Saat käyttöösi älylämmityspalvelun ja laitteet ja raportoit meille niiden käytöstä
TAKAISIN

Onko kerrostalokodissasi epätasainen lämmitys tai kaipaatko joustavuutta lämmönsäätöön?
Kerro meille lämmitysongelmistasi.

Julkaistu: 29.6.2020

Asutko 1900-luvun aikana rakennetussa kerrostalossa pääkaupunkiseudulla? Kärsitkö lämmitysaikaan, syksyisin/talvisin, epätasaisesta lämmityksestä tai jojoiletko vesikiertoisten patterien säätämisen kanssa? Löytyykö sinulta intoa ja osaamista kirjoittaa ja valokuvata?

Wattinen ratkaisee epätasaisen lämmityksen ongelmat kerrostaloissa.Wattinen ratkaisee epätasaisen lämmityksen ongelmat kerrostaloissa.

Saa veloituksetta käyttöösi älylämmityspalvelu laitteineen

Etsimme kolmea kerrostaloasujaa raportoimaan, millaisia tilanteita lämmitykseen liittyvät ongelmat arkieloon aiheuttavat. Asennutamme veloituksetta huoneistosi olemassa olevien patteritermostaattien tilalle uudet älylämmityspalvelu Wattisen älytermostaatit. Saat palvelun ja laitteet käyttöösi tasoittamaan lämmitystä ja tuomaan helppoutta ja joustoa lämmityksen säätöön oman vuorokausirytmisi mukaisesti. Vastavuoroisesti raportoisit meille Omataloyhtiö.fi-palveluun, millaisia vaikutuksia koet Wattisen käyttöönotolla olevan asuntosi asumismukavuuteen ja energiankulutukseen.

Kiinnostuitko?

Laadi alla oleva hakemus huolella. Puutteellisia hakemuksia emme huomioi. Hyvin täytetyllä hakemuksella osoitat myös kirjoitus- ja kuvaustaitosi.

Täytä hakemus artikkelin lopussa

Wattinen asennetaan taloyhtiön olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään.Wattinen asennetaan taloyhtiön olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään.

Hakijoiden joukosta valikoituu kolme kohdetta, jotka saavat veloituksetta käyttöönsä älylämmityspalvelu Wattisen. Laitteiston voi asentaa/asennuttaa asuntoon hallituksen luvalla, mutta se ei tarvitse yhtiökokouksen päätöstä. Omataloyhtiö.fi-edustaja selvittää puolestasi taloyhtiösi hallitukselta asennusluvan. Luvan saatuaan Wattinen asentaa laitteet huoneistoosi ja opastaa sinua palvelun käytössä.

Hakijalta edellytämme

 • Sujuvaa kirjallista kerrontaa ja valokuvaustaitoja
 • Kokemusten raportointia yhteensä neljässä (4) kuvallisessa raportissa (aiheet ja materiaalien toimitusaikataulu toimitetaan valituille)
 • Jokainen raportti sisältää tekstiä vähintään 3 500 merkkiä (sis. välilyönnit), vähintään 4 laadukasta ja monipuolista valokuvaa (vaakasuuntaan kuvattuna, koko minimissään 1920 x 1080 px)
 • Huoneiston tulee soveltua älylämmityspalvelun käyttöönotolle: 1900-luvulla rakennettu kerrostalo pääkaupunkiseudulla, jossa kaukolämpö ja vesikiertoinen patterilämmitys


Hakuaika päättyy 16.8.2020. Valituille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.


Mikä on Wattinen?

Kodin säätäminen käsin ja aistinvaraisesti sopivan lämpimäksi on toisinaan haastavaa ja menee arvailuksi. Myös energiaa kuluu hukkaan, kun liian lämpimiä asuntoja tuuletetaan. Olisi mukavaa, jos koti olisi aina sopivan lämmin, eikä tarvitsisi jojoilla lämpötilojen kanssa.

Wattisen avulla kodissa on aina sopiva lämpötila.Wattisen avulla kodissa on aina sopiva lämpötila.

Wattinen on vesikiertoiseen patteriverkostoon soveltuva älylämmityspalvelu, joka tasapainottaa lämpöenergian jakamista tarkasti jokaiseen asuntoon ja huoneeseen reaaliaikaisesti, ei vain kertatoimenpiteenä. Se myös säätää lämmitystä asukkaiden asumistottumusten mukaan ja poistaa automaattisesti turhaa energiankulutusta ja sen myötä ilmastopäästöjä. Samalla asumismukavuus paranee.

Wattisella haluttu huonekohtainen lämpötila voidaan säätää tarkasti eri vuorokauden ajoille. Esimerkiksi makuuhuoneen lämpötilaa voi laskea iltayhdeksästä alkaen ja näin parantaa unenlaatua. Lämpötilan voi säätää pienemmälle myös päiväaikaan, jos ollaan enimmäkseen poissa kotoa.

Wattisen käyttöönotto on mutkatonta, sillä se asennetaan taloyhtiön olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Asunnoissa lämmityspattereiden termostaatit vaihdetaan Wattisen älytermostaatteihin. Palvelu sisältää myös lämmityksen hallinnan tekoälyn avulla, tietoliikenneyhteydet ja älypuhelinsovelluksen, jolla oman vuorokausirytmin mukaiset säädöt ja ajastukset on kätevä tehdä etänäkin.

Miten asukkaat hyötyvät Wattisesta?

 • Parempi asumismukavuus, tasainen lämpö
 • Termostaatti näyttää valitun lämpötilan selkeästi Celsius-asteina
 • Lämmityksen ajastus: sopiva lämpötila eri vuorokaudenaikoina, esimerkiksi lämpötilan pudotus yöaikaan
 • Helppo ja kätevä lämmityksen säätö suoraan termostaatista tai älypuhelinsovelluksella
 • Energiansäästöjen kautta taloyhtiön rahaa säästyy muihin toivottuihin hankkeisiin
 • Energiaa säästäessä syntyy myös vähemmän ilmastopäästöjä ja asukkaat voivat Wattisen avulla tehdä taloyhtiöstään vähäpäästöisemmän
 • Hiilijalanjäljen pienentämiseksi ei tarvitse luopua mukavuudesta.
Wattinen on toistaiseksi pääasiassa tarjolla pääkaupunkiseudun ja Keski-Uusimaan sekä Turun ja Tampereen seudun kerrostaloihin.

Lähetä hakemus

Laadi alla oleva hakemus huolella. Puutteellisia hakemuksia emme huomioi.

Avaa toisessa laitteessa
 

Yhteystietosi

Taloyhtiö

Liitä mukaan valokuva (tai useampia), joka kertoo visuaalisesti millaisena lämmitysongelmat asunnossasi näyttäytyvät.

Kerro, millaisessa kerrostalossa asut? Huom. Testitalossa tulee olla lämmönlähteenä kaukolämpö ja lämmitysjärjestelmänä vesikiertoinen patteriverkosto (lattialämmitys pesutiloissa käy).

Ethän ole robotti? Mikä kuukausi nyt on?
Lähettämällä vastauksesi hyväksyt hakemuksen ehdot ja osallistumissäännöt.