Pilaster-ilmanvaihtoremontti

Ilmanvaihtoremontilla ilmanvaihto saadaan yksilöityä jokaisen asukkaan tarpeisiin erikseen. Suurin osa ilmanvaihtoremontista toteutetaan rakennuksen ulkopuolella, jolloin asuntojen sisäpuoliset työt voidaan tehdä pienemmällä asumishaitalla ja remontin ajaksi ei tarvitse muuttaa pois. Pilaster-elementit eli moduulit kiinnitetään päällekkäin ulkoseinään. Elementti sisältää huoneiston oman ilmanvaihtokoneen ja poistoilmalämpöpumpun lämmöntalteenotolla.

Remontissa rakennuksen oma ilmanvaihtojärjestelmä poistetaan käytöstä ja asuntokohtainen ilmanvaihtokone huolehtii asuntojen ilmanvaihdosta jatkossa. Ilmanvaihdon poistokanavat tuodaan perinteisesti keittiöön, kylpyhuoneeseen ja vaatehuoneeseen. Sen lisäksi tuloilma kanavoidaan oleskelutiloihin. Tulo- ja poistoilmakanavat kuljetetaan koteloissa kylpyhuoneen ja keittiön osalta ja erillisissä koteloissa muiden tilojen osalta. Tuloilma saadaan näin tuotua oleskelutiloihin, kuten nykyaikaisen kerrostalon rakentamisessa tehdään.

Ilmanvaihtolaitteisto toimii täysin automaattisesti huomioiden mm. hiilidioksidipitoisuudet ja kosteuden. Asukas voi kuitenkin halutessaan itse viilentää tai lisätä lämmitystä kuitenkaan sekoittamatta perustoimintoja. Järjestelmä on helppokäyttöinen, joten sen käyttö onnistuu kaikilta. Viilennys- ja lämmitystoiminnot ovat asuntokohtaisia, jolloin ne eivät vaikuta koko talon sähkölaskuun, vaan voidaan veloittaa myös asuntokohtaisesti. Kesä helteillä viilennystoiminto tuo helpotusta asumiseen ja jokainen voi asuntokohtaisesti päättää kuinka viileäksi haluaa asuntonsa viilentää.

Pilaster-järjestelmällä kaikki hyötyvät

Ilmanvaihtokanavien huolto on helppoa, koska suurin osa kanavista sijaitsee rakennuksen ulkopuolella ja sisäpuoliset vedot ovat lyhyitä. Ilmanvaihtoremonttiin on helppo yhdistää myös putki- ja energiaremontti. Kaikki tekniikka saadaan asennettua tehtaalla valmiiksi moduuleihin. Tämä helpottaa myös huoltotoimenpiteitä, koska kaikki tekniikka on samassa moduulissa.

Miksi kannattaa rakentaa Pilaster-järjestelmällä

Pilaster-järjestelmällä pystytään rakentamaan allergiavapaita taloja. Asuntokohtainen tulo- ja poistoilmanvaihto tapahtuu energiatehokkaasti poistoilmalämpöpumpuilla ilman vedon tunnetta. Ilmanvaihtojärjestelmään saadaan myös tehokkaat suodattimet esimerkiksi siitepölylle ja muille allergisoiville hiukkasille. Ilmanvaihdon tasapainotus on myös asuntokohtainen, jolla ehkäistään rakenteista mikrobien pääsy sisäilmaan. Tällä tavalla taataan asukkaille raikas ja terveellinen sisäilma. Hyvä ja tasapainotettu ilmanvaihto vaikuttaa suoraan sekä rakennuksen kuntoon että käyttöikään. Jos ilmanvaihto ei ole riittävä, kosteus tiivistyy rakenteisiin ja pahimmillaan alkaa kasvattamaan hometta.

Kokemuksia


Yhteystiedot

TUTUSTU MYÖS