna" -painike on korvattu "uusi" -painikkeella

Tallentaminen ja tulostaminen (vanhemmat lomakepohjat)

Lomakkeen jälkeen näkyvissä ovat tallenna ja tulosta PDF nappi, sekä kenttä sähköpostiosoitetta varten (mikäli et ole kirjautuneena palveluun). Sekä "Tallenna", että "Tulosta PDF" tallentavat lomakkeen täytöt, mutta "Tulosta PDF" avaa samalla etäytetyn lomakkeen PDF -tiedostona.

Mikäli annoit sähköpostiosoitteesi tallennuksen yhteydessä sähköpostiosoite kenttään sinulle lähetetään sähköpostitse lomakkeen täyttötunniste, jonka avulla pääset jatkamaan kyseisen lomakkkeen täyttöä. tunniste toimii siis eräänlaisena salasanana lomakkeeseen.

Jäsenet eivät tarvitse lomaketunnistetta, koska heidän täytöt tallentuvat automaattisesti tallennettaessa myöhempää käyttöä varten.

Julkaistu