Muuratut savupiiput

Tulisijan ja piipun uudelleen käyttöönotto pitkän hiljaiselon jälkeen vaatii aina asiantuntijan tarkastuksen ja hyväksynnän. On hyvä muistaa, että yli kolme vuotta käyttämättä ollutta piippua ja tulisijaa ei saa jo pelkästään turvallisuussyistä ottaa ilman tarkastusta ja nuohousta käyttöön. Nuohouksen saa suorittaa vain laillistettu ammattinuohooja.

Vanhan kerrostalon pitkään käytöstä pois olleen piipun ja tulisijan käyttöönottoa varten tehtävät korjaus- tai muutostyöt vaativat aina rakennusluvan, sillä asuinkerrostalot luokitellaan paloluokkaan P1 tai P2. Rivi- ja pientaloissa vastaava toimenpide ei yleensä vaadi rakennuslupaa, vaan esimerkiksi Helsingissä toimenpiteeseen riittää ns. ”kevyempi” menetelmä eli Z-lausunto.

Nykyisin kerrostalopiiput, samoin kuin muutkin piiput, tulisi nuohota vuosittain.
Muuratut savupiiput

Muuraa hormi ja tulisija


Esitteet


Katso aiheeseen liittyvät uutiset

Katso myös muuta aiheeseen liittyvääYhteystiedotKysyttävää tämän sivun tuotteista

Jäikö jokin askarruttamaan tämän sivun tuotteesta tai palvelusta? Jätä kysymys viereiseen laatikkoon, vastaajana toimii yrityksen asiantuntija.

Jättääksesi kysymyksen sinun tulee olla Rakentaja.fi -jäsen sekä olla kirjautunut palveluun. Jäseneksi liittyminen ilmaista. Liity jäseneksi tästä.