Lämmön siirto yläkertaan. (Energianeuvonta)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Energianeuvonta aihealue Seuraava
pvm: 16.11.2020 9:31

Kysymys: Lämmön siirto yläkertaan.

Energianeuvonta

En ole vieläkään saanut perusteltua vastausta kysymykseen.

Onko nykykäytännön mukaista asentaa kerrostalon yläkertaan menevät lämpöputket alemman asunnon läpi eristämättöminä? Asentajan mukaan on.

Mm. mukuuhuoneessa on yksi n. 1m2 patteri ja siinä patteritermostaatti. Lisäksi huoneessa on eristämättömiä, viileään aikaan kuumia, 22 mm nousuputkia 6m.

Miten tällaisella rekennustavalla sisälämpöä säädetään?

Haluaisin saada mm. makuuhuoneen lämmön yön ajaksi 18 aseeseen nykyisen 24 asteen sijasta.

Ei tunnu kovinkaan järkevältä tehdä säätöä lämmittämällä "harakoita", eli raottamalla ikkunaa.
Näkyyhän tuosta 0,4 neliötä lämpöpintaa tulevan, joten jos ei patteria pienemmälle säätämällä apua ole niin voiha ne putket sitten siististi eristää. [marksto]
2.12.2020 15:57Kommentoi:*
Vastaus

Noita nousuputkia ei kuulu eristää. Järjestelmä on suunniteltu toimivaksi näin, eikä tuosta nousuputkien huoneiston läpimenosta synny liikaa siirtopintaa. Jos kuitenkin, kuten kerrotte, putket ovat kuumia ja patteri on täysin kylmä, voisi olla sitten järkevää sopia taloyhtiön kanssa mahdollisuudesta itse eristää/eristyttää nuo putket.  
Arvostele vastaus kysymykseen "Energianeuvonta / Lämmön siirto yläkertaan.":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*