Kysy, vastaamme -palvelussa Omataloyhtiö.fi-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä Kunnossapidosta, sisustamisesta tai taloyhtiön hallinnoinnista. Kysyä voi myös Taloyhtiön oikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 29.4.2021 17:53

Kysymys: Kesämökin eristäminen

Eristäminen

Hei

Puurunkoinen pienehkö mökki eristettävä jotta keväällä ja syksyllä käyttöaika pitenee. Ei ympärivuotista lämmitytä eli karkeasti välillä lokakuu-maaliskuu tyhjä ja ilman lämmitystä. Mikä on paras/edullisin eristevalinta seiniin, pulpettikattoon ja rossi-lattiaan?

Sami

Kommentoi:*
Vastaus

Noin 100 mm villaa (kivi-, lasi- puukuitu-) seiniin jalattiaan, kattoon 150...200 mm. Ilmansulkupaperi sisäpintaan levytyksen/paneloinnin alle. Ikkunoiden ja ovien tiivistäminen/tarkistus karmin ja rungon välissä sekä ikkunoiden toiminnab ja tiiveyden tarkastaminen. Edullisuus ratkennee sitten kysymällä tarjoushinnat todellisilla määrillä esitetyille tuotteille.
Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Kesämökin eristäminen":

Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Noiden toimenpiteiden johdosta mökki tiivistyy aika paljon, kannattaa katsoa että ilmanvaihto on kunnossa. Reilut tulo- ja poistoventtiilit. [kvkj]
30.4.2021 10:14Kommentoi:*