Julkisivun remontointi

Tuotetiedot ja työohjeet

Tutkittu fakta on parempi perusta kuin "näin on ennenkin tehty", erityisesti uusien tuotteiden ja järjestelmien kehityksessä, joiden käyttökokemukset ovat vähäisiä tai niitä ei ole vielä ollenkaan. Näin kirjoittaa Jukka Lahdensivu Tampereen teknillisen yliopiston Rakennustekniikan laitokselta Julkisivuyhdistyksen palstan kirjoituksessaan (Kiinteistöposti Pääkaupunkiseutu Extra 1/2011).

Pitää myös huomata, että julkisivujen korjauksissa ei voida lähteä liikkeelle ilman asianmukaista ja tarkoituksenmukaisesti mitoitettua kuntotutkimusta. Kuntotutkimuksen tilaamisessa ja sen toteutuksessa tulee noudattaa voimassa-olevia ohjeita ja määräyksiä. Korjauksiin ei siis voida lähteä periaatteella, että korjataan samoin kuin tonttinaapurikin, vaikka kyse olisikin samana vuonna valmistuneesta talosta. Ajankohtaista – ja tutkittua tietoa julkisivujen korjauksesta löytyy asiantuntijoilta Julkisivuyhdistys r.y.:stä.
Tuotetiedot työohjeet
Rappaus julkisivun pintakäsittelynä on satoja vuosia vanha tapa. Rappauksella saadaan aikaiseksi hyvän ja arvokkaan näköinen, saumaton julkisivu, joka suojaa alustaa säärasituksilta ja mekaanisilta rasituksilta. Hyvin suunniteltu ja toteutettu rapattu julkisivu kestää vuosikymmeniä vaativissakin olosuhteissa ilman merkittäviä korjaustoimenpiteitä.
Weberillä on laaja valikoima eri rappausjärjestelmiä eri alustoille. Järjestelmät ovat luotettavia ja niistä on pitkät kokemukset Suomen kovissa ilmasto-olosuhteissa. Kaikki Weberin rappausjärjestelmät ovat testattuja Suomen ilmastoon sopiviksi ja ylittävät rappausjärjestelmille asetetut eurooppalaiset säänkestovaatimukset. Eurooppalaisen ETAG 004 jäädytyssulatustestin vaatimus on 5 sykliä, Weber-vaatimuson100 sykliä.Tuotteilla on myös CE-merkintä.
Tuotetiedot työohjeet
ISOVER Rakennuseristeet tarjoavat laajan valikoiman huippuluokan mineraalivillaeristeitä, polystyreenieristeitä sekä muita järjestelmiä rakennusalan eristystarpeisiin. Tämän takia voimme tarjota Sinulle parhaat ja toimintavarmat ratkaisut seinän- ja väliseinän eristämiseen, lattian eristämiseen, katon eristämiseen sekä maanvaraisten rakenteiden eristämiseen.

Mineraalivillatuotteissamme yhdistyy yli 70-vuotinen kokemuksemme mineraalivillaeristeiden valmistuksesta Suomessa. Tämä tarkoittaa mm. parhaita ominaisuuksia lämmöneristävyydessä, pakkaustehokkuudessa ja ääneneristävyydessä.
Tuotetiedot työohjeet
Asuinkerrostalojen julkisivut 1960- tai 1970-luvuilta ovat osin pahoin vaurioituneita. Kestävä ja kokonaistaloudellisesti edullinen korjausvaihtoehto on muurattu julkisivu. Tiilijulkisivu on kestävä, huoltovapaa ja se lisää asuinalueen viihtyvyyttä. Tiiliseinän takana oleva ilmarako varmistaa, että taustana oleva eristekerros ei pääse kastumaan; siten eristeen ja koko rakenteen toimintakyky säilyy hyvänä kaikissa olosuhteissa.

Perinteisen tiilimuurauksen ohella, erityisesti nauhamaisilla ikkunafasadeilla varustetuissa taloissa, voidaan kestävä ja tuulettuva ulkoverhous tehdä myös mekaanisesti kiinnitettävillä julkisivutiililaatoilla
Tuotetiedot työohjeet

Kingspan eristeratkaisun avulla kerrostalon seinärakennetta voidaan muuttaa julkisivusaneerauksen yhteydessä siten, että seinän lämmöneristävyys paranee samanpaksuisella rakenteella jopa kaksin- tai kolminkertaiseksi. Koska rakenteiden paksuus ei kasva, energiasaneeraus ei vaadi sokkelin ja räystäsrakenteiden leventämisiä. Kingspan -eristeiden ylivoimaisuus energiatehokkaassa rakentamisessa perustuu muita eristemateriaaleja selvästi tehokkaampaan lämmöneristyskykyyn ja ilmanpitävyyteen, jotka saavutetaan huomattavasti perinteisiä eristeitä ohuemmilla ja yksinkertaisemmilla rakenneratkaisulla. Rakenteista muodostuu kosteus- ja paloteknisesti turvallisia.


Tuotetiedot työohjeet