Alapohjaan kivivilla vai ekovilla (Eristäminen)
Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 13.10.2020 10:27

Kysymys: Alapohjaan kivivilla vai ekovilla

Eristäminen

Vuonna 1974 tehty piilosokkeli talo, jossa kosteusmittauksessa todettu, että lattian alle betonilaatan päälle on rakennusvaiheessa laitettu muovi jonka päälle sitten vuorivilla nyt mitattu kosteutta muovin ja betonilaatan välissä, muovin päältä kuivat lukemat,alaohajauspuut kuivat.Piirustusten mukaan sorapatjan päälle laitettu styroksi jonka päälle lattia valettu.Olen nyt purkamassa lattioita josta poistan muovit, vanhat villat ja imuroin roskat, kuivauksen  jälkeen uudet eristeet jonka päälle puulattia.Mutta minkä laitan eristeeksi eko puhallusvilla vai kivivilla ?

Kommentoi:*
Vastaus

Laita vielä lattialaudan ja eristyksen väliin tuulensuojapaperi.  Ekovilla on hyvä vaihtoehto.  Kivivillan ominaisuus, että se voi synnyttää erikoisolosuhteissa kastepisteen omalle alueelleen ja näin tulee pienen pieni lievän homevahingon synnylle.  Tämän vuoksi ilmansulkupaperi.
Eko-villaa ei ole puolueettomasti tutkittu likikään yhtäpaljon kuin mineraalieristettä.  
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Alapohjaan kivivilla vai ekovilla":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi

Kommentoi:*